Sorų košė, tiksianti su įvairiausiais pagardais
Ši košė itin naudinga mūsų organizmui dėl joje esančių B grupės vitaminų, magnio, kalio, tad kviečiame pasigaminti.
Ingredientai (4 porcijoms):
-
1 stiklinė sorų kruopų;
-
2,5 stiklinės vandens arba augalinio „pieno“;
-
žiupsnelis druskos;
-
1 prinokęs bananas.
patiekimui (pasirinktinai):
-
cinamono;
-
uogų;
-
vaisių;
-
kepto banano;
-
riešutų sviesto;
-
riešutų;
-
mėgstamų sėklų.
Gaminimas:
1. Iš vakaro sietelyje po tekančiu vandeniu gerai nuplauname, o tada nakčiai vandenyje užmerkiame sorų kruopas.
2. Ryte nupilame vandenį, kuriame mirko soros, ir perplauname jas sietelyje po tekančiu vandeniu. Beriame į puodą, užpilame „pieno“ ar / ir vandens, pasūdome ir užverdame. Pavirus minutei ar dviem, išjungiame ir 10–15 minučių paliekame brinkti uždengtame puode.
3. Sutriname šakute bananą ir sudedame į košę, išmaišome. Po 10 min. soros paprastai būna suminkštėjusios ir išbrinkusios. Jei dar trūksta minkštumo, palikite uždengtas dar keletą minučių. Jei sugėrė visą skystį, įpilkite papildomai.
4. Dedame košę į dubenėlius, užberiame uogų, cinamono, įsidedame riešutų sviesto ir kitų skanių priedų.
Singapūro makaronai
Gali atrodyti, kad azijietiškus patiekalus pagaminti sudėtinga. Tačiau tai netiesa, tarkime, šis receptas yra puikus pasirinkimas greitiems ir turtingo skonio pietums. Nors šis patiekalas dažniausiai gaminamas su mėsa, tofu yra puiki alternatyva augalinei versijai, nedarant kompromiso su skoniu.
Ingredientai (2 porcijoms):
-
180 g paprasto kieto tofu;
-
130 g vermišelių ryžių makaronų;
-
1 vidutinė raudona saldžioji paprika;
-
150 g cukrinių žirnių (angl. „mangetout“);
-
1/2 mažo baltojo svogūno;
-
5 česnako skiltelės;
-
2 žaliųjų citrinų (laimų) sultys;
-
mažas gabaliukas šviežio imbiero, nuluptas ir sutarkuotas;
-
2 valg. šaukšt. kokosų cukraus;
-
1 arbat. šaukšt. gumbų miltelių;
-
1 valg. šaukšt. kario miltelių;
-
3 valg. šaukšt. šviesaus sojų padažo;
-
8 valg. šaukšt. sezamų aliejaus.
Gaminimas:
1. Tofu supjaustykite kubeliais. Susmulkinkite papriką ir svogūną. Nulupkite česnaką.
2. Keptuvėje įkaitinkite 3 šaukštus sezamų aliejaus. Suberkite tofu ir pusę kario miltelių. Kepkite, kol tofu išorė taps traški. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
3. Užvirkite šiek tiek vandens ir paruoškite makaronus. Juos reikia dėti į dubenį, užpilti karštu vandeniu ir palaikyti 10 min., kol suminkštės.
4. Į keptuvę įpilkite likusį sezamų aliejų. Suberkite svogūną, česnaką, imbierą ir pakepinkite porą minučių. Į keptuvę sudėkite papriką ir cukrinius žirnius. Kepkite, kol suminkštės, ir vėl sudėkite tofu. Įberkite kokosų cukraus, įpilkite žaliųjų citrinų (laimų) sulčių ir sojos padažo. Gerai išmaišykite. Į keptuvę sudėkite vermišelių makaronus, įberkite ciberžolės miltelių ir likusių kario miltelių ir gerai išmaišykite. Virkite dar 5 minutes.
5. Patiekite šiuos makaronus su žaliosios citrinos (laimo) skiltelėmis.
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame tinklaraščiams Valgykime Sveikiau ir Plantastic Blondie