Gaivi agurkų ir avokadų sriuba
Ingredientai:
- 1 ilgavaisis agurkas;
- 8–10 mėtų lapelių;
- 6 baziliko lapeliai;
- 1,5 valg. šaukšt. petražolių;
- svogūnų laiškų (pagal skonį);
- ½ avokado;
- ¼ puodelio vandens;
- druskos (pagal skonį).
priedai:
- ¼ puodelio paprasto veganiško jogurto;
- ¼ puodelio geltonųjų vyšninių pomidoriukų, perpjautų per pusę;
- 2 valg. šaukšt. daigintų mėgstamų sėklų;
- 1 arbat. šaukšt. sėklų mišinio (chia, kanapių, linų sėmenų, grikių);
- šviežių žirnelių savo ankštyse.
Gaminimas:
1. Visus sriubai skirtus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.
2. Atvėsinkite šaldytuve.
3. Prieš patiekdami gerai išmaišykite ir patiekite su priedais ant viršaus.
Veganiški velykiniai blynai
Ingredientai:
-
1 puodelis kvietinių miltų;
-
1,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
-
2 valg. šaukšt. klevų sirupo;
-
1/2 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
-
2/3 puodelių augalinio pieno;
-
aliejaus (kepimui).
priedai:
-
2 valg. šaukšt. saldinto augalinio jogurto;
-
2 konservuotų abrikosų puselės;
-
aguonų.
Gaminimas:
1. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais. Supilkite klevų sirupą, vanilės ekstraktą ir augalinį pieną. Sumaišykite viską taip, kad neliktų gumuliukų.
2. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ant nedidelės / vidutinės kaitros.
3. Semkite tešlą apvaliu ledų skobimo šaukštu, kad blynai išeitų vienodo didumo. Kepkite, kol paviršiuje atsiras burbuliukų, apverskite ir pakepkite kitą pusę. Taip kartokite, kol pasibaigs tešla.
4. Sudėkite blynus į bokštelius po 3, užpilkite veganiško jogurto, uždėkite po abrikoso puselę ir apibarstykite aguonomis.
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Drive Me Hungry bei Elephantastic Vegan.