Nuostabus braunis, kuriam drėgnumo suteiks vaisius ir daržovė

Braunio, sodraus skonio šokoladinio skanėsto, gerbėjų netrūksta. Tačiau tie, kas bando jį kepti namuose, neretai nusivilia – braunis išeina gal ir skanus, bet sausesnis nei tikėtasi. Priežasčių tam gali būti ne viena, o šįkart siūlome receptą, kuris stipriai padidins tikimybę iš orkaitės ištraukti drėgną, kvapnų ir aromatingą kepinį.
Braunis
Braunis / Vida Press nuotr.

Keli patarimai prieš pradedant:

  • kakavą ir šokolado lašelius rinkitės tikrai kokybiškus, nuo šių ingredientų priklausys kepinio šokoladiškumas. Lašelius galite keisti kapotu juoduoju šokoladu;
  • sutarkuotas cukinijas sukrėskite į plieninį sietą ir nuspauskite;
  • bananą galite sutrinti palikdami šiek tiek gabaliukų;
  • maždaug trečdalį miltų galite keisti maltais migdolais;
  • vietoje specialiai virtų avižinių dribsnių galite sunaudoti likusius ryto košės likučius;
  • į tešlą papildomai galite įberti mėgstamų kapotų riešutų, bus dar skaniau, jei prieš tai jie bus švelniai pakepinti;
  • nenustebkite, kad rekomenduojama pirmiausiai riebalais ištepti kepimo formą, o tada ištiesti popieriumi, o ne atvirkščiai. Riebalai padės popieriui stabiliau laikytis, o kepinys prie popieriaus šiaip ar taip neprilips;
  • neskubėkite kepinio mikliai lupti iš kepimo indo, karštas jis bus labai minkštas ir gali suplyšti, o ilgainiui struktūra bus tvirtesnė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis