Veganiški prancūziški skrebučiai
Ingredientai:
- 4–5 duonos riekės;
- 100 m augalinio pieno;
- 20 g kukurūzų krakmolo;
- 1 valg. šaukšt. sirupo (klevų, agavų);
- 1 arbat. šaukšt. malto cinamono;
- aliejaus (kepimui).
Gaminimas:
1. Augalinį pieną gerai išplakame su sirupu, krakmolu ir cinamonu.
2. Plakinyje po vieną iš abiejų pusių pamirkome duonos riekeles. Riekelės turi gerai sudrėkti, bet neištižti.
3. Pamirkytas riekeles iškart dedame į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir gražiai apkepame iš abiejų pusių, kol bus auksinės spalvos.
„Bumble“ kava
Ingredientai:
- 30 g klevų sirupo;
- 100 ml apelsinų sulčių (šviežiai spaustų);
- 100 ml kavos;
- ledukų.
Gaminimas:
1. Į stiklinę dedame ledukų.
2. Ant ledukų iš pradžių pilame sirupą, po to sultis ir kavą.
3. Ant viršaus dedame apelsino skiltelę ir tiekiame.
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Sveikas receptas.