Nori – gali atrasti: veganiški „kiaušinių“ mišrainės sumuštiniai ir aromatinga latė

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų duetas.
Veganiški sumuštiniai ir gėrimas
Veganiški sumuštiniai ir gėrimas / Tinklaraščio nuotr.

Veganiški „kiaušinių“ mišrainės sumuštiniai

Ingredientai:

  • 325 g kietesnio tofu;
  • 120 ml veganiško majonezo;
  • 2 valg. šaukšt. maistinių mielių;
  • 2 valg. šaukšt. supjaustytų šviežių svogūnų laiškų;
  • 1½ arbat. šaukšt. Dižono garstyčių;
  • ½ arbat. šaukšt. kario miltelių;
  • ¼ arbat. šaukšt. maltos ciberžolės;
  • ¼ arbat. šaukšt. „Kala namak“ juodosios druskos;
  • ¼ arbat. šaukšt. maltų juodųjų pipirų;
  • 3 salotų lapai;
  • ½ agurko, supjaustyto;
  • 6 riekelės viso grūdo kvietinės duonos.

Gaminimas:

1. Nuspauskite ir nusausinkite tofu, o tada supjaustykite labai mažais gabalėliais.

2. Dideliame dubenyje sumaišykite tofu, majonezą, maistinių mielių dribsnius, svogūnų laiškus, garstyčias, kario miltelius, ciberžolę, druską ir pipirus.

3. Sutepkite sumuštinius dėdami salotos lapą, agurko riekeles ir dosniai tepdami „kiaušinių“ mišrainės ant viršaus. Jei norėsis, perpjukite sumuštinį pusiau.

Tinklaraščio nuotr. /Veganiški „kiaušinienės“ mišrainės sumuštiniai
Tinklaraščio nuotr. /Veganiški „kiaušinienės“ mišrainės sumuštiniai

Vanilinė kokosinė mačios latė

Ingredientai:

mačios latės mišiniui:

  • 4 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
  • 2 arbat. šaukšt. mačios miltelių;
  • 1 arbat. šaukšt. kokosų cukraus.

latei:

  • 1½ puodelio avižų pieno (skirto baristoms);
  • 1 puodelis neriebaus kokosų pieno iš skardinės;
  • ¼ puodelio karšto (maždaug 80 °C temperatūros) vandens.

Gaminimas:

1. Stiklainėlyje sumaišykite sausuosius ingredientus.

2. Į nedidelį puodą supilkite avižų ir kokosų pieną. Maišydami mišinį įkaitinkite, bet neleiskite užvirti.

3. Vienai latei į puodelį sudėkite vieną valgomajį šaukštą sausojo mišinio ir užpilkite dviem valgomaisiais šaukštais karšto vandens. Nepilkite verdančio vandens tiesiai, nes nuo jo mačia gali pasidaryti kartesnė. Gerai išmaišykite, kad neliktų jokių gumuliukų.

4. Išpilstykite karštą pieną į puodelius ir, jei norisi, papuoškite viršų plaktu pienu.

Tinklaraščio nuotr. /Vanilinė kokosinė mačios latė
Tinklaraščio nuotr. /Vanilinė kokosinė mačios latė

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Pick Up Limes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis