„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Nori – gali atrasti: suktinukai su avinžirnių kepsneliais ir migdolai su sezamais

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
Augalingi skanėstai
Augalingi skanėstai / Tinklaraščio nuotr.

Tortilijų suktinukai su avinžirnių kepsneliais

Ingredientai:

  • 4 viso grūdo tortilijos;
  • 300 g humuso;
  • 150 g vyšninių pomidoriukų;
  • 60 g gražgarsčių;
  • 400 g konservuotų avinžirnių;
  • 40 g viso grūdo speltos miltų;
  • ½ svogūno;
  • 1 skiltelės česnako;
  • ¼ arbat. šaukšt. juodųjų pipirų;
  • ¼ arbat. šaukšt. aitriosios paprikos miltelių;
  • ¼ arbat. šaukšt. druskos.

Gaminimas:

1. Avinžirnius nusunkite, perplaukite ir maisto trintuvu ar šakute sutrinkite iki vientisos masės.

2. Svogūną, česnaką susmulkinkite ir sumaišykite su avinžirnių mase. Sudėkite prieskonius, miltus ir viską gerai išmaišykite.

3. Šlapiomis rankomis suformuokite nedidelius kepsnelius ir juos sudėkite į kepimo skardą.

4. Kepsnelius kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 min. Iškepusius atvėsinkite.

5. Ant tortilijų tepkite humuso, dėkite pomidorų, gražgarsčių, kelis kepsnelius. Tortiliją susukite ir tiekite. Labai tinka avokadų padažas.

Tinklaraščio nuotr. /Suktinukai su avinžirnių kepsneliais
Tinklaraščio nuotr. /Suktinukai su avinžirnių kepsneliais

Su sezamais pakepinti migdolai

Ingredientai:

  • 300 g migdolų;

  • 3 šaukštai klevų sirupo (arba skysto medaus);

  • 3 šaukštai sezamo sėklų.

Gaminimas:

1. Migdolus pakepinkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 6 minutes.

2. Klevų sirupą arba medų sumaišyti su pakepintais migdolais ir vėl dėti į orkaitę 5 minutėmis.

3. Sezamo sėklas pakepinkite sausoje keptuvėje ant nedidelės kaitros 3–4 minutes.

4. Riešutus sumaišykite su sezamo sėklomis ir iškart dėkite į stiklainiukus.

Tinklaraščio nuotr. /Kepinti migdolai su sezamais
Tinklaraščio nuotr. /Kepinti migdolai su sezamais

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame tinklaraščiui Sveikas receptas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs