Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nori – gali atrasti: veganiškos „Twix“ ir „Snickers“ versijos, tinkančios ir dovanoti

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
Naminės veganiškos populiarių saldumynų versijos
Naminės veganiškos populiarių saldumynų versijos / Tinklaraščio nuotr.

Naminiai „Twix“ batonėliai

Sausainis, karamelė ir šokoladas – derinys, kuris niekuomet nenuvilia. Šių naminių „Twix“ batonėlių gaminimui prireiks šiek tiek kantrybės. Sausainį reikia iškepti, karamelę išvirti, šokoladą ištirpinti, o dar ir šaldymas. Tačiau, patikėkite, skonis viską atperka! Išbandykite ir tikrai nenusivilsite!

Ingredientai:

sausainiui:

  • 90 g kokosų drožlių;

  • 50 g migdolų miltų;

  • 28 g kokosų aliejaus;

  • 2 valg. šaukšt. klevų sirupo;

  • 1/4 arbat. šaukšt. vanilės.

karamelei:

  • 150 g kokosų kremo (kietosios kokosų pieno dalies iš skardinės);

  • 45 g klevų sirupo;

  • 2 valg. šaukšt. riešutų sviesto.

glajui:

  • 350 g juodojo šokolado.

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.

2. Kokosų aliejų ištirpiname ir sumaišome su kokosų drožlėmis, migdolų miltais, vanile ir klevų sirupu.

3. Nedidelę kepimo skardą išklojame popieriumi. Sudedame paruoštą masę ir ją gerai suspaudžiame. Geriau, kad sausainis nebūtų aukštesnis negu 1 cm.

4. Dedame į orkaitę ir kepame 15 min.

5. Kol kepa sausainis, paruošiame karamelę. Į nedidelį puodą sudedame visus jai skirtus ingredientus ir ant nedidelės kaitros verdame tol, kol sutirštės, t. y. maždaug 5 minutes. Nuolat maišome!

6. Išvirtą karamelę paliekame atvėsti ir vėliau supilame ant iškepusio sausainio. Tuomet mažiausiai 3 valandoms paliekame šaldytuve, o geriausia per naktį.

7. Sustingusią masę supjaustome norimo dydžio gabaliukais.

8. Šokoladą ištirpiname garų vonelėje.

9. Batonėlį pasmeigę šakute įmerkiame į šokoladą, nuvarviname ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos lentutės.

10. Aplietus šokoladukus dar 20 minučių dedame į šaldytuvą!

Tinklaraščio nuotr. /Naminiai „Twix“ batonėliai
Tinklaraščio nuotr. /Naminiai „Twix“ batonėliai

Veganiški „Snickers“ rutuliukai

„Snickers“ rutuliukai – daug lengviau pagaminami negu batonėliai. O geriausia tai, kad gaminimo procesas netrunka ilgai. Tai augalinis ir natūraliai saldus desertas.

Ingredientai:

  • 8 datulės be kauliukų;

  • 80 g riešutų sviesto;

  • 2 valg. šaukšt. augalinio pieno;

  • 65 g migdolų miltų;

  • 2 valg. šaukšt. avižų miltų (galite iki miltų sumalti avižinius dribsnius);

  • žiupsnis druskos.

apliejimui:

  • 100 g juodojo šokolado;

  • 100 g kepintų žemės riešutų.

Gaminimas:

1. Datules kartu su pienu sudedame į maisto trintuvą ir susmulkiname iki lipnios masės. Tuomet sudedame riešutų sviestą, miltus, druską, sumaišome ir rankomis suformuojame norimo dydžio rutuliukus. Dedame į šaldytuvą.

2. Kepintus žemės riešutus susmulkiname iki nedidelių gabaliukų.

3. Šokoladą ištirpiname garų vonelėje.

4. Rutuliuką apliejame šokoladu ir apibarstome riešutų trupiniais. Dedame į šaldytuvą ir paliekame mažiausiai 30 minučių.

Tinklaraščio nuotr. /Naminiai „Snickers“ rutuliukai
Tinklaraščio nuotr. /Naminiai „Snickers“ rutuliukai

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų!

Už šios savaitės receptus dėkojame tinklaraščiui Sveikas receptas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs