Reikės:
Tešlai:
1 puodelio miltų,
2 arb. š. kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
3/4 puodelio cukraus,
2 valg. š. kakavos miltelių,
1/2 puodelio pieno,
1/3 puodelio tirpinto sviesto,
1 arb. š. vanilės ekstrakto
Aptepimui:
1/4 puodelio kakavos miltelių,
1/2 puodelio cukraus,
1/2 puodelio rudojo cukraus,
1 1/2 puodelių karšto vandens.
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 175°C. Ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais kepimo indą.
Vidutiniame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų ir kakavos miltelius. Supilkite pieną, lydytą sviestą ir vanilės ekstraktą, maišydami iki vientisos masės. Supilkite tešlą į paruoštą kepimo indą.
Atskirame dubenėlyje aptepimui sumaišykite kakavos miltelius, granuliuotą cukrų ir rudąjį cukrų ir tolygiai pabarstykite ant tešlos.
Atsargiai pilkite karštą vandenį ant viso indo. Nemaišykite.
Kepkite 40-45 minutes. Patiekite šiltą su šaukšteliu vanilinių ledų arba plaktos grietinėlės.
Skanaus!