Per Kalėdas skaitykite kartu. Prenumeratai -50%
Išbandyti

Nuostabiai gaivus meliono ir avokado užkandis – tiks ir svečius pavaišinti

„Melioną valgykite su sotesniais produktais kaip avokadas (savyje turintis tirpiųjų skaidulų ir gerųjų riebalų). Jausite didesnį sotumą“, – pataria dietistė Vaida Kurpienė. Štai jos receptas.
Vaidos Kurpienės meliono užkandis
Vaidos Kurpienės meliono užkandis / Asmeninio arch. nuotr.

Reikės:

  • 150 g meliono, su žaliais dryželiais (užkandis bus gražesnis);
  • 100 g avokado;
  • 1 a.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus;
  • 1 a.š. skysto medaus arba agavų sirupo;
  • 1 a.š. baltojo vyno acto (tinka ir citrinų sultys, tik medaus tada jau nereikia );
  • šviežių baziliko lapelių;
  • žiupsnelis druskos;
  • čili pipirų dribsnių, pagal skonį.

Gaminimas:

Melioną išskaptuojame burbuliukais su specialiu įrankiu (tinka ir nedideliais kubeliais supjaustyti).

Užkandis bus gražesnis, jei rinksimės melioną ryškiu vidumi.

Sunokusį avokadą supjaustome riekelėmis ir sudedame į lėkštę.

Padažui sumaišome: alyvuogių aliejų, druską, medų ir actą.

Pašlakstome padažu ir pabarstome čili dribsniais.

Skanaus! Daugiau sveikų receptų ieškokite sulieknėk.lt.

Asmeninio arch. nuotr./Vaida Kurpienė
Asmeninio arch. nuotr./Vaida Kurpienė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tvarumu garsėjanti kompanija „Reynaers Aluminium“ prisidės prie unikalaus miestelio verslui statybų Kauno LEZ
Reklama
Energija veiksme: kaip Dakaro lenktynininkas valdo stresą ir iššūkius
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas