Tortilijų suktinukai su avinžirnių kepsneliais
Ingredientai:
- 4 viso grūdo tortilijos;
- 300 g humuso;
- 150 g vyšninių pomidoriukų;
- 60 g gražgarsčių;
- 400 g konservuotų avinžirnių;
- 40 g viso grūdo speltos miltų;
- ½ svogūno;
- 1 skiltelės česnako;
- ¼ arbat. šaukšt. juodųjų pipirų;
- ¼ arbat. šaukšt. aitriosios paprikos miltelių;
- ¼ arbat. šaukšt. druskos.
Gaminimas:
1. Avinžirnius nusunkite, perplaukite ir maisto trintuvu ar šakute sutrinkite iki vientisos masės.
2. Svogūną, česnaką susmulkinkite ir sumaišykite su avinžirnių mase. Sudėkite prieskonius, miltus ir viską gerai išmaišykite.
3. Šlapiomis rankomis suformuokite nedidelius kepsnelius ir juos sudėkite į kepimo skardą.
4. Kepsnelius kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 min. Iškepusius atvėsinkite.
5. Ant tortilijų tepkite humuso, dėkite pomidorų, gražgarsčių, kelis kepsnelius. Tortiliją susukite ir tiekite. Labai tinka avokadų padažas.
Su sezamais pakepinti migdolai
Ingredientai:
-
300 g migdolų;
-
3 šaukštai klevų sirupo (arba skysto medaus);
-
3 šaukštai sezamo sėklų.
Gaminimas:
1. Migdolus pakepinkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 6 minutes.
2. Klevų sirupą arba medų sumaišyti su pakepintais migdolais ir vėl dėti į orkaitę 5 minutėmis.
3. Sezamo sėklas pakepinkite sausoje keptuvėje ant nedidelės kaitros 3–4 minutes.
4. Riešutus sumaišykite su sezamo sėklomis ir iškart dėkite į stiklainiukus.
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame tinklaraščiui Sveikas receptas.