Nuostabus kepinys Velykoms – cinamoninis „Sūkurys“, kurį skaniai „išvyniosite“ su šeima

Mieliniai kepiniai – pyragai, bandelės, purios pynutės, „kryžiaus bandelės“ – vieni populiariausių skanėstų ant Velykų stalo. Jei norite išmėginti naują kepinio formavimo būdą, per šias Velykas išsikepkite cinamoninį „sūkurį“. Tai tarsi populiarioji cinamoninė bandelė, tik didesniu – pyrago – formatu.
Cinamoninis „Sūkurys“
Cinamoninis „Sūkurys“ / Gamintojo nuotr.

Tai puikus pasirinkimas jūsų Velykų stalui, nes šį pyragą galėsite linksmai „išvynioti“ drauge su šeima. Švelnaus skonio, minkštas, su cinamono įdaru viduje – abejingų tikrai nepaliks. Juo pranešime žiniasklaidai dalinasi bendrovė „Malsena“.

Ingredientai:

tešlai:

  • 118 g šilto vandens;
  • 7 g sausų mielių;
  • 50 g + 5 g cukraus;
  • 120 g pieno;
  • 1 kiaušinis;
  • 1 kiaušinio trynys;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 480 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų;
  • 100 g lydyto sviesto, atvėsinto.

įdarui:

  • 75 g sviesto, suminkštinto;
  • 50 g baltojo cukraus;
  • 50 g rudojo cukraus;
  • 1 valg. šaukšt. cinamono;
  • žiupsnelis druskos.

kreminio sūrio glajui:

  • 110 g kreminio sūrio;
  • 50 g minkšto sviesto;
  • 250 g cukraus;
  • žiupsnelis druskos;
  • spalvotų pabarstukų (nebūtina).

Gaminimas:

1. Pirmiausiai paruoškite tešlą. Supilkite vandenį į plakiklio dubenį, įdėkite sausas mieles, šiek tiek cukraus, palaikykite apie 5-10 min, kad mielės suaktyvėtų. Į suputojusią masę supilkite pieną, dėkite kiaušinius, likusį cukrų, druską ir lydytą sviestą. Išmaišykite.

2. Į susijungusią skystą masę sudėkite ¾ miltų ir maišykite tešlą lėtu režimu, kol susijungs visi tešlos komponentai ir tešla taps vientisa. Taip tešlą minkykite apie 5-6 minutes.

3. Sudėkite likusius miltus, apjunkite su tešla, padidinkite plakiklio galingumą iki vidutinio galingumo ir minkykite tešlą iki kol ji nebelips prie puodo sienelių. Visą šį maišymo ir minkymo procesą galite atlikti ir šaukštu, o vėliau rankomis erdviame dubenyje.

4. Suminkytą tešlą perkelkite į lengvai aliejumi išteptą dubenį, apdenkite plėvele (su oro tarpu) ir kildinkite tešlą apie 1,5 valandos.

5. Po kildinimo išminkykite tešlą taip „išmušdami“ iš jos orą. Pamiltuokite paviršių, iškočiokite tešlą į keturkampį. Ištepkite tešlos keturkampį minkštu sviestu, pabarstykite cinamonu bei cukrumi.

6. Supjaustykite iškočiotą tešlą ilgomis juostelėmis, maždaug 5 cm pločio. Vieną iš jų susukite į cinamoninį suktuką. Įdėkite suktuką į paruoštą apvalią 22 cm skersmens formą išimamu dugnu, ji turėtų būti patepta sviestu.

7. Aplink viduryje padėtą suktuką vyniokite ir klijuokite kitas išilgai supjaustytas juosteles, kol jos baigsis. Paskutinės juostelės kraštą pakiškite po sūkuriu.

8. Pakildinkite sūkurį, kol orkaitė įkais iki 180°C laipsnių temperatūros. Kai orkaitė įkais, kepkite sūkurį apie 20 minučių. Po šio kepimo laiko apdenkite sūkurį kepimo folija ir kepkite dar 15-20 min. Sumažinkite kepimo temperatūrą iki 85°C laipsnių ir kepkite dar 10 minučių.

9. Kol kepa jūsų sūkurys, sumaišykite kremo ingredientus.

10. Iš orkaitės ištrauktą sūkurį apipilkite sumaišytu kremu, pabarstykite pabarstukais (jei juos naudojate). Palaukite kol atvės ir ragaukite.

Gamintojo nuotr./Cinamoninis „Sūkurys“
Gamintojo nuotr./Cinamoninis „Sūkurys“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis