„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Nuostabus avokadų, agurkų ir varškės pagardas: tiks prie daržovių, sūrio, žuvies

Vasarą daug progų, kai kviečiame svečius. O jų sulaukus, galima paruošti šį tą nekasdienio. Tokia staigmena taps šis užtepas, tiksiantis prie ant grilio keptų daržovių, sūrio, žuvies bei, žinoma, tepti ant šviesios duonos ar kabinti duonos lazdelėmis.
Avokadų, agurkų ir varškės pagardas
Avokadų, agurkų ir varškės pagardas / Fotolia nuotr.

Ingredientai:

  • 1 avokadas;
  • 1 nedidelis agurkas;
  • 200 g riebios varškės;
  • 200 g grietinės;
  • 1 baltasis svogūnas;
  • įvairių mėgstamų žalumynų (svogūnų laiškų, petražolių, krapų);
  • 0,5 citrinos išspaustos sultys;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • žiupsnelis cukraus.

Gaminimas:

1. Visus žalumynus nuplaukite, labai smulkiai sukapokite. Svogūną nulupkite, smulkiai sukapokite.

2. Avokadą ir agurką nulupkite, susmulkinkite, sudėkite į elektrinį smulkintuvą. Ten pat sukrėskite grietinę, varškę, supilkite citrinos sultis, suberkite cukrų, svogūną ir žalumynus.

3. Viską sutrinkite iki vientisos masės. Likučius laikykite šaltai, uždengtame indelyje. Tačiau geriausia suvartoti kuo greičiau, nes ilgainiui keičiasi ir skonis, ir spalva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs