Nostalgiški mamos sausainiai – prieškalėdinė meditacija virtuvėje

Nunumaldomai artėjant didžiosioms metų šventėms artimuosius nustebinkite paprastumu – nostalgiši mamos sausainiai kai kuriuos grąžins į vaikystę.
Nostalgiški mamos sausainiai
Nostalgiški mamos sausainiai / Asmeninio albumo nuotr.

Kiekis: 3–4 skardos sausainių
Paruošimo laikas: 2 valandos
Reikės:

  • 300 g (2,5 puodelių) miltų;
  • 300 g „Piemenėlio Excellence“ sviesto;
  • 180 g (0,75 puodelio) „Piemenėlio Excellence“ grietinės;
  • 5 šaukštų cukraus;
  • 1 kiaušinio;
  • 320 g (1,5 puodelio) „Piemenėlio Excellence“ varškės;
  • Cukraus pudros papuošimui (nebūtina).
Asmeninio albumo nuotr./Nostalgiški mamos sausainiai
Asmeninio albumo nuotr./Nostalgiški mamos sausainiai

Paruošimo būdas:

  1. Paruošti kapotą tešlą. Ant švaraus stalviršio suberti miltus. Ant viršaus tarkuoti sviestą ir dideliu peiliu pjaustyti jį tol, kol susidarys smėlio tekstūra.
  2. Suberti varškę ir toliau pjaustyti tešlą, kol nebeliks didelių varškės granulių. Įmaišyti cukrų, grietinę ir kiaušinį. Išminkyti tešlą.
  3. Tešlą padalyti į dvi dalis, įvynioti į maistinę plėvelę ir šaldyti šaldytuve bent 1 valandą.
  4. Iškočioti maždaug 1,5 cm storio tešlą ant miltais pabarstyto stalviršio ir išpjaustyti formeles.
  5. Dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos kepti 175°C temperatūroje įkaitintoje orkaitėje.
  6. Patiekti ir pabarstyti cukraus pudra (nebūtina).
  7. Skanaus! – Barbora.

Dėkojame Barborai už receptą! Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse ir laimėti gardžių „Piemenėlio Excellence“ prizų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis