Burokėlių ir bolivinės balandos (kynvos) salotos
Šios salotos puikiai tinkamos neštis į darbą, pikniką ar svečius, nes jų nereikia šildyti. O svarbiausia, labai skanu, sotu ir sveika.
Ingredientai:
-
orkaitėje keptų mažų burokėlių;
- virtos ir atvėsintos bolivinės balandos (kynvos);
- gerai išvirtų baltųjų pupelių;
- karamelizuotų svogūnų;
- lukštentų kanapių sėklų;
- gražgarsčių;
- skrudintų moliūgų sėklų aliejaus.
Gaminimas:
Viską susmulkinkite pagal savo pageidavimus. Dubenyje sumaišykite visus ingredientus ir skanaukite.
Veganiškas „Snickers“ tortas
Nuostabaus skonio, maistingas veganiškas „Snickers“ tortas puikiai tiks šventėms – nuo gimtadienių iki artėjančių Velykų.
Ingredientai (torto formos skersmuo ~19 cm):
pagrindui:
-
100 g veganiškų sausainių;
-
3 valg. šaukšt. ištirpinto kokosų aliejaus.
įdarui:
-
1 skardinė kokosų pieno kietosios dalies (kokosų pieną įdėkite į šaldytuvą, palaikykite kelias valandas, per tą laiką viršuje susiformuos kietoji dalis, kurią ir naudosime, o skystį pasilikite pusryčių kokteiliui).
-
1 stiklinė anakardžių riešutų, mirkytų per naktį;
-
⅔ stiklinės ištirpinto riešutų sviesto;
-
¼ stiklinės klevų / agavų sirupo;
-
⅓ stiklinės ištirpinto kokosų aliejaus;
-
⅔ stiklinės skrudintų žemės riešutų;
-
1 arbat. šaukšt. vanilės;
-
¼ arbat. šaukšt. druskos;
-
70 g ištirpinto juodo šokolado (papuošimui).
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Susmulkinkite sausainius maisto smulkintuvu beveik iki miltų. Supilkite į juos ištirpintą kokosų aliejų ir išmaišykite.
3. Į kepimo formą tieskite sviestinį popierių, sukrėskite sausainių trupinių ir aliejaus mišinį, lengvai paspaudydami suformuokite torto pagrindą. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 10 min.
4. Į maisto smulkintuvą suberkite išmirkytus anakardžius (be vandens), kokosų kremą. Sumaišykite iki vientisos masės. Supilkite ištirpintą kokosų aliejų ir riešutų sviestą, klevų sirupą, vanilę ir druską. Vėl maišykite iki vientisos masės.
5. Gautą įdarą supilkite ant pagrindo. Suberkite žemės riešutus. Palaikykite šaldytuve apie valandą, kol tortas sustings.
6. Ištirpinkite šokoladą, o tada šaukštu ar konditeriniu švirkštu papuoškite juo tortą. Galiausiai palaikykite skanėstą šaldytuve per naktį.
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame tinklaraščiams Soul Food ir @bandysiu.