Tas svečias – profesionalus sportininkas, geriausias Lietuvos kikboksininkas Sergejus Maslobojevas, kuris itin atidžiai renkasi maistą. „Aš valgau 5 kartus per dieną specialiai man paruoštą maistą. Taigi šeimai gaminu tik savaitgaliais. Visa mano šeima mėgsta mėsą. Dažnai gaminu didkepsnius, šonkaulius, plovą, bet šiandien paruošiu lengvesnį patiekalą“, – sakė vyras. Vienas iš jo pasiūlymų laidos žiūrovams – spagečiai su krevetėmis.
Ingredientai:
- 200 g spagečių;
- 200 g krevečių (tinka ir šaldytos);
- 200 ml grietinėlės;
- 4 pomidorai;
- 2 svogūnai;
- 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 2 skiltelės česnako;
- 1 arbat. šaukšt. Provanso žolelių (arba džiovinto čiobrelio ar raudonėlio)
- druskos;
- pipirų.
Gaminimas:
1. Jeigu krevetės šaldytos, jas atitirpinkite.
2. Spagečius išvirkite pagal instrukciją ant pakuotės.
3. Susmulkinkite česnakus ir svogūnus. Susmulkinkite pomidorus.
4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir pakepkite apie pusę minutės – kol paskleis malonų kvapą. Sudėkite smulkintus svogūnus ir dar pakepinkite. Sudėkite pjaustytus pomidorus.
5. Sudėkite krevetes ir labai trumpai apkepkite.
6. Pagardinkite pipirais. Supilkite grietinėlę, suberkite provanso žoleles, druską.
7. Troškinkite ant vidutinės ugnies, kol padažas truputį sutirštės.
8. Į lėkštę dėkite spagečius. Ant jų – krevečių ir grietinėlės padažo.
9. Galima papuošti žalumynais, pabarstyti smulkintais riešutais ar tarkuotu kietuoju sūriu.