Nori – gali atrasti: veganiška fokačija ir datulių karamelė su riešutų sviestu

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
Veganiškų patiekalų duetas
Veganiškų patiekalų duetas / Tinklaraštininkės nuotr.

Fokačija su kriaušėmis ir sūriu

Ši fokačija tiks prie salotų, sriubos ar kaip užkandis. Skaniausia ji šilta.

Ingredientai:

  • 80 g ryžių miltų;
  • 50 g grikių miltų;
  • 60 g kukurūzų miltų;
  • 30 g avinžirnių miltų;
  • 40 g tapijokos krakmolo;
  • 30 g migdolų miltų;
  • 15 g balkšvojo gysločio sėklų luobelių miltų;
  • 300 g vandens;
  • 1 arbat. šaukšt. su kaupu kepimo miltelių;
  • žiupsnelis druskos.

priedai:

  • kriaušės;
  • pelėsinis sūris;
  • medus.

Gaminimas:

1. Supjaustome kriaušes ir sūrį.

2. Dubenyje sumaišome sausus ingredientus (išskyrus druską). Druską ištirpiname vandenyje.

3. Į sausą mišinį pilame vandenį ir šluotele išmaišome. Tešlą padaliname į 2 dalis.

4. Stalą apibarstome miltais ir iškočiojame arba suformuojame rankomis papločius.

5. Ant viršaus išdėliojame kriaušes ir sūrį. Uždengiame tešla. Ant viršaus vėl išdėliojame kriaušes ir sūrį.

6. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30–35 minutes. Tiekiant galima aplieti medumi.

Tinklaraštininkės nuotr. /Fokačija su kriaušėmis ir sūriu
Tinklaraštininkės nuotr. /Fokačija su kriaušėmis ir sūriu

Karamelė iš datulių ir riešutų sviesto

Ši karamelė puikiai tiks tortų glajams, sausainių gardinimui ir blynų užpilui.

Ingredientai:

  • 16 datulių, šviežių ir be kauliukų;
  • 100 g žemės riešutų sviesto (turi būti 100 proc. riešutų sviestas);
  • žiupsnis druskos;
  • 100 ml augalinio „pieno“ (tinka ir vanduo).

Gaminimas:

1. Visus ingredientus sudedame į elektrinį maisto trintuvą ir sutriname iki vientisos masės.

2. Sutrintą masę supilame į puodą ir paverdame apie 5 minutes, kol patamsės. Verdant reikia nuolat maišyti.

3. Supilstome į stiklainiukus ir laikome šaldytuve.

Pastaba: šią karamelę galima gardinti įvairiais prieskoniais, tokiais kaip cinamonas, muskatas, imbieras ir gvazdikėliai.

Tinklaraštininkės nuotr. /Datulių ir riešutų sviesto karamelė
Tinklaraštininkės nuotr. /Datulių ir riešutų sviesto karamelė

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų!

Už šios savaitės receptus dėkojame tinklaraščiui Sveikas receptas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs