Anakardžių „sūris“
Ingredientai (200 g gabalėliui):
- 1/3 puodelio (apie 60 g) anakardžių riešutų;
- 1/2 puodelio vandens;
- 3 valg. šaukšt. kukurūzų krakmolo;
- 2 valg. šaukšt. maistinių mielių dribsnių;
- 2 arbat. šaukšt. obuolių acto;
- 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1/2 arbat. šaukšt. druskos;
- 1/4 arbat. šaukšt. česnakų miltelių;
- Provanso žolelių mišinio (nebūtinai).
Gaminimas:
1. Visus ingredientus gerai sumalame maisto smulkintuvu. Pilame į puodą ir kaitiname nuolat maišant (geriausia – silikonine mentele). Neišsigąskite, kai atsiras gumuliukų – taip ir turi būti.
2. Maišome ir kaitiname tol, kol masė tampa tąsi, panaši į minkštą plastiliną.
3. Dedame į nedidelį indelį, paliekame atvėsti, o tada dedame į šaldytuvą bent valandai. Galima apvolioti Provanso žolelių mišinyje.
Tofu užtepėlė su graikiniais riešutais
Ingredientai (2 nedidelėms porcijoms):
- 100 g tofu su prieskoniais (galima naudoti ir natūralų, bet tada papildomai reikės prieskoninių žolelių);
- 60 g natūralaus sojų jogurto (maždaug 3 šaukštai);
- 1 skiltelė česnako;
- saujelė graikiškų riešutų;
- druskos;
- maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Visus ingredientus sudedame į elektrinį smulkintuvą su S formos peiliu ir sumalame. Galima dubenyje sutrinti tofu su jogurtu, tada įspausti česnaką, įmaišyti smulkiai sukapotus graikiškus riešutus ir viską labai gerai išmaišyti.
2. Tepame ant paskrudintos duonos, trapučių, agurkų ar cukinijų griežinėlių. Labai skanu valgyti su įvairiais daigais.
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Follow your spoon.