Keli patarimai prieš pradedant:
- trapios tešlos jokiu būdu neperminkykite – sulipo į vieną gabalą ir viskas. Suformuokite tešlos diską ir dėkite jį į šaldytuvą mažiausiai valandai, o galima ir pernakt.
- sviestą tešlai būtinai naudokite šaltą. Taip pat galite šaldytuve apie valandą palaikyti ir jau pasvertus miltus bei vandenį.
- nepamirškite tešlos pasūdyti – druska suteikia reikiamo skonio.
- rabarbarus patroškinkite, tačiau nesistenkite, kad jie visiškai suvirtų, gali likti gana standūs gabaliukai;
- morengą plakite visiškai sausame inde, kuriame nėra jokių riebalų pėdsakų. Pirmiausia plakite baltymus su žiupsneliu druskos iki minkštų putų, tada srovele berkite cukrų nepaliaudami plakti. Turite išeiti visiškai standžios putos.
- kai ant rabarbarų sluoksnio uždėsite morengą, kepkite, kol šis pradės vos vos ruduoti. Jei mėgstate pikantišką kiek paskrudusį morengą, galite pabaigoje kepti įjungę grilio funkciją, tačiau budėkite prie orkaitės, kad viršus neimtų degti.
- pirmieji 2 sluoksniai – tešla ir troškinti rabarbarai – gali būti paruošti iš anksto, prieš kepant beliks išplakti baltymus.