Nori – gali atrasti: kokosų skonis sužavės paskanavus blynų ir morkų rutuliukų

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
Veganiški patiekalai su kokosais
Veganiški patiekalai su kokosais / Tinklaraščio nuotr.

Kokosų miltų blynai

Pats tinkamiausias metas blynams – savaitgalis, tačiau jei tik norisi, galite kepti juos ir darbo dienos vakarienei. Ypač kai blynai be pieno, be glitimo, kiaušinių ar cukraus, tad ir skanūs, ir lengvučiai.

Ingredientai:

  • 140 g kokosų miltų;

  • 90 g bulvių krakmolo;

  • 1 šaukštas ir 1 šaukštelis kepimo miltelių;

  • 1/2 šaukštelio druskos;

  • 75 g išvirtų ar orkaitėje iškeptų saldžiųjų bulvių (geriausia jas pasiruošti iš vakaro, kad spėtų pilnai atvėsti ir išgaruotų likusi drėgmė, nes kitaip bulvių masė taps gliti, lipni, o to visai nereikia);

  • 500 ml augalinio pieno;

  • 2 šaukšteliai vanilės ekstrakto;

  • 2 šaukštai agavų sirupo (ar kito mėgstamo saldiklio).

Gaminimas:

1. Išvirkite ar iškepkite orkaitėje saldžiąją bulvę (tikrai užteks vienos nedidelės, bet nepatingėkite pasverti ir dėkite būtent tiek, kiek reikia), jai atvėsus – nulupkite ir sutrinkite šakute (jeigu blynų tešlą maišysite rankomis, pasistenkite bulves sutrinti kuo tolygiau, kad neliktų gumuliukų).

2. Sumaišykite gautą bulvių masę su agavų sirupu (ar kitu saldikliu) ir 250 ml pieno, įpilkite vanilės ekstrakto.

3. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, krakmolą, kepimo miltelius ir druską.

4. Sumaišykite bulvių, pieno ir sirupo mišinį su sausuoju mišiniu ir, pildami likusį pieną, išsukite tirštą blynų tešlą. Viską maišykite, kol masė taps tolygi. Išmaišę šią tešlą palikite pastovėti 15–20 min.

5. Įkaitinkite keptuvę ir įpylę kelis lašelius pasirinkto aliejaus kepkite blynus ant vidutinės temperatūros (9 skalėje rinkausi 6), leiskite krašteliams paruduoti, blynui sutvirtėti ir tik tada verskite ant kitos pusės.

Tinklaraščio nuotr. /Kokosų miltų blynai
Tinklaraščio nuotr. /Kokosų miltų blynai

Kokosiniai morkų rutuliukai

Šie rutuliukai nėra sunkiai paruošiami, nereikalauja ir daugybės ingredientų. O kartu jie labai skanūs, maistingi, tinka ir yra mėgstami ir mažųjų smaližių.

Ingredientai:

  • 2 nuskustos morkos;
  • 100 g mirkytų datulių;
  • 70 g anakardžių riešutų;
  • 20 g kokosų drožlių (ir dar šiek tiek apvoliojimui).

Gaminimas:

1. Smulkia tarka sutarkuokite morkas (galima trinti ir maisto smulkintuvu).

2. Į tarkuotas morkas dedame išmirkytas datules be kauliukų, beriame anakardžius ir kokosų drožles ir, naudodami elektrinį smulkintuvą, labai gerai sutriname iki kuo vientisesnės masės.

3. Iš gautos masės formuojame norimo dydžio rutuliukus. Apvoliojame juos kokosų drožlėse.

4. Paruoštus rutuliukus paliekame valandai kitai šaldytuve. Kad būtų tvirtesni, galima juos ir laikyti būtent šaldytuve.

Tinklaraščio nuotr. /Kokosiniai morkų rutuliukai
Tinklaraščio nuotr. /Kokosiniai morkų rutuliukai

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame tinklaraščiams SoulFood ir Skaniai kepa

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis