Nori – gali atrasti: „chia“ pudingas su šilauogėmis ir blynai su bananais

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų duetas.
Veganiški pusryčių patiekalai
Veganiški pusryčių patiekalai / Tinklaraštininkės nuotr.

Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas

Ingredientai (1 porcijai):

  • 0,5 gerai sunokusio banano;
  • 200 ml augalinio „pieno“ (pvz., migdolų);
  • 40 g ispaninio šalavijo (chia) sėklų;
  • 1 valg. šaukšt. klevų sirupo (arba kito saldiklio).

Gaminimas:

1. Pusę banano sutrinti šakute iki vientisos masės. Šią masę gerai sumaišyti su „pienu“, chia sėklomis ir klevų sirupu.

2. Visą mišinį supilti į stiklinę ar 2 mažus indelius ir laikyti šaldytuve bent 3 valandas arba per naktį.

3. Prieš valgant galima uždėti mėgstamų uogų ir kitų priedų, kaip matote nuotraukoje, šįsyk naudotos šilauogės.

Tinklaraštininkės nuotr. /Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas
Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas / Tinklaraštininkės nuotr.

Baltymingi blynai su bananais

Ingredientai (apie 20 mažų blynelių):

  • 1/2 puodelio + 2 valg. šaukšt. žirnių miltų;
  • 1 puodelis augalinio „pieno“;
  • 0,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 2 valg. šaukšt. agavų sirupo;
  • žiupsnis druskos;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
  • 2 nedideli bananai;
  • šiek tiek kokosų aliejaus kepimui.

Gaminimas:

1. Dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską ir vanilinį cukrų.

2. Į sausąjį mišinį pilame „pieną“, agavų sirupą, viską gerai išmaišome ir paliekame tešlą šiek tiek pastovėti (ji pavyks gana skysta).

3. Bananus supjaustome kubeliais ir įmaišome į tešlą.

4. Į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus dedame po šaukštą tešlos ir kepame blynelius po kelias minutes iš abiejų pusių.

Tinklaraštininkės nuotr. /Baltymingi blynai su bananais
Baltymingi blynai su bananais / Tinklaraštininkės nuotr.

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame organizacijai „Gyvi gali“, Plantasticka ir Follow Your Spoon.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
LEA kviečia seną katilą keisti nauju šilumos siurbliu. Pasinaudojus skiriamomis dotacijomis galima sutaupyti net iki 90 proc. šilumos siurblio kainos
Reklama
6 Juodkalnijos perlai – kurį kurortą rinksitės jūs?
Reklama
Geras regėjimas be akinių ir kontaktinių lęšių – tik 699 Eur abiems akims, operaciją atliekant Vilniaus klinikoje „Naujas regėjimas“
Reklama
Gyvenimas ant upės kranto – Nemuno vingyje iškilo 38 sklypų kvartalas „Druskininkų slėnis“