Nostalgiški Reginos pyragėliai iš vaikystės

Kiekvienas turime savo vaikystės nostalgišką patiekalą. Kai kam tai apskrudę kotletukai, kuriuos kepdavo pietums mama, kitiems – traškantys močiutės žagarėliai. Regina su 15min skaitytojais dalinasi savo nostalgišku sausainių „koržykų“ receptu.
Reginos pyragėliai
Reginos pyragėliai / Asmeninio arch. nuotr.
Temos: 2 Receptai Sausainiai

Pyragėliams reikės:

  • 220 g miltų
  • 100 g cukraus
  • 50 g sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
  • 40 g pieno
  • 1 kiaušinio
  • 2 arb. š. kepimo miltelių
  • 1 žiupsnelio druskos
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus.

Gaminimas:

Sviestą, cukrų, vanilinį cukrų, druską gerai išsukti mikseriu iki purumo. Mušam kiaušinį, pilam pieną, viską vėl gerai išsukam. Beriam miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, minkom tešlą.

Tešlą iškočiojam 3-4 mm storio, padarom apskritimus, dedam ant kepimo popierium išklotos skardos, patepam kiaušinio plakiniu.

Dedam į orkaitę, įkaitintą iki 180°, kepam 10-13 min.

Skanaus!

Dėkojame Reginai už receptą!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų