Nori – gali atrasti: daržovių troškinys su kuskusu ir baltyminiai rutuliukai šokolade

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
Veganiškų patiekalų duetas
Veganiškų patiekalų duetas / Tinklaraščio nuotr.

Daržovių, kuskuso ir avinžirnių troškinys

Augalinės kilmės pietums – sotus, šiek tiek aštrus (bet gali būt ir neaštrus) kuskuso, avinžirnių ir daržovių troškinys. Verdamas viename puode, o gaminimas trunka vos 15 minučių.

Ingredientai:

  • 1 nedidelė aitrioji paprika (nedėkite, jei nesinori aštrumo);

  • 2 skiltelės česnako;

  • 2 cm ilgio imbiero šaknies gabaliukas, sutarkuotas;

  • 200 ml sultinio;

  • 400 ml neriebaus (light) kokosų pieno;

  • 120 g riešutų sviesto;

  • 3 valg. šaukšt. sojų padažo;

  • 150 g perlinio kuskuso;

  • 1 skardinė konservuotų avinžirnių;

  • ½ žiedinio kopūsto;

  • ½ cukinijos;

  • 1 saldžioji paprika.

papildomai:

  • kepintų anakardžių;

  • aitriųjų paprikų granulių;

  • žaliosios citrinos (laimo);

  • šviežios kalendros.

Gaminimas:

1. Puode įkaitinti aliejų, suberti smulkintą česnaką, aitriąją papriką ir imbierą. Pora minučių pakepti.

2. Į puodą pilti sultinį, kokosų pieną, riešutų sviestą, sojų padažą ir išmaišyti. Suberti kuskusą, avinžirnius ir daržoves.

Tinklaraščio nuotr. /Daržovių, kuskuso ir avinžirnių troškinys
Tinklaraščio nuotr. /Daržovių, kuskuso ir avinžirnių troškinys

3. Puodą uždengti ir viską virti ant nedidelės ugnies, apie 15 min (svarbu vis pamaišyti, kad kuskusas nepriliptų prie dugno).

4. Po 15 min. galima dar porą minučių pavirti be dangčio, kad masė dar labiau sutirštėtų.

5. Patiekti su kalendra, aitriosios paprikos granulėmis, žaliąja citrina ir kepintais anakardžiais.

Tinklaraščio nuotr. /Daržovių, kuskuso ir avinžirnių troškinys
Tinklaraščio nuotr. /Daržovių, kuskuso ir avinžirnių troškinys

Baltyminiai rutuliukai baltajam šokolade

Ingredientai:

  • 75 g avižų miltų;
  • 100 g migdolų miltų;
  • 25 g vanilės skonio baltymų miltelių;
  • 70 g agavų sirupo;
  • 2 valg. šaukšt. riešutų sviesto;
  • 2 valg. šaukšt. tirpinto kokosų aliejaus;
  • 100 g baltojo šokolado.

Gaminimas:

1. Visus ingredientus, išskyrus šokoladą, gerai išminkome. Iš gautos masės formuojame rutuliukus. Trumpam (kol paruošime šokoladą) dedame į šaldymo kamerą.

2. Ištirpiname šokoladą.

3. Rutuliukus glaistome tirpintu šokoladu. Suformuotus ir glaistytus keletui valandų paliekame šaldymo kameroje.

4. Sustingus šokoladui rutuliukus galima papuošti pabarstukais arba kuo nors kitu.

Tinklaraščio nuotr. /Baltyminiai rutuliukai šokolade
Tinklaraščio nuotr. /Baltyminiai rutuliukai šokolade

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų!

Už šios savaitės receptus dėkojame tinklaraščiams Nestoras maistas ir Skaniai kepa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis