Burokėlių užtepėlė
Ingredientai:
- 250 g virtų burokėlių;
- 70 g saulėgrąžų;
- 1 šaukštas citrinos sulčių;
- žiupsnelis druskos;
- žiupsnelis pipirų.
Gaminimas:
1. Burokėlius susmulkinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Taip pat sutrinti ir saulėgrąžas. Berti druskos, pipirų, pilti citrinos sulčių pagal savo skonį.
2. Skanauti su duona, duoniukais, skrudintu batonu ar daržovėm.
Vafliai su mačia
Ingredientai:
- 300 g kokosų „pieno“;
- 15 g alyvuogių aliejaus;
- 140 g ryžių miltų;
- 140 g avinžirnių miltų;
- 60 g kukurūzų miltų;
- 15 g mačios arbatos miltelių;
- 90 g klevų sirupo;
- 1,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- ½ arbat. šaukšt. druskos;
- 10 g citrinos sulčių.
Gaminimas:
1. Dubenyje sumaišome sausus ingredientus.
2. Kitame dubenyje išmaišome šlapius ingredientus.
3. Sujungiame dvi mases ir užmaišome tešlą vafliams.
4. Vaflinę įkaitiname, ištepame aliejumi, dedame po 1–2 šaukštus. tešlos ir kepame iki auksinės spalvos.
5. Vaflius tiekiame šiltus su mėgtamiausiais priedais.
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų!
Už šios savaitės receptus dėkojame tinklaraščiui Sveikas receptas.