Daržovių, kuskuso ir avinžirnių troškinys
Augalinės kilmės pietums – sotus, šiek tiek aštrus (bet gali būt ir neaštrus) kuskuso, avinžirnių ir daržovių troškinys. Verdamas viename puode, o gaminimas trunka vos 15 minučių.
Ingredientai:
-
1 nedidelė aitrioji paprika (nedėkite, jei nesinori aštrumo);
-
2 skiltelės česnako;
-
2 cm ilgio imbiero šaknies gabaliukas, sutarkuotas;
-
200 ml sultinio;
-
400 ml neriebaus (light) kokosų pieno;
-
120 g riešutų sviesto;
-
3 valg. šaukšt. sojų padažo;
-
150 g perlinio kuskuso;
-
1 skardinė konservuotų avinžirnių;
-
½ žiedinio kopūsto;
-
½ cukinijos;
-
1 saldžioji paprika.
papildomai:
-
kepintų anakardžių;
-
aitriųjų paprikų granulių;
-
žaliosios citrinos (laimo);
-
šviežios kalendros.
Gaminimas:
1. Puode įkaitinti aliejų, suberti smulkintą česnaką, aitriąją papriką ir imbierą. Pora minučių pakepti.
2. Į puodą pilti sultinį, kokosų pieną, riešutų sviestą, sojų padažą ir išmaišyti. Suberti kuskusą, avinžirnius ir daržoves.
3. Puodą uždengti ir viską virti ant nedidelės ugnies, apie 15 min (svarbu vis pamaišyti, kad kuskusas nepriliptų prie dugno).
4. Po 15 min. galima dar porą minučių pavirti be dangčio, kad masė dar labiau sutirštėtų.
5. Patiekti su kalendra, aitriosios paprikos granulėmis, žaliąja citrina ir kepintais anakardžiais.
Baltyminiai rutuliukai baltajam šokolade
Ingredientai:
- 75 g avižų miltų;
- 100 g migdolų miltų;
- 25 g vanilės skonio baltymų miltelių;
- 70 g agavų sirupo;
- 2 valg. šaukšt. riešutų sviesto;
- 2 valg. šaukšt. tirpinto kokosų aliejaus;
- 100 g baltojo šokolado.
Gaminimas:
1. Visus ingredientus, išskyrus šokoladą, gerai išminkome. Iš gautos masės formuojame rutuliukus. Trumpam (kol paruošime šokoladą) dedame į šaldymo kamerą.
2. Ištirpiname šokoladą.
3. Rutuliukus glaistome tirpintu šokoladu. Suformuotus ir glaistytus keletui valandų paliekame šaldymo kameroje.
4. Sustingus šokoladui rutuliukus galima papuošti pabarstukais arba kuo nors kitu.
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų!
Už šios savaitės receptus dėkojame tinklaraščiams Nestoras maistas ir Skaniai kepa.