Nori – gali atrasti: veganiškas Benediktas su naminiu olandišku padažu

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
Veganiškas Benediktas su olandišku padažu
Veganiškas Benediktas su olandišku padažu / Tinklaraštininkės nuotr.

Veganiškas Benediktas su naminiu olandišku (Hollandaise) padažu

Šis patiekalas yra bet kokių ankstyvųjų ar vėlyvų pusryčių karalius. O kokia jo veganiška versija? Marinuotas tofu puikiai pakeičia kiaušinį, jis dedamas ant paskrudintos brioche bandelės ir užpilamas kreminiu, švelniu naminiu padažu.

Ingredientai (4 porcijoms):

  • 400 g paprasto kietojo tofu;

  • 1 arbat. šaukšt. ciberžolės miltelių;

  • 1 arbat. šaukšt. paprikos miltelių;

  • 0,5 arbat. šaukšt. česnako miltelių;

  • 0,5 arbat. šaukšt. svogūnų miltelių;

  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos (pvz., juodosios „Kala Namak“);

  • žiupsnelis juodųjų pipirų;

  • 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus (2 kepimui ir 2 marinavimui);

  • 40 g špinatų, nuplautų;

  • sezamo sėklų;

  • svogūnų laiškų ar kitų žalumynų papuošimui;

  • 8 valg. šaukšt. olandiško padažo.

Gaminimas:

1. Sumaišykite visus prieskonius, įskaitant ir druską.

2. Supjaustykite tofu į keturias lygias dalis. Kiekvieną gabalėlį pavoliokite alyvuogių aliejuje ir tolygiai pabarstykite prieskoniais. Palikite 15–20 minučių pasimarinuoti.

3. Įkaitinkite keptuvę su 2 šaukštais aliejaus. Kepkite tofu gabaliukus apie 5 min. iš kiekvienos pusės.

4. Paskrudinkite brioche bandeles orkaitėje ar skrudintuvėje.

5. Sudėkite veganišką Benediktą tokia tvarka: brioche bandelė, špinatai, keptas tofu ir ant viršaus olandiškas padažas. Tą patį pakartokite su visomis keturiomis bandelėmis.

6. Papuoškite sezamo sėklomis, svogūnų laiškais ar kitais pasirinktais žalumynais.

Tinklaraštininkės nuotr. /Veganiškas Benediktas su naminiu olandišku padažu
Tinklaraštininkės nuotr. /Veganiškas Benediktas su naminiu olandišku padažu

Olandiškas padažas (Hollandaise)

Geriausią šį padažą pateikti dar karštą, tačiau jį galima laikyti sandariame inde dvi dienas. Priešingai nei originalus šio padažo receptas, jis yra be kiaušinių ir visiškai veganiškas.

Ingredientai:

  • 40 g veganiško sviesto;

  • 1 valg. šaukšt. miltų;

  • 120 ml daržovių sultinio;

  • 100 ml veganiškos grietinėlės;

  • 1 valg. šaukšt. geltonųjų garstyčių;

  • 0,5 valg. šaukšt. maistinių mielių;

  • 1 arbat. šaukšt. ciberžolės miltelių;

  • 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;

  • 0,5 arbat. šaukšt. česnakų miltelių;

  • 0,3 arbat. šaukšt. druskos pvz., juodosios „Kala Namak“);

  • žiupsnelis juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Mažame puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus ir išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Įmaišykite garstyčias, daržovių sultinį ir veganišką grietinėlę.

2. Gerai išmaišykite, naudodami patogų spiralinį plakiklį, kad nesusidarytų gumuliukai. Suberkite ciberžolės miltelius, česnako miltelius ir juoduosius pipirus. Supilkite citrinos sultis ir išmaišykite.

3. Išjunkite ugnį ir įmaišykite druską. Padažą patiekite dar neatvėsusį.

Tinklaraštininkės nuotr. /Olandiškas padažas
Tinklaraštininkės nuotr. /Olandiškas padažas

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame tinklaraščiui Plantastic Blondie

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis