Nori – gali atrasti: krekeriai be glitimo ir pupelių užtepėlė su pomidorais

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų duetas.
Veganiški užkandžiai
Veganiški užkandžiai / Tinklaraščio nuotr.

Krekeriai be glitimo

Tai traškūs ir labai skanūs krekeriai. Juos galima tiekti su humusu ir kitomis užtepėlėmis, prie sriubos ar salotų.

Ingredientai:

  • 80 g avinžirnių miltų;

  • 110 g ryžių miltų;

  • 45 g sezamų sėklų;

  • 45 g juodųjų sezamų sėklų;

  • 20 g ispaninio šalavijo sėklų;

  • 150 g vandens;

  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;

  • 0,5 arbat. šaukšt. malto kumino;

  • 0,5 arbat. šaukšt. ciberžolės miltelių;

  • šiek tiek druskos.

Gaminimas:

1. Suberiame į dubenį sausus ingredientus ir išmaišome.

2. Įpilame 100 ml vandens ir išmaišome. Toliau pilame pagal poreikį tol, kol tešla sušoks į vientisą kamuoliuką.

3. Tešlą plonai – iki 1–2 mm – iškočiojame tarp dviejų kepimo popieriaus lapų.

4. Gautą lakštą dedame ant kepimo skardos ir supjaustome norimo dydžio ir formos gabaliukais.

5. Krekerius kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 30 min.

6. Visiškai atvėsiname ir nuimame nuo skardos.

Tinklaraščio nuotr. /Krekeriai be glitimo
Tinklaraščio nuotr. /Krekeriai be glitimo

Baltųjų pupelių ir pomidorų užtepėlė

Ši užtepėlė ne tik skani, bet ir maistinga – daug baltymų, geležies ir skaidulų. Todėl puikiai tiks ir vakarėliams, ir pikantiškiems pusryčiams ar kaip maistingas užkandis skubant.

Ingredientai:

  • 1 nedidelis svogūnas, supjaustytas;

  • 1 didelis pomidoras, supjaustytas;

  • 1 česnako skiltelė, susmulkinta;

  • 1 puodelis (255 g) virtų baltųjų pupelių (tiks ir iš skardinės);

  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;

  • 0,5 arbat. šaukšt. pipirų;

  • aliejaus, kepimui.

Gaminimas:

1. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir ant didelės ugnies pakepinkite svogūną, kol taps auksinės rudos spalvos (apie 5 minutes).

2. Į keptuvę sudėkite supjaustytą pomidorą ir smulkintą česnaką. Kepkite apie 5 minutes, kol išgaruos didžioji dalis skysčio.

3. Perskalaukite ir nusausinkite pupeles, suberkite jas į dubenį. Iš keptuvės į dubenį perkelkite iškeptas daržoves, druską, pipirus ir išmaišykite.

4. Viską sutrinkite virtuviniu kombainu arba rankiniu trintuvu.

Tinklaraščio nuotr. /Baltųjų pupelių ir pomidorų užtepėlė
Tinklaraščio nuotr. /Baltųjų pupelių ir pomidorų užtepėlė

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame organizacijai „Gyvi gali“, Sveikas Receptas ir Challenge 22

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis