Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nostalgiški Reginos pyragėliai iš vaikystės

Kiekvienas turime savo vaikystės nostalgišką patiekalą. Kai kam tai apskrudę kotletukai, kuriuos kepdavo pietums mama, kitiems – traškantys močiutės žagarėliai. Regina su 15min skaitytojais dalinasi savo nostalgišku sausainių „koržykų“ receptu.
Reginos pyragėliai
Reginos pyragėliai / Asmeninio arch. nuotr.
Temos: 2 Receptai Sausainiai

Pyragėliams reikės:

  • 220 g miltų
  • 100 g cukraus
  • 50 g sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
  • 40 g pieno
  • 1 kiaušinio
  • 2 arb. š. kepimo miltelių
  • 1 žiupsnelio druskos
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus.

Gaminimas:

Sviestą, cukrų, vanilinį cukrų, druską gerai išsukti mikseriu iki purumo. Mušam kiaušinį, pilam pieną, viską vėl gerai išsukam. Beriam miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, minkom tešlą.

Tešlą iškočiojam 3-4 mm storio, padarom apskritimus, dedam ant kepimo popierium išklotos skardos, patepam kiaušinio plakiniu.

Dedam į orkaitę, įkaitintą iki 180°, kepam 10-13 min.

Skanaus!

Dėkojame Reginai už receptą!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas