Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nudžiuginkite tėtį saldumynu: nuo sūrio pyrago iki šokoladu trykštančio braunio

Sekmadienį švenčiame Tėvo dieną, kai tėčiai bus apiberti bučiniais, sveikinimais ir atvirukais. Tai gera proga visai šeimai kartu skaniai papietauti ar pavakarieniauti, o jei tėtis – saldumynų mėgėjas, jį tikrai pradžiugins naminis skanėstas. Juk neretai būtent tėčiai, o ne mamos ar vaikai, būna didžiausi šeimos smaližiai!
Bananų ir brownie sūrio pyragas
Bananų ir „brownie“ sūrio pyragas / Astos Černės nuotr.
Baltasis „braunis“
Receptas: Baltasis „braunis“
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 21
Receptas
Ingredientai
Šokoladas: 300.00 g (baltojo)
Sviestas: 150.00 g
Cukrus: 70.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Miltai: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodasis šokoladas: 50.00 g (draže (gabalėliai))
Kaip gaminti
Baltasis “braunis”
Baltasis “braunis”
  1. Išlydykite baltąjį šokoladą su sviestu. Jei šokoladas nėra skirtas gaminimui, kartais padeda šukštas vandens, kad masė gražiai susivienytų tirpdama.    
  2. Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius.  
  3. Trynius sumaišykite su cukrumi ir druska.    
  4. Sudėkite miltus, išmaišykite. Tada papildykite juodojo šokolado gabaliukais.  
  5. Baltymus išplakite iki standžių putų, tuomet metaliniu šaukštu išmaišykite su visa mase.    
  6. Formą (recepto autorė naudojo stiklinę apie 20cm skersmens) patepkite sviestu ir supilkite masę.  
  7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 170 laipsnių apie 24 minutes.
  8. Ta pati braunio taisyklė - viduriukas turi likti šlapias ;)

 

Receptas iš tinklaraščio IEVOS RECEPTAI

Suskleisti
Šokoladinis skanėstas „braunis“
Receptas: Nuostabiai šokoladinis klasikinis braunis
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 54
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 200.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Cukrus: 150.00 g
Rudasis cukrus: 150.00 g
Miltai: 150.00 g
Kakava: 150.00 g
Vanilės lazdelė: 2.00 vnt. (arba ekstrakto pagal skonį)
Romas: 1.00 valg. š. (arba romo ekstrakto)
Kaip gaminti

Štai keli svarbūs patarimai:

  • Geriausia tešlą ruošti rankiniu plakikliu (šluotele), kad į tešlą papultų kuo mažiau oro, nes mes ir norime to sunkaus, šiek tiek tąsaus ir labai drėgno šokoladinio pyrago, o ne tiesiog šokoladinio kekso.
  • Kita svarbi taisyklė – jokių kepimo miltelių ar sodos (dėl tos pačios priežasties).
  • Trečia taisyklė – naudokite gerą kakavą ir gerą juodą šokoladą, tikrai skonis bus kur kas geresnis, o spalva – sodriai tamsi.
  • Ir galiausiai – NEPERKEPKITE! 25–30 min. (priklausomai nuo orkaitės) 180 laipsnių temperatūroje ir viskas. Kaip žinoti, kada jau laikas? Pyrago viršus turi sukietėti ir įgauti traškią plutelę, o pajudinus, turi „neliūliuoti“, tačiau įkišus pagaliuką reikia, kad ištraukus jis būtų šlapias. Štai tada yra LAIKAS, tad geriausia kepti ramiai kokias 20 min., o likusias 5–10 min. vis tikrinti ir žiūrėti, kokia situacija. Kas porą minučių.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Išklokite kepimo formą kepimo popieriumi (aš naudoju 22x22 cm matmenų kvadratinę formą, bet galite naudoti panašią, kokią turite).

2. Į stiklinį indą sudėkite gabalais pjaustytą sviestą ir 100 g laužyto šokolado. Dėkite į mikrobangų krosnelę ir pakaitinkite su intervalais sustojant kas 10–15 sekundžių apie 2–3 min. (galite tą daryti ir ant kaitlentės, bet man taip paprasčiau ir greičiau). Išimkite, kai sviestas jau bus ištirpęs (šokoladas dar gali būti nepilnai, bet nieko tokio, maišant ištirps) ir rankiniu plakikliu (šluotele) gerai išsukite iki vientisos masės.

3. Toliau dėkite vanilę, druską, romo ekstraktą ar gryno romo, abiejų rūšių cukrus, įmuškite kiaušinius (svarbu, kad sviestas jau nebūtų karštas) ir viską vėl gerai išsukite (stenkitės sukti taip, kad papultų kuo mažiau oro – daugiau sukamaisiais, o ne plakamaisiais judesiais).

 

4. Galiausiai per sietelį įsijokite miltus ir kakavą, vėl viską gerai išsukite iki vientisos masės.

5. Likusį šokoladą pasmulkinkite ir įmaišykite į tešlą. Ją supilkite į formą ir dėkite į įkaitintą orkaitę 25–30 min. (jei naudojate didesnę kepimo formą, kepkite dar trumpiau ir nuolat tikrinkite).

6. Ištraukite iš orkaitės, kai viršus bus sukietėjęs iki traškios plonos plutelės, pajudinus „neliūliuos“, tačiau įkišus pagaliuką, ištraukus jis turi būti drėgnas.

Suskleisti
Šokoladiniai pyragėliai „Lava Cake“ su ledais
Receptas: Šokoladiniai pyragėliai skystu vidumi „Lava Cake“
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.4 / 9
Receptas
Ingredientai
Juodasis šokoladas: 70.00 g (ne mažiau kaip 60 proc. kakavos)
Sviestas: 70.00 g (ir dar šiek tiek indelių patepimui prieš kepant)
Cukraus pudra: 75.00 g (ir dar šiek tiek apibarstymui (nebūtina))
Miltai: 33.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Kiaušinių tryniai: 1.00 vnt.
Brendis: 1.00 arbat. š. (nebūtina)
Vanilės ekstraktas: 0.50 arbat. š. (nebūtina)
Braškės: 1.00 sauja (arba kitų uogų; dekorui (nebūtina))
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 230C laipsnių temperatūros.

2. Garuose (uždėję ant puodo su verdančiu vandeniu dubenėlį, kurio dugnas nesiektų vandens) ar mikrobangų krosnelėje (trumpais intervalais, kad nesudegtų) ištirpinkite šokoladą su sviestu (tame pačiame dubenyje).

3. Vidutinio dydžio dubenyje išplakite kiaušinius (2 visus ir vieno tik trynį). Įdėkite cukraus pudrą ir viską vėl gerai išsukite. Sudėkite miltus, darsyk gerai išsukite.

4. Galiausiai pilkite tirpintą šokoladą su sviestu ir, jei norite, šiek tiek vanilės bei likerio ar brendžio (pasirinktinai). Vėl viską gerai išsukite.

5. Kepimo formeles ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais (kad pyragėlius būtų lengva išimti), ant dugno tieskite kepimo popieriaus apskritimą (pagal formelės dydį).

 

6. Pilkite tešlą į formeles ir dėkite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 10–15min., priklausomai nuo formelės dydžio. Kaip atpažinti, kada jau laikas išimti? Pyragėlio kraštai turi būti sustandėję, tačiau vidurys dar virpantis, minkštas. Kad šį desertą paruoštumėte reikiamos konsistencijos, svarbi kiekviena minutė, todėl įdėmiai stebėkite, nes, pakepus per ilgai, gausite paprastą šokoladinį pyragėlį, be jokio skysto vidaus, kuris ir sudaro didžiąją „Lava Cake“ žavesio dalį.

7. Iškepus pyragėliams, išimkite juos iš orkaitės, neaštriu peiliu švelniai atskirkite pyragėlio kraštus nuo kepimo formelės, uždėkite ant viršaus lėkštutę ir apverskite aukštyn kojomis. Atsargiai nuimkite kepimo formelę, apibarstykite cukraus pudra, jei norite, dekoruokite šviežiom uogom (puikiai tinka ir mėtos lapeliai), vaniliniais ledais ar šlakeliu tiršto likerio. Skanaukite!

Suskleisti
Palengvintas tiramisu
Receptas: Lengvesnis ir greitesnis tiramisu be kiaušinių
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.8 / 20
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 10.00 g („damų piršteliai“ (angl. ladyfingers))
Kava: 0.50 puodelis (stiprios, juodos, be nuosėdų; ir dar 45 ml espresso papildomai)
Likeris: 1.00 valg. š. (kavos (arba 1 valg. šaukšt. espresso kavos + 1 valg. šaukšt. brendžio + 1 arbat. šaukšt. cukraus))
Kreminis sūris: 200.00 g (pvz., „Philadelphia“, kambario temperatūros)
Cukraus pudra: 200.00 g
Vanilė: 1.00 arbat. š.
Kakava: 1.00 valg. š. (miltelių; apibarstyti)
Juodasis šokoladas: 1.00 valg. š. (drožlių pabarstymui)
Kaip gaminti

Šiame recepte nebus nei kiaušinių, nei riebios grietinės, o mascarponę, kuri yra net 82 proc. riebumo, keisime į kreminiu sūriu, kurio riebumas tik 22 proc.. Ir dar svarbu, kad šį desertą paruošite vos per 15minučių!

1. Sumaišykite juodą kavą (atvėsintą) su kavos likeriu. Jei naudojate porcijinius indelius, sulaužykite sausainius „damų piršteliai“ perpus ir pamirkykite juos į kavos-likerio miksą (maždaug 10 sekundžių).

2. Pagaminite kreminį sluoksnį. Vidutinio dydžio dubenyje gerai išplakite kreminį sūrį iki purios masės. Sudėkite cukraus pudrą ir vėl gerai išmaišykite. Galiausiai įpilkite atvėsintą espresso kavą su vanile ir vėl viską gerai išsukite.

3. Formuokite desertą: norimose formelėse (mes naudojome nedidelius stiklainiukus) pirmu sluoksniu dėkite išmirkytus „damų pirštelius“, tada ant jų dėkite kreminį sluoksnį ir galiausiai viską apibarstykite kakavos milteliais. Viską pakartokite (bus du sluoksniai „damų pirštelių“, du sluoksniai kremo ir kakavos miltelių).

4. Galiausiai apibarstykite šokolado drožlėmis ir dėkite valandai į šaldytuvą, kad ingredientai sumirktų ir desertas subręstų.

Suskleisti
Šventinis šokoladinis migdolų pyragas
Receptas: Šventinis šokoladinis migdolų pyragas
12 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.5 / 22
Receptas
Ingredientai
Juodasis šokoladas: 180.00 g (labai geros kokybės (70 proc. kakavos), sulaužyto gabalėliais)
Sviestas: 150.00 g (supjaustyto kubeliais)
Likeris: 1.00 valg. š. (migdolų, pvz., „Amaretto“)
Cukrus: 200.00 g (galite mažinti iki 150 g)
Kiaušiniai: 7.00 vnt. (iš jų 5 kiaušiniai atskirai tryniai ir baltymai)
Migdolų miltai: 180.00 g
Kakava: 50.00 g (ir dar šiek tiek pabarstymui)
Vanilės lazdelė: 1.00 vnt. (tik iškrapštytos sėklos; arba šaukštelis labai geros vanilės pastos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

Pastaba: Jūs galite nusipirkti jau sumaltų migdolų arba susimalkite riešutus patys. Kuo smulkiau bus sumalti migdolai, tuo lygesnė bus pyrago tekstūra. Maldami patys specialiai galite sumalti šiek tiek stambiau, tada pyragas turės šiokių tokių gabalėlių, kurie savotiškai žavūs! Jei neturite (ar dėl kokių priežasčių nenorite naudoti migdolų), pakeiskite migdolus maltais lazdyno riešutais.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 150°C. Torto formą su nusegamais kraštais (20 cm skersmens) ištepkite sviestu, dugną išklokite pergamentiniu popieriumi.

2. Sudėkite į metalinį dubenį šokoladą, sviestą ir supilkite likerį. Šį dubenį statykite ant puodo, kuriame lėtai verda vanduo, taip, kad dubens apačia jokiais būdais neliestų verdančio vandens, o tik šiltų nuo garų. Pamaišydami kaitinkite, kol šokolado masė ištirps. Nukelkite nuo kaitros ir padėkite į šalį, kad atvėstų.

3. Į elektrinio kombaino indą įmuškite du kiaušinius, supilkite 5 kiaušinių trynius (baltymus atidėkite – jų prireiks), suberkite cukrų, ir plakite, kol cukrus visiškai ištirps, o masė taps puri, balkšva. Pamažu įmaišykite migdolų miltus, kakavą ir vanilę. Tada supilkite tirpintą šokoladą ir sumaišykite, kad masė būtų vienalytė.

 

4. Kitame inde (idealu, jei turite du kombaino maišymo indus – tada pakaks tik sumontuoti kitą švarų dubenį) iki standumo suplakite atidėtus baltymus su žiupsneliu druskos. Labai atsargiai dalimis plaktus baltymus įmaišykite į šokoladinę tešlą (šokolado masė bus labai tiršta ir sunki, bet vis vien stenkitės labai atsargiai įmaišyti baltymus taip, kad jie nesubliūkštų).

5. Visą masę supilkite į paruoštą kepimo formą, ir kepkite 40–45 minutes, arba kol pyragas iškeps, bet dar bus šiek tiek drėgnas viduje. Palikite pyragą formoje visiškai atvėsti.

6. Prieš patiekiant pabarstykite kakava, galite patiekti su ledais arba plakta grietinėle.

Suskleisti
Nekeptas desertas su bananais
Receptas: Nekeptas bananinis pyragas su traškiu sūrių riestainėlių pagrindu
12 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
2.7 / 6
Receptas
Ingredientai
Bananai: 2.00 vnt.
Sūrūs riestainėliai: 300.00 g (pvz., „Pretzel“)
Sviestas: 170.00 g
Riešutų sviestas: 450.00 ml (šokoladinio)
Kreminis sūris: 230.00 g
Grietinėlė: 200.00 ml (plakamosios)
Kinkanai: 12.00 vnt.
Mėtos: 1.00 vnt. (šakelė)
Cukraus pudra: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Riestainėlius sutrupinkite iki smulkių trupinių. Supilkite į juos ištirpintą sviestą ir gerai sumaišykite. Gauta mase išklokite apvalią skardą.

2. Dubenyje išplakite grietinėlę iki standžių putų. Kitame dubenyje sumaišykite šokoladinį riešutų sviestą su kreminiu sūriu. Į šią masę atsargiai įmaišykite plaktą grietinėlę.

3. Bananus supjaustykite pusės centimetro storio riekelėmis ir išklokite jomis pyrago pagrindą. Ant viršaus paskirstykite kremą.

4. Pyragą bent dviem valandoms dėkite į šaldytuvą. Prieš patiekdami, papuoškite cukraus pudra ir kinkanais.

Suskleisti
Karštas šokoladas su čili pipirais
Receptas: Karštas šokoladas su aitriąja paprika
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.2 / 10
Receptas
Ingredientai
Pienas: 750.00 ml
Grietinėlė: 250.00 ml
Kakava: 0.25 puodelis (miltelių, tamsios)
Juodasis šokoladas: 100.00 g (arba pieniško)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gali būti džiovinta)
Plakta grietinėlė: 4.00 valg. š. (papuošimui; nebūtinai)
Aitriosios paprikos dribsniai: 1.00 žiupsnelis
Braškės: 4.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Į nedidelį puodą dėkite aitriąją papriką, pilkite pieną, grietinėlę ir persijotą kakavą. Viską kaitinkite ant nedidelės ugnies, nuolat maišykite, kol nebeliks kakavos gumulėlių.

2. Kai gėrimas užvirs, nuimkite puodą nuo ugnies ir padėkite į šalį maždaug 10 min. – tai padės atsiskleisti aitriųjų paprikų aromatui.

3. Pipirą išimkite ir puodą grąžinkite toliau kaisti ant nedidelės ugnies. Sudėkite smulkiai sulaužytą šokoladą, gėrimą nuolat maišykite, kol jis įgaus vientisą šokoladinę masę. Kai gėrimas užvirs, nuimkite puodą nuo ugnies, įberkite žiupsnelį druskos, vanilės ir viską gerai išmaišykite.

4. Gėrimą pilkite į puodelius, puoškite plakta grietinėle ir aitriosios paprikos dribsniais. Šalia patiekite nuplautas braškes. Karštas šokoladas sušildys, o braškės nuteiks svajingai.

Suskleisti
Sūrio pyrago gabalėlis
Receptas: Pasakiškai skanus sūrio pyragas su figomis ir apelsinais
10 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.9 / 9
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 100.00 g (puikiai tinka „Selga“ be jokių priedų; pagrindui)
Graikiniai riešutai: 80.00 g (sukapotų labai smulkiai, beveik iki rupių miltų; pagrindui)
Sviestas: 60.00 g (ištirpinto; pagrindui)
Džiovintos figos: 250.00 g (juostelėmis susmulkintų minkštų, nupjaustytais kotelių galiukais; figų sluoksniui)
Apelsinų sultys: 250.00 ml (šviežiai spaustų; figų sluoksniui)
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt. (figų sluoksniui)
Gvazdikėliai: 1.00 žiupsnelis (maltų; figų sluoksniui)
Kreminis sūris: 400.00 g („Philadephia“ ar panašaus; sūrio sluoksniui)
Maskarponės sūris: 450.00 g (sūrio sluoksniui)
Cukrus: 200.00 g (sūrio sluoksniui)
Apelsino žievelė: 1.00 arbat. š. (nutarkuotos; sūrio sluoksniui)
Vanilės ekstraktas: 2.00 arbat. š. (sūrio sluoksniui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (tryniai ir baltymai kruopščiai atskirti; sūrio sluoksniui)
Kaip gaminti

1. Apvalią 22–24 cm skersmens kepimo formą nuimamais kraštais labai kruopščiai ištepkite sviestu, o tuomet išklokite kepimo popieriumi – jis turi dengti ir dugną ir kraštus.

2. Pirmiausia gaminame pagrindą. Tam elektriniu smulkintuvu sumalame sausainius iki rupių trupinių. Perpilkite sausainių trupinius į dubenį, suberkite smulkintus riešutus, lydytą sviestą ir viską labai gerai išmaišykite, galite tą daryti ir rankomis. Gautą masę dėkite į kepimo formą ir gerai paspausdami išklokite ja visą dugną – turite gauti nestorą, tačiau tolygų ir tvirtą pagrindą. Kepimo formą 20 min. dėkite į šaldytuvą.

3. Į nedidelį puodą dėkite figas, gvazdikėlius, cinamono lazdelę, supilkite apelsinų sultis, užvirkite, sumažinkite karštį ir pavirkite apie 15–20 min. – turite gauti drėgną klampią masę, kurioje jau nebėra skysčio, tačiau ji pernelyg neišsausėjusi. Leiskite atvėsti, išimkite cinamono lazdelę ir paskirstykite šią masę ant sausainių pagrindo kepimo formoje. Vėl dėkite į šaldytuvą, kol paruošite sūrio sluoksnį.

4. Orkaitę įkaitinkite iki 160C temperatūros (režimas su vėjeliu).

5. Į nemažą dubenį sudėkite kreminį sūrį ir išsukite, kad masė būtų glotni, be jokių gumuliukų. Tuomet sudėkite cukrų, maskarponės sūrį, apelsino žievelę, supilkite kiaušinių trynius, vanilės ekstraktą, išmaišykite, kad masė taptų vientisa, glotni.

 

6. Į kitą sausą ir švarų indą supilkite kiaušinio baltymus ir plakite tol, kol masė pasidarys standi.

7. Baltymų plakinį per 3 kartus sudėkite į sūrio-trynių masę, kiekvienąkart atsargiai, tačiau gerai įmaišydami.

8. Gautą purią masę suverskite ant šaldytuve pabuvusio sausainių-figų pagrindo, palyginkite viršų ir dėkite kepti.

9. Kepkite 75–80 min., kol viršus bus rudas (jei ima skrusti netikėtai greitai, išjunkite kaitinimą iš viršaus). Kai pyragas bus iškepęs, neišimkite jo iš orkaitės, tačiau palikite viduje išjungę karštį, o tarp durelių įkiškite kokį įrankį, kad susidarytų tarpas. Po tokios valandos išjungotoje orkaitėje pyragui leiskite galutinai atvėsti kambario temperatūroje. Galiausiai suvyniokite jį su visa kepimo forma į foliją ir dėkite mažiausiai 4 val. į šaldytuvą.

10. Prieš patiekiant nuvyniokite foliją, atsargiai nuimkite formos kraštus, pjaustykite pyragą gabaliukais ir mėgaukitės. Jis skaniausias šaltas, tad tai, kas liko, laikykite šaldytuve.

Suskleisti
Biskvitinis pyragas su grietinėlės-šokolado kremu ir braškėmis
Receptas: Pasakiškas biskvitinis pyragas su braškėmis
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 / 24
Receptas
Ingredientai
Baltasis šokoladas: 70.00 g (smulkiai sukapoto; kremui)
Grietinėlė: 190.00 ml (plakamosios; kremui)
Braškės: 400.00 g (250 g troškinimui ir 150 g papildomai)
Cukrus: 170.00 g (70 g troškintoms braškėms ir 100 g biskvitui)
Citrinos sultys: 1.50 arbat. š. (troškintoms braškėms)
Cukraus pudra: 1.00 valg. š. (pabarstymui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (dideli; biskvitui)
Vanilės lazdelė: 0.50 vnt. (biskvitui)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuota žievelė; biskvitui)
Sviestas: 60.00 g (biskvitui)
Miltai: 100.00 g (biskvitui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (biskvitui)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia pradėkite gaminti kremą. Smulkintą šokoladą sudėkite į vidutinio dydžio dubenį ir atidėkite į šalį. Į storadugnį nedidelį prikaistuvį supilkite 70 ml grietinėlės ir užkaitinkite beveik iki virimo. Tuomet supilkite karštą grietinėlę ant šokolado, leiskite kokias 3 min. ramiai jam tirpti, o tada švelniai išmaišykite iki vientisos masės. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir statykite į šaldytuvą, kad visiškai atvėstų (ne mažiau kaip 1 val.). Kremą baigsite gaminti ir likusios grietinėlės prireiks kiek vėliau.

2. Braškių troškiniui skirtas uogas dėkite į nedidelį puodą, ten pat berkite ir jam skirtą cukrų, pilkite citrinos sultis, dėkite vanilės ankštį be sėklyčių (šias iškrapštykite, nes prireiks biskvitui). Užkaiskite ant vidutinės ugnies, kai užvirs, kartais pamaišydami kaitinkite apie 4–5 min., braškės turi šiek tiek apvirti, o sirupas sutirštėti. Nuimkite nuo ugnies ir atidėkite į šalį, kad atvėstų.

3. Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C (iki 150 °C, jei naudojate kaitinimą iš viršaus-apačios bei ventiliatorių). Apvalią pyrago formą (20–24 cm skersmens) nuimamais kraštais išklokite kepimo popieriumi.

4. Plačiame puode, ant kurio galės būti uždėtas erdvus plakimui skirtas dubuo, užkaiskite ir užvirkite vandenį. Kai vanduo užvirs, sumažinkite kaitrą, kad vanduo vos virtų.

 

5. Į plakimui skirtą dubenį muškite kiaušinius, berkite cukrų, vanilės sėklytes bei citrinos žievelę. Dėkite dubenį ant puodo su verdančiu vandeniu, labai svarbu, kad dubens dugnas nesiektų vandens. Plakimo šluotele intensyviai plakite visus ingredientus apie 5 min. – masė turi tapti putota, puri, gana stipriai šilta. Nuimkite dubenį nuo puodo su vandeniu ir toliau intensyviai plakite (galite procesą perleisti ir elektriniam plaktuvui). Masė turi patrigubėti, tapti itin puri, lengva ir visiškai atvėsti.

6. Išlydykite sviestą ir palaukite, kol atvės. Miltus ir druską 2 kartus persijokite. Kai kiaušinių plakinys bus visiškai išplaktas, įsijokite pusę miltų, labai atsargiai, užgriebdami iš kraštų išmaišykite, įsijokite antrąją miltų dalį ir vėl švelniai išmaišykite. Dabar supilkite atvėsusį lydytą sviestą ir atsargiai įmaišykite į masę.

7. Supilkite gautą masę į kepimo formą, dėkite į skardą ir kepkite apie 25 min. Biskvitas turi tapti rusvas, o paspaudus priminti kempinę – bakstelėkite pirštu ir patikrinkite. Išimkite iš orkaitės ir leiskite kiek pastovėti. Tada formos kraštus atsargiai peiliu atskirkite nuo biskvito, nuimkite formos šonus, perkelkite kepinį visiškai atvėsti ant grotelių.

8. Kai ateis laikas konstruoti pyragą, išimkite iš šaldytuvo šokolado-grietinėlės masę, supilkite likusią grietinėlę ir išplakite iki standumo. Būkite atsargūs, nes perplakti labai nesunku, vos tik kremas laikosi ant plakiklio šluotelės, plakti pakanka. Geriau išplakti šiek tiek per mažai, nei perplakti.

9. Perpjaukite biskvitą perpus horizontaliai (sau pagelbėsite, jei ant viršaus uždėsite didelę lėkštę ir ją švelniai prispausite, kol kita ranka darbuositės peiliu). Atsargiai nuimkite viršutinę biskvito dalį. Dėkite ant apatinės biskvito dalies troškintas braškes, tada pusę kremo, kurį švelniai paskirstykite, tada dėliokite šviežių braškių riekeles, o ant jų – likusį kremą. Galiausiai uždėkite viršutinę biskvito dalį ir vos vos, švelniai prispauskite (kremas neturi trykšti per kraštus). Pabarstykite viršų cukraus pudra ir galite kviesti smaližius. Šis pyragas skaniausias vos tik paruoštas, tačiau šaldytuve likučiai sulauks ir kitos dienos.

Suskleisti
„Oreo“ sūrio pyragas
Receptas: „Oreo“ sūrio pyragas
16 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 32
Receptas
Ingredientai
Oreo sausainiai: 44.00 vnt. (20 pagrindui, 16 sūrio masei ir 8 viršui apibarstyti)
Sviestas: 60.00 g (lengvai sūdyto, pagrindui)
Grietinėlės sūris: 800.00 g (kambario temperatūros; sūrio masei)
Grietinėlė: 400.00 g (ne mažiau kaip 35 proc. riebumo; sūrio masei)
Cukrus: 100.00 g (sūrio masei)
Kaip gaminti

Keletas techninių pastabų:

  • sausainius smulkinkite su visu įdaru.
  • Galima naudoti bet kokį grietinėlės sūrį, rikotą, maskarponę ar šių produktų derinius įvairiomis proporcijomis.
  • Jei neturite virtuvinio kombaino, sausainius galite susmulkinti taip: sudėkite juos į maišelį ir laužykite kočėlu, bulvių grūstuve ar bet kokiu sunkesniu daiktu.
  • Iš viso reikia 44 „Oreo“ sausainių. Mūsų parduotuvėse šie sausainiai dažniausiai pardavinėjami dėžutėse po 16 sausainių, tad reikia 3 dėžučių, iš kurių lieka 4 sausainiai smaližiams, kuriems sunku laukti, kol pyragas sustings.

