Nori – gali atrasti: 2 veganiški bananiniai skanėstai – blynai ir ledai su braškėm

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
Vasariški veganiški skanėstai
Vasariški veganiški skanėstai / Tinklaraščio nuotr.

Bananiniai blynai su akvafaba

Ar teko girdėti apie akvafabą? Dažniausiai taip įvardijamas skystis, likęs nuo konservuotų avinžirnių skardinės ar pakuotės. Augalinėje mityboje akvafaba dažnai naudojama vietoje kiaušinio, tad užuot išpylus ją į kriauklę, galima sunaudoti blynams ar kitiems kepiniams.

Ingredientai (apie 10 nedidelių blynų):

  • 75 g kvietinių miltų;
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių ;
  • 50 ml akvafabos (skysčio iš avinžirnių skardinės/pakuotės);
  • 1 mažo, gerai sunokusio banano;
  • 2 šaukštai citrinos sulčių;
  • 90 ml sojų arba kito augalinio „pieno“;
  • 1 šaukštas cukraus;
  • 1 šaukštelis kokosų aliejaus (kepimui).

Gaminimas:

1. Išplakti akvafabą iki putų (plakti apie pora minučių), į ją supilti citrinos sultis, pieną ir išmaišyti. Į mišinį įmaišyti šakute sutrintą bananą, o tada miltus, kepimo miltelius, cukrų. Maišyti, kol bus vientisa masė.

2. Įkaitinti keptuvę su kokosų aliejumi, dėti po 1-2 šaukštus tešlos vienam blynui ir kepti, kol abi pusės švelniai paruduos. Pilkite aliejaus tiek, kiek reikia kepimui, tačiau nepadaukinkite.

Tinklaraščio nuotr. /Bananiniai blynai su akvafaba
Tinklaraščio nuotr. /Bananiniai blynai su akvafaba

Bananiniai ledai su braškėmis

Ingredientai (3-4 rutuliukams):

  • 2 šaldyti bananai;
  • 4 šaldytos didelės braškės.

Gaminimas:

1. Bananus su braškėmis sudedame į maisto trintuvą ir smulkiname, kol viskas tampa košės konsistencijos. Nebūtina susmulkinti iki visiškos tyrės, skanu, kai lieka maži braškių gabaliukai. Jei jūsų turimo trintuvo variklis nėra labai galingas, prieš smulkinimą bananams ir braškėms leiskite kiek atšilti.

2. Ledus dedame ant vaflinio ragelio ar į dubenėlį ir mėgaujamės.

Tinklaraščio nuotr. /Bananiniai-braškiniai ledai
Tinklaraščio nuotr. /Bananiniai-braškiniai ledai

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame tinklaraščiams @plantasticka ir Valgykime sveikiau

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis