Nori – gali atrasti: burnočių košė ir pūstų ryžių skanėstai

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
Veganiškų patiekalų duetas
Veganiškų patiekalų duetas / Tinklaraščio nuotr.

Burnočių košė

Jeigu visos košės jau pabodusios, burnočiai – tikrai puikus pasirinkimas. Košė išeina tikrai labai skani ir maistinga. Nurodoma virti 35 minutes, bet pagudravus galima išsivirti ir per 10 minučių.

Ingredientai:

  • 1 stiklinė burnočių kruopų;

  • 1 stiklinė verdančio vandens;

  • 1 stiklinė augalinio „pieno“;

  • sauja razinų ar smulkintų datulių;

  • žiupsnelis druskos;

  • 0,5 arbat. šaukšt. cinamono;

  • sauja lazdyno riešutų;

  • 1 arbat. šaukšt. kokosų žiedų cukraus.

Gaminimas:

1. Stiklinę gerai perplautų burnočių kruopų užpilkite stikline verdančio vandens ir palikite brinkti per naktį.

2. Ryte burnočius užpilkite stikline augalinio „pieno“, berkite žiupsnelį druskos, cinamono, nedidelę saują razinų ar smulkintų datulių ir virkite apie 10 min., kol sutirštės.

Tinklaraščio nuotr. /Verdama burnočių košė
Tinklaraščio nuotr. /Verdama burnočių košė

Šią košę labai skanu valgyti su lazdyno riešutais ir šiek tiek kokoso žiedų cukraus.

Tinklaraščio nuotr. /Burnočių košė
Tinklaraščio nuotr. /Burnočių košė

Traškūs pūstų ryžių skanėstai

Tai vienas iš tų atvejų, kai grožis ir skonis kalba patys už save. Neįtikėtinai trašku! O ir papuošimai tikrai ne vien dėl grožio – dėl jų kiekvienas kąsnis suskamba vis kitokia skonio nata. Todėl verta nebijoti ir puošiant improvizuoti.

Ingredientai:

  • 1 puodelis pūstų ryžių;

  • 1/2 puodelio moliūgų sėklų;

  • 1/2 puodelio kapotų migdolų;

  • 1/4 puodelio ispaninio šalavijo (chia) sėklų;

  • 1/2 puodelio riešutų sviesto;

  • 1/3 puodelio agavų sirupo;

  • 3 valg. šaukšt. kokosų aliejaus;

  • žiupsnelis druskos;

  • 3 valg. šaukšt. kakavos;

  • 1 arbat. šaukšt. cinamono;

  • 100 g juodojo šokolado;

  • 1 valg. šaukšt. kokosų aliejaus;

  • dekoravimui galima naudoti migdolus, šaldytas avietes, džiovintus ananasus, moliūgų sėklas ir pūstus ryžius.

Gaminimas:

1. Pūstus ryžius, moliūgų sėklas ir kapotus migdolus apie 20 min. pakepiname iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (pakepus 10 min., pamaišome).

2. Kepintus ryžius, moliūgų sėklas ir migdolus sumaišome su ispaninio šalavijo (chia) sėklomis.

3. Riešutų sviestą, agavų sirupą, kokosų aliejų ir druską maišydami kaitiname nedideliame puode. Kai viskas išsilydo, išjungiame vyryklę ir įmaišome kakavą su cinamonu. Tuomet greitai suberiame ryžių, sėklų ir riešutų masę ir viską gerai išmaišome.

4. Gautą masę lygiomis dalimis sudedame į keksiukų formeles (galima rinktis ir kitokias) ir dedame į šaldymo kamerą, kad šiek tiek pastingtų.

5. Išlydome šokoladą su kokosų aliejumi. Pilstome po maždaug pusantro šaukštelio šokolado ant kiekvieno pyragėlio, papuošiame ir dedame nakčiai į kamerą.

Tinklaraščio nuotr. /Pūstų ryžių skanėstai
Tinklaraščio nuotr. /Pūstų ryžių skanėstai

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame tinklaraščiams Soul Food ir Skaniai kepa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis