Nuostabūs rudeniški kepiniai su morkomis: nuo keksiukų iki tortų

Rudenį morkos pačios skaniausios – traškios, sultingos, tačiau jau įgavusios saldumo. O vienas iš klasikinių šaltojo sezono kepinių yra morkų pyragas – galbūt paskanintas riešutais, o gal perteptas kremu. Šį kartą atrinkome visą saldžiųjų kepinių rinkinį – nuo keksiukų, tinkančių ir pusryčiams, iki tortų, nušviesiančių bet kokią šventę
Morkų tortas
Morkų tortas / Vida Press nuotr.
Morkų pyragas
Receptas: Senovinis morkų pyragas „Zomšas“
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.6 / 136
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Morkos: 3.00 vnt. (didesnės)
Margarinas: 200.00 g (arba sviesto)
Cukrus: 1.50 st.
Grietinė: 0.75 st. (arba vidutinio dydžio indelis)
Kefyras: 1.00 st.
Kepimo milteliai: 0.50 arbat. š.
Miltai: 2.00 st. (arba tiek, kad tešla būtų grietinės tirštumo)
Kaip gaminti

1. Išplakite 5 kiaušinius. Į plakinį supilkite cukrų.

2. Į kiaušinių plakinį su cukrumi pilkite kefyrą ir grietinę, taip pat sodą ir viską gerai išmaišykite.

3. Ištirpinkite margariną arba sviestą, atvėsinkite. Atvėsusius riebalus supilkite į paruoštą plakinį ir viską dar kartą gerai išmaišykite.

4. Smulkiai sutarkuokite 3 didesnes morkas. Jas ir miltus supilkite į paruoštą plakinį ir viską sumaišykite. Miltų reikės tiek, kad tešla išeitų grietinės tirštumo.

5. Gautą masę supilkite į sviestu išteptą skardą ir šaukite į gerai įkaitintą orkaitę.

6. Pyragą kepkite apie 45–60 min.

Suskleisti
Morkų pyragas
Receptas: Morkų pyragas su varškės kremu
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.7 / 33
Receptas
Ingredientai
Miltai: 280.00 g
Morkos: 2.00 st. (sutarkuotų per burokinę tarką)
Cukrus: 400.00 g
Alyvuogių aliejus: 250.00 ml
Varškė: 220.00 g (100 g pyrago tešlai ir 120 g varškės glaistui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 2.00 arbat. š.
Ananasai: 150.00 g (konservuotų)
Sviestas: 2.00 valg. š. (minkšto; varškės glaistui)
Grietinė: 50.00 g (varškės glaistui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (varškės glaistui)
Cukraus pudra: 150.00 g (varškės glaistui)
Kaip gaminti

1. Į vieną indą sudėkite ir išmaišykite visus pyrago tešlai reikalingus sausus, o į kitą – skystus ingredientus.

2. Išmaišius viską atskirai, sumaišykite viską viename dubenyje, o tada krėskite į kepimo formą ir šaukite į iki 180°C laipsnių įkaitintą orkaitę.

3. Kepkite apie valandą. Patikrinti, ar pyragas iškepęs, galima mediniu pagaliuku – tešla turi būti drėgna, bet per daug nelipti.

4. Visus glaistui reikiamus produktus ištrinkite ir gautą masę užtepkite ant atvėsusio pyrago.

Suskleisti
Morkų-bananų pyragas
Receptas: Prieskoniais pagardintas bananų-morkų pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
4.1 / 17
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 200.00 g (kambario temperatūros; ir dar šiek tiek kepimo formos patepimui)
Rudasis cukrus: 180.00 g
Morkos: 200.00 g (sutarkuotų burokine tarka)
Bananai: 1.00 vnt. (gerai prinokęs, sutrintas šakute)
Kardamonas: 1.00 arbat. š.
Miltai: 200.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (baltymai atskirti nuo trynių)
Graikiniai riešutai: 200.00 g (stambiai supjaustytų, perpus pyrago tešlai ir viršui)
Cukraus pudra: 2.00 valg. š. (viršui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Keturkampę kepimo formą (maždaug 23x20 cm dydžio ar panašią) išklokite kepimo popieriumi ir dar patepkite sviestu.

2. Dideliame dubenyje iki purumo išsukite sviestą ir cukrų, suberkite tarkuotas morkas, prieskonius, dėkite sutrintą bananą ir gerai iškaišykite. Tada pilkite miltus, kepimo miltelius ir kiaušinių trynius bei vėl gerai išmaišykite.

3. Atskirame dideliame dubenyje, kuriame negali būti nei lašelio vandens, nei kruopelės riebalų, iki purių putų išplakite kiaušinių baltymus. Sudėkite plakinį bei pyragui skirtus graikinius riešutus į anksčiau gautą masę ir atsargiai, tačiau gerai išmaišykite.

4. Pilkite gautą tešlą į paruoštą kepimo formą, išlyginkite paviršių ir kepkite 45–50 min., kol medinis pagaliukas, įsmeigtas į pyragą, ištraukus bus švarus ir sausas.

5. Leiskite skardoje atvėsti apie 10 min., tada atsargiai išverskite ant medinės lentelės ar specialių grotelių ir leiskite visiškai atvėsti.

6. Pyrago aptepimui skirtą kremą gaminkite štai taip: dubenyje plakikliu gerai išplakite maskarponės sūrį ir cukraus pudrą, kol masė bus puri ir lengva.

7. Šiuo plakiniu aptepkite pyrago viršų, naudodami specialią mentelę ar platų peilį, o tada apibarstykite graikiniais riešutais.

