Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo stalo dings akimirksniu: pasakiškai skanus picos vyniotinis

Picą mėgsta daugelis, o jei ji dar naminė, ką tik iškepta, nė gabalėlio nelieka labai greitai. Nustebinkite šeimą ar draugus kiek neįprastu formatu – kepiniu, kuris forma atkartoja vyniotinį, tačiau prapjovus tampa akivaizdu, jog tai pavidalą pakeitusi pica. Tiesa, lengvai prasmukti užsisakant jau iškeptą picą ir ją suvyniojant į ritinį tikrai nepavyks, teks patiems minkyti ir kepti!
Picos vyniotinis
Picos vyniotinis / Vida Press nuotr.

Ingredientai (2 vyniotiniams):

tešlai:

  • 250 ml šilto vandens;
  • 1 arbat. šaukšt. sausų mielių;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 arbat. šaukšt. cukraus;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 350 g miltų.

įdarui nr. 1:

  • 150–200 g plonai pjaustytos mėgstamos dešros, idealiai tinka pepperoni ir panašios;
  • 150 g mocarelos sūrio, pjaustyto plonais griežinėliais arba tarkuoto burokine tarka;
  • 100 ml pomidorų ar tyrės padažo su baziliku (nesunkiai rasite pirkti parduotuvėse);
  • druskos, pipirų pagal skonį.

įdarui nr. 2:

  • 10–12 keptų konservuotų paprikų gabaliukų;
  • sauja vynuoginių pomidoriukų;
  • 0,5 svogūno, supjaustyto plonais žiedais;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 150 g mocarelos sūrio, pjaustyto plonais griežinėliais arba tarkuoto burokine tarka;
  • 100 ml pomidorų ar tyrės padažo su baziliku (nesunkiai rasite pirkti parduotuvėse);
  • druskos, pipirų pagal skonį.

aptepimui:

  • 1 paplaktas kiaušinis.

Gaminimas:

1. Pirmiausiai pagaminkite tešlą. Dideliame dubenyje sumaišykite vandenį, cukrų, druską, mieles, paplakite ir kelias minutes palaukite, kol mielės ištirps.

2. Į skystį dubenyje suberkite 2/3 miltų, gerai išmaišykite, pamažu berkite likusius miltus ir pradėkite minkyti (galite šią užduotį patikėti ir aparatams, jei turite su tešlos minkymo antgaliu). Tešla pradžioje bus lipnoka, bet kuo ilgiau minkoma, tuo glotnesnė, nelipni darysis.

3. Išminkytą tešlą dėkite į riebalais pateptą dubenį, uždenkite medžiaginiu rankšluosčiu ir dėkite šiltai, kad tešla pakiltų – tai užtruks apie 1,5 val.

4. Kol tešla kyla, pasiruoškite dvi dideles kepimo skardas – išklokite jas kepimo popieriumi. Drauge pasiruoškite ir kiaušinį kepiniui aptepti – mažame dubenėlyje išplakite jį su šaukštu šalto vandens ir atidėkite, kol prireiks.

5. Pasiruoškite visus įdarams reikalingus ingredientus, dešrą galite trumpai pakepinti – taip vyniotinyje ji bus traškesnė (tačiau galite to ir nedaryti), o svogūnų griežinėlius būtinai pakepinkite, nes taip jie nebus tokio agresyviai aitraus skonio.

6. Pakilusią tešlą padalykite į dvi dalis, kiekvieną jų iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus iki 25x35 cm išmatavimų stačiakampio, o tada atsargiai perkelkite į skardas.

7. Abu gautus papločius patepkite pomidorų padažu, o tada ant kiekvieno išdėliokite ir/ar pabarstykite ingredientus. Trumpuosius stačiakampių kraštus pirmiausia užlenkite į vidų maždaug 2 cm, o tada vyniokite per visą ilgį – nereikia nei labai tampriai, nei labai laisvai.

8. Patepkite gautų vyniotinių viršų kiaušinio plakiniu, o tada dėkite kepti į iki 180C temperatūros įkaitintą orkaitę, kepkite 25–30 min., kol viršus gražiai parus. Leiskite kelias minutes atvėsti, o tada pjaustykite riekelėmis ir skanaukite!

Vida Press nuotr./Picos vyniotinis
Vida Press nuotr./Picos vyniotinis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs