Bananų ir ananasų ledai
Ingredientai (3–4 porcijoms):
-
320 g šviežio ananaso;
-
1 vidutinio dydžio gerai sunokęs bananas;
-
120 ml kokosų „pieno“ kietosios dalies (kremo nuo kokosų „pieno“ skardinės viršaus).
Gaminimas:
1. Ananasą supjaustyti kubeliais, bananą griežinėliais ir iš anksto užšaldyti šaldymo kameroje. Palaikyti šaldiklyje bent kelias valandas ar dar geriau – per naktį.
2. Šaldytus bananą bei ananasą ir kokosų „pieną“ sudėti į indą, kuriame malsite ledus. Tam reikėtų rankinio trintuvo arba maisto kombaino.
3. Sumalti visus ingredientus iki vientisos masės.
4. Ledus galima valgyti iškart arba palaikyti šaldiklyje 20–30 minučių, kad labiau sukietėtų. Laikant šaldiklyje ilgiau (pavyzdžiui, per naktį), išėmus palaikyti 20–30 minučių kambario temperatūroje, kad šiek tiek suminkštėtų.
„Pina Colada“ glotnutis
Ingredientai:
- 200 g šviežio ananaso;
- 150 g ananasų sulčių ;
- 150 g kokosų „pieno“;
- 1 valg. šaukšt. sirupo (nebūtinai);
- ananaso gabaliukų (papuošimui).
Gaminimas:
1. Į smulkintuvo indą dedame supjaustytą ananasą, pilame ananasų sultis bei kokosų „pieną“ ir sutriname iki vientisos konsistencijos.
2. Išpilstome, papuošiame ir tiekiame.
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame organizacijai „Gyvi gali“, Sveikas Receptas ir Plantasticka.