1. Ištirpinkite sviestą.

2. Virtuviniame kombaine iki labai smulkių trupinių susmulkinkite 8 sausainius (su visu įdaru). Atidėkite juos – jie bus reikalingi vėliau, pyrago paviršiui apibarsyti.

3. Susmulkinkite 16 sausainių, reikalingų sūrio masei. Skaniausia, kai jie nėra sumalti iki miltų ir lieka stambesnių gabalėlių. Todėl smulkinkite sausainius pulsiniu režimu. Atidėkite.

4. Galiausiai į virtuvinį kombainą sudėkite likusius 20 sausainių, skirtų pagrindui. Susmulkinkite gan smulkiai, pabaigoje supilkite ištirpintą sviestą, gerai išmaišykite.

5. Trupinius su sviestu tolygiai paskleiskite torto žiede ar kepimo formoje nuimamais kraštais. Lengvai paspauskite ir padėkite į šaldytuvą.

6. Grietinėlės sūrį išplakite su cukrumi. Kai cukrus ištirps, supilkite grietinėlę ir plakite, kol masė sutirštės. Įmaišykite smulkintus sausainius (16 stambiau smulkintų sausainių).

7. Sūrio masę paskleiskite ant sausainių pagrindo, išlyginkite ir apibarstykite likusiais sausainių trupiniais. Palikite šaldytuve bent 6 valandoms, o geriausia – per naktį.

Suskleisti
Vyniotinis su braškėmis
Receptas: Burnoje tirpstantis vyniotinis su braškėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.7 / 29
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (tryniai, kruopščiai atskirti nuo baltymų; tešlai)
Cukrus: 180.00 g (160 g tešlai ir 20 g pabarstymui)
Miltai: 120.00 g (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Vanduo: 3.00 valg. š. (karšto; tešlai)
Braškės: 350.00 g (įdarui)
Grietinėlė: 200.00 ml (riebios (35 proc.); įdarui)
Kaip gaminti

1. Trynius išplakite su nedidele dalimi cukraus ir druska.

2. Kitame dubenyje baltymus plakite tol, kol pradės putoti, po truputį berkite likusį cukrų ir plakite iki labai standžių putų.

3. Persijotus miltus pakaitomis su baltymais dėkite į trynių masę, supilkite karštą vandenį ir gerai išmaišykite.

4. Sukrėskite masę į kepimo popieriumi išklotą skardą ir išlyginkite. Iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 10 min., kol kepinys įgaus auksinį atspalvį.

5. Kai biskvitas iškeps, iškart išverskite jį ant lygaus paviršiaus patiesto švaraus rankšluosčio, pabarstyto cukrumi. Nuimkite nuo kepinio popierių ir kol jis dar karštas, imdami už rankšluosčio galų, susukite ritinį. Palikite atvėsti.

6. Braškes supjaustykite nedideliais kubeliais ir atidėkite.

7. Giliame dubenyje išplakite grietinėlę su cukrumi.

8. Biskvitą išvyniokite ir palikite ant rankšluosčio. Sukrėskite ant jo plaktą grietinėlę, paskirstykite ją tolygiai per visą kepinį, užberkite pjaustytų braškių. Vėl susukite ritinį, šįkart jau be rankšluosčio – tačiau jį panaudokite kitaip: apsukę rankšluosčiu vyniotinį ir padėję ant lentelės palikite šaldytuve. Idealu, jei šiam desertui leisite šaldytuve „pailsėti“ per naktį.

9. Pjaustykite gabalėliais ir ragaukite!

Suskleisti
Karamelinis sūrio pyragas
Receptas: Karamelinis sūrio pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 4 val.
3.9 / 49
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 450.00 g (šokoladinių (recepto autorė naudojo „karvutė“) - pagrindui)
Sviestas: 200.00 g (ištirpinto - pagrindui)
Maskarponės sūris: 500.00 g (sūrio masei)
„RUDUDU“ karamelė: (indelio - sūrio masei) 1.00 vnt.
Grietinėlė: 200.00 g (riebios plakimui - sūrio masei)
Želatina: 20.00 g (sūrio masei)
Žemės riešutai: 1.00 sauja (meduje - papuošimui)
Karamelinis padažas: (papuošimui) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. PAGRINDAS. 24 cm skersmens tortinę išklokite kepimo popieriumi.
  2. Sausainius sumalkite iki smulkių trupinukų, gerai išmaišykite su ištirpintu sviestu, suberkite į paruoštą tortinę, pirštais suslėkite pyrago pagrindą su pakeltais krašteliais. Pastatykite į šaldytuvą.
  3. SŪRIO MASĖ. Želatiną užpilkite šiltu vandeniu ir palikite išbrinkti.
  4. Maskarponę išplakite su „Rududu“.
  5. Grietinėlę atskirame inde išplakite iki standumo, sumaišykite su maskarponės kremu.
  6. Želatiną ištirpinkite karšto vandens vonelėje, neleiskite užvirti.
  7. Šiek tiek pravėsinkite ir greitai įplakite į pyrago kremą.
  8. Gautą masę supilkite ant sausaininių pagrindo. Pastatykite į šaldytuvą.
  9. Po kelių valandų papuoškite riešutais ir karameliniu padažu. Galite skanauti.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Tortas „Snickers“
Receptas: Tortas „Snickers“
6 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
3.7 / 122
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli - biskvitams)
Cukrus: 240.00 g (200 - biskvitams ir 40 - grietinėlės kremui)
Vanilė: 2.00 arbat. š. (1 - pastos - biskvitams ir 1 - pastos - grietinėlės kremui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (biskvitams)
Grietinė: 200.00 g (riebios - biskvitams)
Miltai: 200.00 g (biskvitams)
Karamelinis kremas „Rududu“:(200 - kambario temperatūros - biskvitams ir 200 - karameliniui kremui) 400.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š. (biskvitams)
Sviestas: 200.00 g (100 - kambario temperatūros - karameliniui kremui ir 100 - glaistui)
Žemės riešutai: 150.00 g (kepintų sūdytų - karameliniui kremui)
Grietinėlė: 400.00 g (riebios atšaldytos - grietinėlės kremui)
Kremas „Nutella“:(2 valg. š. - grietinėlės kremui ir 300 g. kambario temperatūros - glaistui ) 350.00 g
Kaip gaminti
  1. Pirmiausia reikės 24 cm. skersmens tortinės ir saldintos kavos torto sulaistymui.
  2. Pasiruoškite biskvitus.
  3. Kiaušinius išplakite su cukrumi, druska ir vanile.
  4. Ant viršaus dėkite rududu kremą ir grietinę.
  5. Plakite, kol gausite vientisą masę, be jokių gumuliukų.
  6. Įmaišykite miltus ir kepimo miltelius.
  7. Tešlą padalinkite į keturias lygias dalis.
  8. Kiekvieną jų paskleiskite po tortinės dugną, išklotą kepimo popieriumi.
  9. Kepkite 180-200 laipsnių temperatūroje.
  10. Iškeptus, išimkite iš tortinės ir leiskite atvėsti.
  11. Karamelinį kremą paruošite labai paprastai, tiesiog suplakite rududu su sviestu ir įmaišykite riešutus. Atidėkite.
  12. Grietinėlę, iki standumo, išplakite su cukrumi ir vanile. Atidėkite.
  13. Surinkite tortą.
  14. Į paruoštą tortinę dėkite vieną biskvitą, lengvai sulaistykite saldinta kava ir aptepkite plonu sluoksniu nutellos.
  15. Ant viršaus užtepkite pusę grietinėlės.
  16. Dėkite antrą biskvitą, vėl lengvai sulaistykite saldinta kava ir aptepkite visu kiekiu karamelinio kremo.
  17. Ant karamelės klokite trečią biskvitą, sulaistykite kava, aptepkite nutella ir likusia grietinėle.
  18. Uždenkite paskutiniu biskvitu ir apšlakstykite likusia kava. Pastatykite į šaldytuvą sustingti.
  19. Kremui skirtą nutellą, iki vientisos masės, suplakite su sviestu. Aptepkite sustingusio torto kraštus ir viršų. Dar kelioms valandoms pastatykite į šaldytuvą.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Naminiai „Snickers“ batonėliai
Receptas: Naminiai „Snickers“ batonėliai
15 asmenims
Pagaminsite per 4 val.
4.1 / 58
Receptas
Ingredientai
Šokoladas: 500.00 g (250 - pieniško - apatiniam šokolado sluoksniui ir 250 - viršutiniam šokolado sluoksniui)
Žemės riešutų sviesto:(65 - kreminio - apatiniam šokolado sluoksniui, 65 - viršutiniam šokolado sluoksniui ir 65 - nugos sluoksniui) 195.00 g
Sviestas: 180.00 g (60 - nugos sluoksniui ir 120 - karamelės sluoksniui)
Cukrus: 600.00 g (200 - nugos sluoksniui ir 400 - karamelės sluoksniui)
Pienas: 60.00 ml (nugos sluoksniui)
Saldainiai „Marshmallow“ masės (1 ½ puodelio) 2.00 puodelis
Žemės riešutai: 200.00 g (sūdytų, stambiai kapotų - nugos sluoksniui)
Vanilės ekstraktas: 2.00 arbat. š. (1 - nugos sluoksniui ir 1 - saldainių „Marshmallow“ masei)
Vanduo: 12.00 valg. š. (karamelės sluoksniui)
Grietinėlė: 125.00 ml (riebios - karamelės sluoksniui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymo - saldainių „Marshmallow“ masei)
Cukraus sirupas: 285.00 ml (šviesaus - saldainių „Marshmallow“ masei)
Druska: 1.00 arbat. š. (¼ - saldainių „Marshmallow“ masei)
Miltelinis cukrus: 150.00 g (saldainių „Marshmallow“ masei)
Kaip gaminti
  1. Iš pradžių pasiruoškite saldainių „Marshmallow“ masę. Ją galite pasiruošti jau prieš dieną ar net kelias dienas.
  2. Dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinio baltymą, cukraus sirupą ir druską. Plakite apie 5 minutes, kol gausite standžias putas.
  3. Sumažinkite plaktuvo greitį ir suberkite miltelinį cukrų. Išplakite iki vientisos masės.
  4. Supilkite vanilės ekstraktą iš išmaišykite.
  5. Sandariame indelyje šią masę galite laikyti iki dviejų savaičių.
  6. Folijos lakštu išklokite 20x30 cm dydžio indą.
  7. Paruoškite apatinį šokolado sluoksnį. Šokoladą sulaužykite gabalėliais ir sudėkite į dubenėlį kartu su riešutų sviestu.
  8. Kaitinkite mikrobangų krosnelėje, pamaišydami kas pusę minutės, kol gausite visiškai vientisą masę.
  9. Paruoštą šokoladą supilkite į indą, kuriame sluoksniuosite desertą. Paviršių išlyginkite.
  10. Dėkite indą į šaldytuvą ir palaikykite, kol šokoladas visiškai atšals ir sustings, apie 30 minučių.
  11. Paruoškite nugos sluoksnį. Sviestą sudėkite į vidutinio dydžio prikaistuvį ir ištirpinkite ant vidutinio dydžio ugnies.
  12. Suberkite cukrų ir pieną. Kaitinkite nuolat maišydami, kol cukrus ištirps ir masė užvirs.
  13. Sumažinkite ugnį iki mažos ir kaitinkite 5 minutes, kartais pamaišydami.
  14. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir sudėkite „Marshmallow“ masę, riešutų sviestą ir vanilės ekstraktą.
  15. Išmaišykite iki vientisos masės. Įmaišykite stambiai smulkintus sūdytus žemės riešutus.
  16. Paruoštą nugos sluoksnį tolygiai užpilkite ant sustingusio apatinio šokolado sluoksnio.
  17. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie 30 minučių, kol visiškai atvės.
  18. Paruoškite karamelės sluoksnį. Į prikaistuvį suberkite cukrų ir supilkite vandenį. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami, kol cukrus ištirps. Stebėkite, kad ant prikaistuvio sienelių neliktų cukraus kristalų.
  19. Cukrui ištirpus, ugnį padidinkite iki didelės. Nustokite maišyti masę, tiesiog, laikydami už prikaistuvio rankenos, lengvai jį judinkite sukamaisiais judesiais.
  20. Maždaug už minutės masė turi pradėti burbuliuoti, o dar po kelių minučių iš šviesaus gintaro spalvos ji turi pavirsti į vidutiniškai tamsią karamelę.
  21. Kai tik karamelės spalva tampa vidutiniškai tamsi, iš karto sudėkite į prikaistuvį sviestą ir išmaišykite, kol ištirps.
  22. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir iš karto lėtai, nuolat maišydami, supilkite grietinėlę. Ją pilkite ypač atsargiai, nes karamelė ims labai stipriai burbuliuoti ir gali jus skaudžiai nudeginti.
  23. Paruoštą karamelę tolygiai užpilkite ant sustingusio nugos sluoksnio.
  24. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie 30 minučių, kol sustings.
  25. Paruoškite viršutinį šokolado sluoksnį. Šokoladą sulaužykite gabalėliais ir sudėkite į dubenėlį kartu su riešutų sviestu.
  26. Kaitinkite mikrobangų krosnelėje, pamaišydami kas pusę minutės, kol gausite visiškai vientisą masę.
  27. Paruoštą šokoladą tolygiai supilkite ant karamelės sluoksnio.
  28. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie 60 minučių, kol visiškai atvės ir sutvirtės.
  29. Prieš patiekdami, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir valandėlę palaikykite kambario temperatūroje.
Suskleisti
Bananinis tiramisu desertas
Receptas: Bananinis tiramisu
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 25 min.
3.6 / 93
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 200.00 g (100 g – desertui ir 100 g – sirupui)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (ekstrakto)
Grietinėlė: 250.00 g (riebios plakamosios)
Bananai: 2.00 vnt. (didelis arba du maži gerai prinokę)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. – sulčių)
Sausainiai: 150.00 g (biskvitinių „Damų pirštelių“)
Brendis: (galima romo arba bananų likerio – sirupui) 60.00 ml
Kava: 125.00 ml (stiprios – sirupui)
Šokoladas: 1.00 žiupsnelis (galima pakeisti cinamonu – apibarstyti)
Kaip gaminti
  1. Į dubenį sudėkite maskarponę, suberkite cukrų ir supilkite vanilės ekstraktą. Išplakite elektriniu plaktuvu iki purios masės. Bananus sutrinkite smulkintuvu iki vientisos masės ir įmaišykite į kremą.
  2. Kitame dubenyje riebią šaltą grietinėlę suplakite iki standžių putų. Lengvais judesiais įmaišykite į maskarponės kremo masę.
  3. Pasiruoškite sirupą: dubenėlyje sumaišykite brendį (arba romą, arba bananų likerį), stiprią kavą ir cukrų. Maišykite, kol cukrus ištirps.
  4. Bananą supjaustykite riekelėmis.
  5. Pasiruoškite stiklines ar taures, kuriose sluoksniuosite tiramisu.
  6. Sausainius perlaužkite į kelias dalis, kad tilptų į stiklines.
  7. Sausainių gabalėlius merkite į paruoštą sirupą, palaikykite porą sekundžių ir dėkite į stiklines, kad uždengtų dugną.
  8. Ant sausainių paskleiskite po šaukštą ar porą šaukštų bananinio maskarponės kremo, o ant šio kremo išdėliokite bananų griežinėlius.
  9. Vėl tolygiai ant viršaus sudėkite sirupe pamirkytus sausainių gabalėlius, paskleiskite maskarponės kremą.
  10. Paruoštus desertus dėkite į šaldytuvą ir palaikykite jame bent porą valandų arba per naktį. Prieš patiekdamos, apibarstykite tiramisu viršų smulkintu šokoladu ar kakava.
Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas