Nori – gali atrasti: sušių tortas ir ryžių kvadratėliai su avietėm

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
Veganiški patiekalai
Veganiški patiekalai / Tinklaraščio nuotr.

Sušių tortas

Ingredientai:

  • sušiams tinkančių ryžių;

  • „Nori“ lapų sušiams;

  • tofu;

  • virtos morkos;

  • avokado;

  • paprikos;

  • agurko (šviežio ar rauginto);

  • svogūno laiškų;

  • veganiško majonezo;

  • sezamų sėklų;

  • druskos.

Gaminimas:

1. Sušiams skirtus ryžius išvirkite pagal instrukcijas ant pakuotės. Pasūdykite. Neretai būna naudojamas ir ryžių actas, o aš naudojau „Ume“ padažą.

2. Tofu, virtą morką, avokadą, agurką, papriką supjaustykite plonais šiaudeliais. Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus.

3. Pasirinktą formą išklokite „Nori“ lapu, tuomet padenkite plonu virtų ryžių sluoksniu, aptepkite jį veganišku majonezu, pabarstykite sezamų sėklomis.

4. Ant paruošto ryžių sluoksnio dėliokite šiaudeliais pjaustytus produktus ir pabarstykite svogūnų laiškais. Uždenkite dar vieną „Nori“ lapų sluoksnį ir vėl viską pakartokite. Sluoksnių darykite tiek, kiek užteks produktų.

5. Paskutinį ryžių sluoksnį tik aptepkite majonezu, pabarstykite sezamų sėklomis ir svogūnų laiškais. Taip paruoštą tortą palikite bent porai valandų pastovėti šaldytuve.

Tinklaraščio nuotr. /Sušių tortas
Tinklaraščio nuotr. /Sušių tortas

Avietiniai ryžių kvadratėliai

Ingredientai:

  • 0,5 puodelio virtų laukinių arba rudųjų ryžių;

  • 1 puodelis mirkytų datulių;

  • 1/2 puodelio kokosų drožlių;

  • druskos;

  • 1 puodelis šiek tiek pasmulkintų šaldytų aviečių.

Gaminimas:

1. Visus ingredientus, išskyrus šaldytas avietes, dedame į maisto smulktintuvą ir smulkiname, kol masė taps daugmaž vientisa.

2. Sluoksniuojame. Pusę gautos masės dedame į kepimo popieriumi išklotą maždaug 7x12 cm kepimo formą ar kokį kitokį indą (aš naudojau paprasčiausią plastikinį indą maistui). Ant viršaus dedame avietes, o ant jų likusią dalį ryžių masės. Rankomis ar mentele šiek tiek paspaudžiame.

3. Dedame į šaldymo kamerą. Geriausia reikėtų palaikyti per naktį.

4. Ištraukus iš kameros supjaustome gabalėliais, pabarstome kokosų drožlėmis ir ragaujame!

Tinklaraščio nuotr. /Avietiniai ryžių kvadratėliai
Tinklaraščio nuotr. /Avietiniai ryžių kvadratėliai

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame tinklaraščiams Bungevilijos ir Skaniai kepa

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis