„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Nori – gali atrasti: dviejų rūšių kepsneliai – burokėlių su avižom ir cukinijų su lęšiais

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
Dviejų rūšių veganiški kepsneliai
Dviejų rūšių veganiški kepsneliai / Tinklaraščio nuotr.

Įvairūs daržovių, ankštinių ir kruopų kepsneliai per visą savaitę labai praverčia! O juk kiekvienuose namuose kartais lieka įvairių išvirtų produktų, kuriuos reikia greitai sunaudoti. Beje, visada galima pasigaminti daugiau tokių kepsnelių, juos užšaldyti, o prireikus greitai išsikepti.

Burokėlių kepsneliai su avižomis

Ingredientai:

  • 50 g avižinių dribsnių;
  • 240 g virtų ar konservuotų avinžirnių;
  • 3 arbat. šaukšt. džiovintų krapų arba kelių šakelių šviežių;
  • 3 česnako skiltelės;
  • 1 nedidelis burokėlis (apie 300 g);
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 arbat. šaukšt. ciberžolės miltelių;
  • 1/2 arbat. šaukšt. pipirų
  • 25 g avinžirnių miltų;
  • 1/8 arbat. šaukšt. aitriosios paprikos miltelių;
  • 1 valg. šaukšt. aliejaus.

Gaminimas:

1. Burokėlį nulupame, supjaustome ir kartu su prieskoniais bei česnaku sutriname kokteilinėje ar maisto smulkintuve.

2. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir supilame burokėlių masę. Kepame 5–7 minutes.

3. Likusius ingredientus sudedame į smulkintuvą ar kokteilinę ir susmulkiname. Sumaišome su burokėlių mase.

4. Rankomis suformuojame norimo dydžio kepsnelius ir apkepame keptuvėje iš abiejų pusių.

Tinklaraščio nuotr. /Burokėlių kepsneliai su avižomis
Tinklaraščio nuotr. /Burokėlių kepsneliai su avižomis

Cukinijų ir lęšių kepsneliai

Ingredientai:

  • 300 g virtų raudonųjų lęšių;
  • 1 nedidelė cukinija;
  • 60–70 g miltų (avinžirnių arba speltos);
  • 1 nedidelis svogūnas;
  • 1/3 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1/2 arbat. šaukšt. ciberžolės;
  • 1/2 arbat. šaukšt. juodųjų pipirų;
  • 1/2 arbat. šaukšt. kumino;
  • kelių saujos smulkintų petražolių (nebūtina, bet jeigu turite, būtinai dėkite);
  • šiek tiek aliejaus.

Gaminimas:

1. Cukiniją sutarkuojame ir nusunkiame vandenį.

2. Lęšius sumaišome su tarkuotomis cukinijomis, miltais, prieskoniais.

3. Keptuvėje įkaitiname nedidelį kiekį aliejaus. Rankomis suformuojame norimo dydžio kepsnelius ir ant nedidelės kaitros apkepame iš abiejų pusių.

Tinklaraščio nuotr. /Cukinijų kepsneliai su lęšiais
Tinklaraščio nuotr. /Cukinijų kepsneliai su lęšiais

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų!

Už šios savaitės receptus dėkojame tinklaraščiui Sveikasreceptas.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“