Ingredientai:
- 2 prinokę, tačiau standūs avokadai, supjaustyti kubeliais ar griežinėliais;
- 1 skardinė tuno, gabaliukais konservuoto aliejuje (aliejų nupilkite, o tuną kiek pasmulkinkite);
- keli lapai romaninių salotų (ar kitų salotų standesniais lapais);
- 1 trumpavaisis agurkas, supjaustytas griežinėliais;
- gabaliukas fetos sūrio, stambiai sutrupinto (nebūtina);
- keliolika Kalamata alyvuogių, be kauliukų, supjaustytų ketvirčiais arba griežinėliais;
- ryšelis plokščialapių šviežių pertražolių, smulkiai sukapotų;
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- 0,25 arbat. šaukšt. druskos.
Gaminimas:
1. Į dubenį, kuriame maišysite salotas, pirmiausia supilkite aliejų, citrinos sultis, berkite druskos ir paplakite viską šakute.
2. Tuomet suberkite avokado gabaliukus ir išmaišykite, kad avokadas pasidengtų padažu. Suberkite visus likusius ingredientus, išskyrus fetą (jei naudojate), atsargiai išmaišykite ir tik tada suberkite fetą.
3. Tiekite iškart arba 30–60 min. palaikykite salotas šaldytuve (būtų gerai jas suvalgyti gana greitai, šaldytuve ilgai nelaikyti).