Beigeliai be gliuteno
Ingredientai:
- 290 g migdolų miltų;
- 130 g tapijokos miltų;
- 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 2 valg. šaukšt. obuolių sidro acto;
- 125 g šilto vandens;
- norimų pabarstukų;
- vandens;
- alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
1. Sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską. Įpilame obuolių sidro actą ir po truputį pilame vandenį bei maišome, kol gauname vientisos konsistencijos masę.
2. Suvoliojame 6 rutuliukus ir suformuojame beigelius.
3. Užverdame puodą su vandeniu ir apverdame beigelius 1 min.
4. Įkaitiname orkaitę iki 205 laipsnių temperatūros ir dedame kepti beigelius – iš pradžių 10 min. Po to išimame, kiekvieną beigelį aptepame vandens ir aliejaus mišiniu ir užbarstome norimų prieskonių ar pabarstukų. Tuomet dedame atgal į orkaitę ir kepame dar 25 min.
5. Ištraukiame iš orkaitės, leidžiame visiškai atvėsti ir ragaujame.
Duona be gliuteno
Ingredientai:
- 100 g grikių miltų;
- 100 g ryžių miltų;
- 100 g avinžirnių miltų;
- 40 g tapijokos (tinka ir marantos milteliai);
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- ½ arbat. šaukšt. kepimo sodos;
- 1-1,5 arbat. šaukšt. druskos;
- 50 g mėgstamų sėklų (aš naudojau moliūgų sėklas);
- 450 ml vandens;
- 30 g maltų balkšvojo gysločio sėklų luobelių.
Gaminimas:
1. Sumaišome balkšvojo gysločio sėklas su vandeniu ir palaikome 20-30 min. Kitame inde sumaišome kitus produktus.
2. Kai balkšvojo gysločio sėklos išbrinksta, supilame mišinį ant miltų ir maišome – geriausia tą daryti rankiniu arba stacionariu mikseriu naudojant tešlos antgalį. Žinoma galima ir rankomis, bet ilgiau užtruksite.
3. Kai išmaišote tešlą, suformuokite norimą duonos kepalą, galima jį šiek tiek pabarstyti tapijokos milteliais.
4. Dėkite kepti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 50-60 min. Iškepusiai duonai leiskite atvėsti ir tik tuomet ragaukite.
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame tinklaraščiui so_delicious_vegan