„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Smaguriams – mėsainiai su kalakutienos maltinuku ir pomidorų džemu

Kviečiame išbandyti mėsainius, kurių maltinukas – ne iš tradicinės jautienos, bet iš kalakutienos. Šalia – ir naminio pomidorų džemo receptas, tačiau jei tingėsite, ką gi, tiks ir pirktinis padažas.
Mėsainis su kalakutienos maltinuku
Mėsainis su kalakutienos maltinuku / Vida Press nuotr.

Ingredientai (4 mėsainiams):

maltinukams:

  • 450 g maltos kalakutienos (geriau šlaunelių mėsos, o ne krūtinėlių);
  • 1 kiaušinis, paplaktas;
  • sauja šviežių petražolių, smulkiai sukapotų;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 0,5 citrinos nutarkuota žievelė.

pomidorų džemui:

  • 4 pomidorai, supjaustyti kubeliais;
  • 1 nedidelis raudonasis svogūnas, smulkiai supjaustytas;
  • 1 lauro lapas;
  • 2 valg. šaukšt. raudonojo vyno acto;
  • 2 valg. šaukšt. rudojo cukraus.

patiekti:

  • 4 mėsainiams skirtos bandelės;
  • 4 valg. šaukšt. lengvo majonezo;
  • keli salotų lapai;
  • pomidorų griežinėlių;
  • pusžiedžiais pjaustyto raudonojo svogūno;
  • keptų bulvyčių ar kopūstų salotų (abiejų arba ką labiau mėgstate).

Gaminimas:

1. Pirmiausiai paruoškite džemą, o tai paprasta! Sudėkite jam skirtus ingredientus į nedidelį prikaistuvį, užvirkite, sumažinkite kaitrą, o tada kartais pamaišydami virkite apie 25 min., kol mišinys sutirštės. Dėkite į dubenėlį, kad atvėstų, tuomet paragaukite, ar netrūksta prieskonių.

2. Visus maltinukams skirtus ingredientus dėkite į nemažą dubenį, o tada visą šią masę tiesiog rankomis išminkykite, kad viskas gerai persimaišytų ir gautumėte lipnią masę. Iš jos suformuokite 4 panašaus dydžio paplotėlius, kurie būtų šiek tiek didesnio skersmens, nei bandelės, kurias ketinate naudoti (kepant maltinukai susitrauks).

3. Įkaitinkite grilį, grilio keptuvę ar pagaliau orkaitę su grilio funkcija iki didelės kaitros, o tada kepkite maltinukus po 5–6 min. iš kiekvienos pusės.

Vida Press nuotr./Kalakutienos maltinukai
Vida Press nuotr./Kalakutienos maltinukai

4. Labai trumpai iš pjūvio pusės paskrudinkite ir bandelių puseles – toks paskrudinimas neleis bandelei perdrėkti jau sudėliojus mėsainį.

5. Galiausiai konstruokite mėsainius: ant apatinės bandelės pusės tepkite majonezo, dėkite salotos lapą, pomidorų ir svogūnų griežinėlių, tada tupdykite maltinuką, o jį pagardinkite pomidorų džemu. Ant viršaus – antra bandelės pusė, kiek paspaudžiate ir galite skanauti (šakutės ir peilio čia tikrai nereikia!).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs