Briuselio kopūstai su džiovintomis spanguolėmis
Jeigu nemėgstate briuselio kopūstų, pabandykite pagaminti juos pagal šį receptą. Pamatysite, jų derinys su džiovintomis spanguolėmis, riešutais ir granatais – tobulas.
Ingredientai:
- 500 g briuselio kopūstų;
- 2 valg. šaukšt. balzaminio acto;
- 2 valg. šaukšt. klevų sirupo;
- 5 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 2 skiltelės česnako;
- 50 g džiovintų spanguolių;
- žiupsnis druskos;
- granato sėklų;
- kedrinių pinijų.
Gaminimas:
1. Kopūstus nuplauname. Jei reikia, nuimame viršutinius lapelius.
2. Marinatui sumaišome balzaminį actą, aliejų, klevų sirupą, išspaustą arba smulkiai sutarkuotą česnaką bei druską.
3. Į nedidelį kepimo indą dedame kopūstus, beriame spanguoles ir apliejame marinatu. Išmaišome ir paliekame 30 min.
4. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir dedame į ją kepimo indą su kopūstais. Kepame 40 minučių. 3–4 kartus kepimo metu pamaišome.
5. Apibarstome riešutais, granatų sėklomis ir patiekiame.
Kitokios „banoffee“ tartaletės
„Banoffee“ tartaletės – puikus bananų ir karamelės derinys! Karamelę galite rinktis įvairiausia: pirkti, gaminti iš datulių ar iš veganiškos grietinėlės.
Ingredientai:
pirmam sluoksniui:
- 70 g avižinių dribsnių;
- 55 g migdolų;
- 15 g kokosų aliejaus (kambario temperatūros);
- 2 valg. šaukšt. klevų sirupo ar medaus.
antram sluoksniui:
- 1 nedidelis bananas, supjaustytas griežinėliais;
- 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių.
trečiam sluoksniui:
- 80 g pasirinktos karamelės.
ketvirtam sluoksniui:
- 100 g kokosų grietinėlės iš skardinės (naudojam tik kietąją dalį);
- 2 valg. šaukšt. klevų sirupo ar medaus;
- 1–2 valg. šaukšt. citrinos sulčių.
Gaminimas:
1. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Tartalečių formeles ištepame aliejumi, jeigu neturite tokių formelių, galite naudoti silikonines keksiukų formeles.
3. Avižas kartu su migdolais sutriname elektriniu kombainu iki trupinių. Supilame klevų sirupą, kokosų aliejų ir dar kartą viską sutriname iki vientisos ir lipnios masės. Gautą masę sudedame į formeles. Gerai prispaudžiame ir kepame iki 10 minučių.
4. Bananus sumaišome su citrinų sultimis.
5. Iškepusias tartaletes atvėsiname ir ant viršaus paskirstome bananus, karamelę bei dedame į šaldytuvą 30 minučių arba galime palikti per naktį.
6. Kokosų kremą sumaišome su sirupu, citrinos sultimis ir mikseriu gerai išplakame iki kreminės konsistencijos. Sudedame kremą ant tartalečių viršaus, apibarstome tarkuotu šokoladu.
7. Galima valgyti iškart arba palikti kelioms valandoms šaldytuve.
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų!
Už šios savaitės receptus dėkojame tinklaraščiui Sveikas receptas.