Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nori – gali atrasti: dvi veganiškos trintos sriubos

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiški receptai.
Trintos veganiškos sriubos
Trintos veganiškos sriubos / Tinklaraštininkės nuotr.

Trinta avinžirnių sriuba

Ingredientai:

  • 500 g virtų ar konservuotų avinžirnių;
  • 40 g špinatų;
  • 200 ml kokosų pieno;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1/2 arbat. šaukšt. kumino;
  • 1 arbat. šaukšt. ciberžolės;
  • 2 valg. šaukšt. aliejaus;
  • 1/2 arbat. šaukšt. juodųjų pipirų;
  • 700 ml vandens.

Gaminimas:

1. Giliame puode įkaitiname aliejų ir pakepiname susmulkintą svogūną su smulkintu česnaku apie 5 minutes.

2. Į pakepintus svogūnus sudedame avinžirnius ir pakepiname dar kelias minutes. Tuomet supilame vandenį ir verdame 15 minučių.

3. Sudedame prieskonius ir supilame kokosų pieną. Paverdame dar apie 7–8 minutes ir sriubą sutriname elektriniu maisto trintuvu iki kreminės konsistencijos.

4. Špinatus susmulkiname ir sudedame į trintą sriubą. Gardiname sezamų sėklomis.

Tinklaraštininkės nuotr. /Trinta avinžirnių sriuba
Tinklaraštininkės nuotr. /Trinta avinžirnių sriuba

Trinta saldžiųjų bulvių ir brokolių sriuba

Ingredientai:

  • 1 vidutinio dydžio brokolis;
  • 2 vidutinio dydžio saldžiosios bulvės (batatai);
  • 1 skardinė kokosų „pieno“;
  • 1 didelis svogūnas;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 2 valg. šaukšt. aliejaus (kepimui);
  • 2 stiklinės karšto vandens;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1/2 arbat. šaukšt. juodųjų pipirų;
  • 1/4 arbat. šaukšt. aitriosios paprikos miltelių;
  • 2 valg. šaukšt. migdolų arba kokosų miltų.

Gaminimas:

1. Bulves nuplaukite ir išvirkite su lupena.

2. Dideliame puode įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkintą svogūną su česnaku apie 2–3 minutes.

3. Brokolius nuplaukite, susmulkinkite ir sudėkite į puodą su svogūnais. Pamaišykite ir kepkite dar kelias minutes. Tuomet viską užpilkite vandeniu, sumažinkite ugnį ir palikite virti dar 10 minučių.

4. Išvirusias bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais, sudėkite į apvirusius brokolius ir virkite dar 3 minutes. Tuomet sudėkite prieskonius, miltus, supilkite kokosų „pieną“ ir dar pavirkite 5 minutes. Galite paragauti, ar netrūksta jokių prieskonių.

5. Išvirusią sriubą sutrinkite elektriniu smulkintuvu (blenderiu) ir gardinkite mėgstamomis sėklomis.

Tinklaraštininkės nuotr. /Trinta saldžiųjų bulvių ir brokolių sriuba
Tinklaraštininkės nuotr. /Trinta saldžiųjų bulvių ir brokolių sriuba

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Rimai iš Sveikas receptas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs