Fokačija su kriaušėmis ir sūriu
Ši fokačija tiks prie salotų, sriubos ar kaip užkandis. Skaniausia ji šilta.
Ingredientai:
- 80 g ryžių miltų;
- 50 g grikių miltų;
- 60 g kukurūzų miltų;
- 30 g avinžirnių miltų;
- 40 g tapijokos krakmolo;
- 30 g migdolų miltų;
- 15 g balkšvojo gysločio sėklų luobelių miltų;
- 300 g vandens;
- 1 arbat. šaukšt. su kaupu kepimo miltelių;
- žiupsnelis druskos.
priedai:
- kriaušės;
- pelėsinis sūris;
- medus.
Gaminimas:
1. Supjaustome kriaušes ir sūrį.
2. Dubenyje sumaišome sausus ingredientus (išskyrus druską). Druską ištirpiname vandenyje.
3. Į sausą mišinį pilame vandenį ir šluotele išmaišome. Tešlą padaliname į 2 dalis.
4. Stalą apibarstome miltais ir iškočiojame arba suformuojame rankomis papločius.
5. Ant viršaus išdėliojame kriaušes ir sūrį. Uždengiame tešla. Ant viršaus vėl išdėliojame kriaušes ir sūrį.
6. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30–35 minutes. Tiekiant galima aplieti medumi.
Karamelė iš datulių ir riešutų sviesto
Ši karamelė puikiai tiks tortų glajams, sausainių gardinimui ir blynų užpilui.
Ingredientai:
- 16 datulių, šviežių ir be kauliukų;
- 100 g žemės riešutų sviesto (turi būti 100 proc. riešutų sviestas);
- žiupsnis druskos;
- 100 ml augalinio „pieno“ (tinka ir vanduo).
Gaminimas:
1. Visus ingredientus sudedame į elektrinį maisto trintuvą ir sutriname iki vientisos masės.
2. Sutrintą masę supilame į puodą ir paverdame apie 5 minutes, kol patamsės. Verdant reikia nuolat maišyti.
3. Supilstome į stiklainiukus ir laikome šaldytuve.
Pastaba: šią karamelę galima gardinti įvairiais prieskoniais, tokiais kaip cinamonas, muskatas, imbieras ir gvazdikėliai.
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų!
Už šios savaitės receptus dėkojame tinklaraščiui Sveikas receptas.