Naujausiame kulinarinės laidos „Druska ir pipirai“ epizode marmurinį keksą kepa technologė Viktorija Dubinskienė ir fotografas Deividas Bendžius.
Minkštas, kvapnus, o dar ir baltojo šokolado glaistu aplietas – tiesiog burnoje tirpsta.
Kvieskite prie stalo šeimos narius – vakaras nusimato itin saldus ir malonus.
Ingredientai:
- baltasis šokoladas „RIMI BASIC“
- 4 vnt. kiaušinių „RIMI BASIC“
- 100 ml pieno „RIMI BASIC“
- 300 g minkšto sviesto „RIMI BASIC“
- 200 g miltų „RIMI BASIC“
- 350 g cukraus
- 30 g kakavos
- 7 g kepimo miltelių
- žiupsnelis cukraus
Gaminimas:
- Minkštą sviestą išsukite su cukrumi. Kiaušinius įmuškite po vieną, vis išsukant iki purumo. Į kiaušinių masę dėkite miltus su kepimo milteliais ir druska. Viską išmaišykite iki vientisos masės. Tirštumą koreguokite, pildami pieną.
- 1/3 tešlos atskirkite, įdėkite kakavos ir išmaišykite.
- Į sviestu pateptą formą pilkite pusę likusios šviesios tešlos, po to – kakavinę tešlą ir vėl šviesią.
- Šakute šiek tiek sumaišykite ir šaukite kepti į 160–170 laipsnių temperatūros orkaitę.
- Kol kepa keksas, gaminkite baltojo šokolado glaistą. Išlydykite baltą šokoladą, pilkite šlakelį pieno, viską išmaišykite iki vientisos konsistencijos. Glaistą užpilkite ant pravėsusio kekso.
Skanaus!
Daugiau kulinarinės laidos „Druska ir pipirai“ epizodų bei receptų rasti galite čia.