Nekepti morkų keksiukai
Ingredientai:
morkų sluoksniui:
- 100 g tarkuotų morkų;
- 4 Medjool datulės (maniškės svėrė apie 70 g);
- 100 g razinų (pamirkykite prieš naudojant);
- 60 g kokoso drožlių;
- 60 g avižų miltų;
- 4 valg. šaukšt. kokosų aliejaus;
- 1 arbat. šaukšt. cinamono;
- 1 arbat. šaukšt. meduolių prieskonių.
kremui:
- 40 g anakardžių (pamirkykite bent 6 valandas prieš naudojimą);
- 2 valg. šaukšt. kokosų „sviesto“;
- 50 g augalinio „pieno“;
- 1 valg. šaukšt. koksų aliejaus;
- 40 g agavų sirupo;
- 10 g citrinų sulčių.
Gaminimas:
1. Gaminame morkų sluoksnį. Sumalkite visus ingredientus elektriniu smulkintuvu (blenderiu), kol susidarys vientisa masė. Jei dėsite džiovintų vaisių, įmaišykite ir juos.
2. Perkelkite masę į formą, kurią naudojate, paspauskite. Įdėkite į šaldiklį, kad pradėtų stingti.
3. Gaminame kremą. Elektriniu smulkintuvu (blenderiu) susmulkinkite visus kremui skirtus ingreidientus, kol bus vientisa masė.
4. Užpilkite kremą ant morkų sluoksnio. Jei norite, apibarstykite džiovintais vaisiais ir riešutais.
5. Dėkite į šaldiklį stingti dar bent porai valandų.
Pastabos:
- Vietoj 2 šaukštų kokosų „sviesto“ ir 50 g augalinio „pieno“ galite naudoti 60 g kokosų kremo iš skardinės;
- Įmečiau saują džiovintų spnaguolių į morkų sluoksnį, nes taip mėgstu;
- Nebūtina šio skanėsto daryti keksiukų formoje – galit naudoti ir didesnę formą, o sustingus supjaustyti norimo dydžio gabaliukais;
- Galite naudoti apelsino žievelę ir taip pridėti šarmo;
- Jei neturite ar nenorite razinų, pakeiskite jas datulėmis. Pakeiskite avižų miltus migdolų miltais. Jei turite avižų, bet neturit miltų, pagaminkite miltus tiesiog blenderiu sumaldami avižas;
- Išimkite desertą iš šaldiklio 1-2 valandas prieš valgant;
- Jei desertą darote didesnėje formoje ir reikės pjaustyti, tai darykite po 20-30 min. išėmus iš šaldiklio, kol pyragėlis dar visai neatitirpęs – bus lengviau pjaustyti. Taip pat palengvinsit procesą pašildę peilį šiltame vandenyje.
Naminiai „Bounty“ batonėliai
Ingredientai:
- 100 g kokosų drožlių;
- 50 g veganiško kokosų „jogurto“;
- 50 g sutirštinto (kondensuoto) kokosų „pieno“;
- juodojo šokolado.
Gaminimas:
1. Elektriniu maisto trintuvu kiek pasmulkiname kokosų drožles. Beriame jas į dubenį ir sumaišom su „jogurtu“ ir kondensuotu „pienu“. Jei jūsų „jogurtas“ saldintas, siūlau dėti mažiau kondensuoto „pieno“.
2. Formuojame batonėlius – man jų išėjo 10. Jei masė minkštoka, įdėkite ją trumpam į šaldytuvą.
3. Sufirmuotus batonėlius dedame pusvalandžiui į šaldiklį.
4. Ištirpiname šokoladą garų vonelėje, o tada mirkom batonėlius, palaukiam, kol šokoladas sustings, ir skanaujam!
5. Rekomenduoju laikyti batonėlius šaldytuve.
Pastabos:
- Pasigaminkite daugiau ir visada turėkite šio skanėsto šaldiklyje. Kai šie batonėliai yra dar tik pusiau atšilę, primena pasakiškus mini ledus.
- Jeigu suformuojate kokosinį batonėlį ir įdedate trumpam į šaldiklį, tai kai merksite į šokoladą jis iškart sustings.
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame tinklaraščiui @mindyoureats