„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Nori – gali atrasti: avižinių dribsnių sklindžiai ir riešutinė kakava

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
Veganiškų skanėstų dvejetas
Veganiškų skanėstų dvejetas / Tinklaraštininkės nuotr.

Avižinių dribsnių sklindžiai su kokosų pienu

Tai itin gardūs sklindžiai – minkšti, drėgni ir kvapnūs. Nors Užgavėnės jau praėjo, blynais lepintis niekas nedraudžia.

Ingredientai (2 porcijoms):

  • 300350 g bananų;
  • 250 ml kokosų pieno;
  • 100 g avižinių dribsnių;
  • 50 g miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1 arbat. šaukšt. malto cinamono.

Gaminimas:

1. Miltus sumaišome su druska ir kepimo milteliais.

2. Į smulkintuvo indą dedame bananus, beriame avižinius dribsnius, pilame kokosų pieną ir sutriname.

3. Sutrintą masę pilame į dubenį, beriame miltus ir gerai išmaišome. Paliekame pastovėti 10 minučių.

4. Ant vidutinės ugnies įkaitiname keptuve, pilame 12 šaukštus aliejaus ir šiek tiek sumažiname ugnį. Dedame po šaukštą tešlos ir uždengiame keptuvę dangčiu. Kai ant sklindžių viršaus pradės sproginėti burbuliukai, juos apverčiame ir kepame iki auksinės spalvos (dangčiu uždengti nebereikia).

5. Tiekiame šiltus su šviežiomis uogomis ar kitais mėgstamais pagardais.

Tinklaraštininkės nuotr. /Avižinių dribsnių sklindžiai su kokosų pienu
Tinklaraštininkės nuotr. /Avižinių dribsnių sklindžiai su kokosų pienu

Riešutinė kakava

Tai tobulas gėrimas, kol dar nepalieka žiemos šaltukas! Ši kakava labai aromatinga ir soti.

Ingredientai (6 porcijoms):

  • 1 stiklinė anakardžių riešutų;
  • 12 datulės;
  • 3 puodeliai vandens;
  • 3 valg. šaukšt. klevų sirupo;
  • 0,25 stiklinės kakavos miltelių;
  • 30 g juodojo šokolado;
  • žiupsnis druskos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. malto cinamono;
  • 0,5 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto.

Gaminimas:

1. Anakardžių riešutus bei datules nuplauname, užpilame vandeniu ir palaikome 1 valandą (galima laikyti ir per naktį). Nupilame vandenį ir nuplauname.

2. Visus ingredientus, išskyrus šokoladą, dedame į maisto smulkintuvą, užpilame 3 stiklinėm vandens ir sutriname iki vientisos konsistencijos.

3. Masę perpilame į puodą, dedame šokoladą ir maišant kaitiname tol, kol šokoladas ištirps.

4. Išpilstome į puodelius, papuošiame zefyriukais ir tiekiame.

Tinklaraštininkės nuotr. /Riešutinė kakava
Tinklaraštininkės nuotr. /Riešutinė kakava

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame tinklaraščiui Sveikas receptas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs