„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Nori – gali atrasti: briuselio kopūstai su spanguolėmis ir „banoffee“ tartaletės

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
Veganiški patiekalai
Veganiški patiekalai / Tinklaraščio nuotr.

Briuselio kopūstai su džiovintomis spanguolėmis

Jeigu nemėgstate briuselio kopūstų, pabandykite pagaminti juos pagal šį receptą. Pamatysite, jų derinys su džiovintomis spanguolėmis, riešutais ir granatais – tobulas.

Ingredientai:

  • 500 g briuselio kopūstų;
  • 2 valg. šaukšt. balzaminio acto;
  • 2 valg. šaukšt. klevų sirupo;
  • 5 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 50 g džiovintų spanguolių;
  • žiupsnis druskos;
  • granato sėklų;
  • kedrinių pinijų.

Gaminimas:

1. Kopūstus nuplauname. Jei reikia, nuimame viršutinius lapelius.

2. Marinatui sumaišome balzaminį actą, aliejų, klevų sirupą, išspaustą arba smulkiai sutarkuotą česnaką bei druską.

3. Į nedidelį kepimo indą dedame kopūstus, beriame spanguoles ir apliejame marinatu. Išmaišome ir paliekame 30 min.

4. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir dedame į ją kepimo indą su kopūstais. Kepame 40 minučių. 34 kartus kepimo metu pamaišome.

5. Apibarstome riešutais, granatų sėklomis ir patiekiame.

Tinklaraščio nuotr. /Briuselio kopūstai su spanguolėmis
Tinklaraščio nuotr. /Briuselio kopūstai su spanguolėmis

Kitokios „banoffee“ tartaletės

„Banoffee“ tartaletės – puikus bananų ir karamelės derinys! Karamelę galite rinktis įvairiausia: pirkti, gaminti iš datulių ar iš veganiškos grietinėlės.

Ingredientai:

pirmam sluoksniui:

  • 70 g avižinių dribsnių;
  • 55 g migdolų;
  • 15 g kokosų aliejaus (kambario temperatūros);
  • 2 valg. šaukšt. klevų sirupo ar medaus.

antram sluoksniui:

  • 1 nedidelis bananas, supjaustytas griežinėliais;
  • 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių.

trečiam sluoksniui:

  • 80 g pasirinktos karamelės.

ketvirtam sluoksniui:

  • 100 g kokosų grietinėlės iš skardinės (naudojam tik kietąją dalį);
  • 2 valg. šaukšt. klevų sirupo ar medaus;
  • 12 valg. šaukšt. citrinos sulčių.

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.

2. Tartalečių formeles ištepame aliejumi, jeigu neturite tokių formelių, galite naudoti silikonines keksiukų formeles.

3. Avižas kartu su migdolais sutriname elektriniu kombainu iki trupinių. Supilame klevų sirupą, kokosų aliejų ir dar kartą viską sutriname iki vientisos ir lipnios masės. Gautą masę sudedame į formeles. Gerai prispaudžiame ir kepame iki 10 minučių.

4. Bananus sumaišome su citrinų sultimis.

5. Iškepusias tartaletes atvėsiname ir ant viršaus paskirstome bananus, karamelę bei dedame į šaldytuvą 30 minučių arba galime palikti per naktį.

6. Kokosų kremą sumaišome su sirupu, citrinos sultimis ir mikseriu gerai išplakame iki kreminės konsistencijos. Sudedame kremą ant tartalečių viršaus, apibarstome tarkuotu šokoladu.

7. Galima valgyti iškart arba palikti kelioms valandoms šaldytuve.

Tinklaraščio nuotr. /„Banoffee“ tartaletės
Tinklaraščio nuotr. /„Banoffee“ tartaletės

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų!

Už šios savaitės receptus dėkojame tinklaraščiui Sveikas receptas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“