Gardūs kreminės konsistencijos mangų ledai
Ingredientai:
-
1 skardinė kokosų „pieno“
-
100 g džiovintų mangų;
-
1–2 valg. šaukšt. klevų / agavų sirupo;
-
patiekimui: pistacijų (arba galite jas įmaišyti į ledus).
Gaminimas:
1. Išplakame kokosų pieną, kad nebūtų susisluoksniavęs.
2. Supjaustome mangus, dedame į pieną ir paliekame 6–12 val.
3. Į „pieno“ ir mangų mišinį pilame sirupą ir trintuvu sutriname iki vientisos masės. Gautą masę dedame į indą, uždengiame maistine plėvele ir statome į šaldiklį.
4. Kai sustingsta, ištraukiame iš šaldiklio, palaukiame 15 minučių ir dedame į porcijinius ledų indelius. Papuošiame pistacijomis.
Arbata su citrusiniais vaisiais ir rozmarinu
Ingredientai:
-
1,8 l mėgstamos arbatos;
-
2 apelsinai;
-
1 citrina;
-
3–5 šakelės šviežių rozmarinų.
Gaminimas:
1. Iš vieno apelsino išspaudžiame sultis.
2. Citriną ir likusį apelsiną supjaustome.
3. Arbatą ir apelsinų sultis pilame į ąsotį. Čia pat dedame supjaustytus vaisius.
4. Rozmarino lapelius patriname tarp pirštų ir taip pat dedame į ąsotį. Paliekame pastovėti 30 min., o tada nukošiame.
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Sveikas Receptas.