Kiekis: 3–4 skardos sausainių
Paruošimo laikas: 2 valandos
Reikės:
- 300 g (2,5 puodelių) miltų;
- 300 g „Piemenėlio Excellence“ sviesto;
- 180 g (0,75 puodelio) „Piemenėlio Excellence“ grietinės;
- 5 šaukštų cukraus;
- 1 kiaušinio;
- 320 g (1,5 puodelio) „Piemenėlio Excellence“ varškės;
- Cukraus pudros papuošimui (nebūtina).
Paruošimo būdas:
- Paruošti kapotą tešlą. Ant švaraus stalviršio suberti miltus. Ant viršaus tarkuoti sviestą ir dideliu peiliu pjaustyti jį tol, kol susidarys smėlio tekstūra.
- Suberti varškę ir toliau pjaustyti tešlą, kol nebeliks didelių varškės granulių. Įmaišyti cukrų, grietinę ir kiaušinį. Išminkyti tešlą.
- Tešlą padalyti į dvi dalis, įvynioti į maistinę plėvelę ir šaldyti šaldytuve bent 1 valandą.
- Iškočioti maždaug 1,5 cm storio tešlą ant miltais pabarstyto stalviršio ir išpjaustyti formeles.
- Dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos kepti 175°C temperatūroje įkaitintoje orkaitėje.
- Patiekti ir pabarstyti cukraus pudra (nebūtina).
- Skanaus! – Barbora.
Dėkojame Barborai už receptą! Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse ir laimėti gardžių „Piemenėlio Excellence“ prizų!