Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuostabus braunis, kuriam drėgnumo suteiks vaisius ir daržovė

Braunio, sodraus skonio šokoladinio skanėsto, gerbėjų netrūksta. Tačiau tie, kas bando jį kepti namuose, neretai nusivilia – braunis išeina gal ir skanus, bet sausesnis nei tikėtasi. Priežasčių tam gali būti ne viena, o šįkart siūlome receptą, kuris stipriai padidins tikimybę iš orkaitės ištraukti drėgną, kvapnų ir aromatingą kepinį.
Braunis
Braunis / Vida Press nuotr.

Keli patarimai prieš pradedant:

  • kakavą ir šokolado lašelius rinkitės tikrai kokybiškus, nuo šių ingredientų priklausys kepinio šokoladiškumas. Lašelius galite keisti kapotu juoduoju šokoladu;
  • sutarkuotas cukinijas sukrėskite į plieninį sietą ir nuspauskite;
  • bananą galite sutrinti palikdami šiek tiek gabaliukų;
  • maždaug trečdalį miltų galite keisti maltais migdolais;
  • vietoje specialiai virtų avižinių dribsnių galite sunaudoti likusius ryto košės likučius;
  • į tešlą papildomai galite įberti mėgstamų kapotų riešutų, bus dar skaniau, jei prieš tai jie bus švelniai pakepinti;
  • nenustebkite, kad rekomenduojama pirmiausiai riebalais ištepti kepimo formą, o tada ištiesti popieriumi, o ne atvirkščiai. Riebalai padės popieriui stabiliau laikytis, o kepinys prie popieriaus šiaip ar taip neprilips;
  • neskubėkite kepinio mikliai lupti iš kepimo indo, karštas jis bus labai minkštas ir gali suplyšti, o ilgainiui struktūra bus tvirtesnė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas