Nostalgiški močiutės Darijos virtinukai su baravykais: tobulas Kūčių patiekalas

Pasitinkant metų šventes močiutė Darija Bertašienė (81 m.) dalinasi šventinių virtinukų su baravykais receptu. Juos ji gamina Kūčių vakarą. Pasak D.Bertašienės, šio patiekalo paslaptis – gera tešla.
Darija Bertašienė
Darija Bertašienė / Asmeninio albumo / shutterstock nuotr.

Tešlai:

  • 3 stiklinės miltų;
  • 5 valgomi šaukštai aliejaus;
  • stiklinė karšto vandens;

Įdarui:

  • 3 saujos džiovintų baravykų;
  • svogūnas;
  • morka;
  • skiltelė česnako;
  • žiupsnelis čiobrelio;
  • žiupsnelis druskos.

Paruošimas:

1. Į miltus įpilkite aliejų, įberkite druskelės ir išmaišykite. Tada supilkite labai karštą, kone verdantį vandenį, ir maišykite su šaukštu, kol miltai išbrinks. Tešlai pravėsus ją gerai išminkykite rankomis, kad ji susijungtų į vientisą kamuolį. Uždengę tešlą rankšluostėliu ir palikite i imkitės įdaro.

2. Darydami įdarą ant šlakelio aliejaus pakepkite svogūną kol suminkštės, sudėkite burokine tarka tarkuotą morką. Viską pakepkite ir pagardinkite druskele. Tuomet supilkite susmulkintą česnaką, čiobrelius bei karštame vandenyje išbrinkusius baravykus. Viską maišant minutėlę pakepkite.

3. Tada iškočiokite tešlą ir gražiai suraitykite virtinius. Virkite pasūdytame vandenyje, kol iškils į paviršių.

Skanaus!

Kviečiame ir jus dalyvauti kalėdinių receptų konkurse! Savo patiekalų receptus su nuotraukomis siųskite el. paštu konkursai@15min.lt iki gruodžio 22 d.

Trijų laimėtojų laukia puikūs „Santa Maria“ prieskonių rinkiniai!

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Santa Maria prieskoniai
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Santa Maria prieskoniai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų