Keptos šparaginės pupelės su prieskoniais
Ingredientai (1 porcijai):
- 280 g šparaginių pupelių;
- 3 česnako skiltelės;
- 1 svogūnas;
- 1,5 arbat. šaukšt. maltos raudonosios paprikos miltelių;
- 3 arbat. šaukšt. maistinių mielių;
- ¼ arbat. šaukšt. duskos;
- 1 valg. šaukšt. aliejaus (kepimui);
- apie 1,5 l vandens (pupelėms virti).
Gaminimas:
1. Puode užvirkite apie 1,5 litro vandens.
2. Nuplaukite šparagines pupeles, nupjaukite jų galus ir, jei pupelės labai ilgos, perpjaukite pusiau. Sudėkite pupeles į verdantį vandenį ir virkite apie 20 minučių.
3. Į keptuvę įpilkite apie šaukštą aliejaus ir įkaitinkite.
4. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną ir česnakus. Sudėkite į įkaitintą keptuvę. Kepkite kelias minutes, kol suminkštės ir pageltonuos.
5. Į keptuvę su apkeptu svogūnu ir česnakais sudėkite išvirtas ir nusunktas pupeles. Šias daržoves pakepinkite 3–4 minutes.
6. Ant pupelių keptuvėje suberkite paprikos miltelius, maistines mieles ir druską, gerai išmaišykite ir patiekite. Taip pat galima užbarstyti šviežių krapų ar petražolių.
Makaronai su burokėlių padažu
Ingredientai:
- 200 g virtų burokėlių;
- 40 g anakardžių ar graikinių riešutų;
- 1 skiltelė česnako;
- 50 g šilkinio tofu;
- apie 120 ml vandens;
- sauja petražolių;
- sauja bazilikų;
- druskos;
- pipirų;
- 250 g viso grūdo ar kitų mėgstamų makaronų.
Gaminimas:
1. Burokėlius supjaustome ir su kitais ingredientais (išskyrus makaronus) ir sudedame į kokteilinę ar elektrinį maisto trintuvą. Sutriname iki vientisos, kreminės konsistencijos.
2. Makaronus išverdame ir sumaišome su paruoštu padažu.
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame organizacijai „Gyvi gali“, Plantasticka ir Sveikas Receptas.