8. Pyragą laikykite šaldytuve, tačiau prieš patiekiant tegul jis pabūna kambario temperatūroje, kad nebūtų ledinis. Išlieka geras ir skanus 4 dienas, tačiau paprastai tiek „neišgyvena“.

Suskleisti
Morkų pyragas su graikiniais riešutais
Receptas: Morkų pyragas su graikiniais riešutais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 31
Receptas
Ingredientai
Miltai: 100.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Margarinas: 40.00 g ((arba sviestas))
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Cukrus: 160.00 g (80 g - tešlai ir 80 g - viršui)
Sirupas: (svarainių) 50.00 ml
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja (kapoti)
Gvazdikėliai: 2.00 vnt. (2 - 3)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Sviestas: 30.00 g (viršui)
Grietinėlė: 125.00 ml (viršui)
Kaip gaminti

1. Miltus persijokite ir sumaišykite su cinamonu, muskatu, trintais gvazdikėlius ir kepimo milteliais.

2. Kiaušinius išplakite, sumaišykite su aliejumi, cukrumi ir sirupu, tada viską pilkite į miltų mišinį, įmaišykite lydytą sviestą ir viską gerai išsukite.

3. Morkas nuskuskite, sutarkuokite, sumaišykite su džiovintais riešutais ir įmaišykite į tešlą. Nedidelę kepimo formą patepkite riebalais, supilkite tešlą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.

4. Paruoškite užpilą: cukrų, sviestą, grietinėlę užvirinkite nedideliame puodelyje, pakaitinkite kelias minutes ir nukaiskite. Pyragą apliekite užpilu ir dar 5 minutėms pašaukite į orkaitę. Puoškite marcipaninėmis morkytėmis.

 

 

Suskleisti
Pyragas su uogomis, obuoliais ir morkomis
Receptas: Pyragas su uogomis, obuoliais ir morkomis
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.3 / 12
Receptas
Ingredientai
Miltai: 300.00 g
Sviestas: 150.00 g
Grietinė: 1.00 valg. š.
Soda: 1.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt.
Uogienių cukrus 4.00 valg. š.
Obuoliai: 4.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Serbentai: 50.00 g (sauja šaldytų)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Į miltus sutarkuokite sviestą, įberkite  2 šaukštus uogienės cukraus, vanilinį cukrų ir ištrinkite šakute.

2. Supilkite grietinę su soda ir vėl ištrinkite. Turi būti gumuliukai.

3. Truputi pašaldykite. Berkite į sviestu išteptą formą, užberkite uogomis, po to dėkite tarkuotų obuolių, sumaišytų su morkomis bei cinamonu, įberkite 2 šaukštus uogienių cukraus. Kepkite 40 min.

4. Iškeptą apšlakstykite šviežiai spaustomis citrinos sultimis.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Morkų pyragas su šokolado glaistu
Receptas: Morkų pyragas su šokoladu
6 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.2 / 22
Receptas
Ingredientai
Morkos: 300.00 g
Šokoladas: 150.00 g
Miltai: 100.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Rudasis cukrus: 250.00 g
Apelsino žievelė: 1.00 arbat. š. (nutarkuotos)
Abrikosų uogienė: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Morkas sutarkuokite, o kiaušinius išplakite su cukrumi, kol pastarasis ištirps. Plakinį sumaišykite su morkomis.

2. Į morkų mišinį įmaišykite apelsinų žieveles ir miltus.

3. Gautą masę sukrėskite į kepimo indą ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 20–25 minutėms.

4. Kol pyragas kepa, išlydykite šokoladą ir jau iškepusį morkų pyragą aptepkite juo. Viršų papuoškite abrikosų uogiene.

Suskleisti
Šokoladinis morkų pyragas
Receptas: Veganiškas šokoladinis morkų pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 20
Receptas
Ingredientai
Džiovintos slyvos: 350.00 g
Datulės: 100.00 g
Juodasis šokoladas: 150.00 g (ne daugiau nei 70 proc. kakavos, geriau net mažiau)
Avižiniai dribsniai: 250.00 g (sumaltų iki miltų)
Obuolių sultys: 0.75 st. (arba morkų)
Morkos: 2.00 vnt. (smulkiai tarkuotos)
Kakava: 0.30 st.
Aliejus: 3.00 valg. š. (geriausiai tinka tirpintas kokosų arba saulėgrąžų aliejus)
Cinamonas: 2.00 arbat. š.
Kardamonas: 1.00 arbat. š. (malto)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis (galima dėti ir daugiau)
Kaip gaminti

1. Pamerkite džiovintas slyvas ir datules šiltame vandenyje bent dešimčiai minučių.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

3. Išmirkusias datules ir slyvas (be skysčio) virtuviniu kombainu sumalkite iki vientisos masės, suverskite tarkuotas morkas ir dar kartą sumalkite iki vientisos masės.

4. Ištirpinkite šokoladą ir jį bei aliejų įmaišykite į masę. Supilkite sultis ir vėl viską maišykite. Maišydami pamažu supilkite miltus, cukrų, kepimo miltelius, kakavą ir visus prieskonius – turėtų išeiti vientisa lipni masė.

5. Gautą masę sukrėskite į aliejumi gerai pateptą kepimo formą.

6. Kepkite apie 40 minučių, tada patikrinkite, ar jau iškepė – prie įsmeigto dantų krapštuko neturėtų kibti tešla.

7. Ištraukite pyragą iš orkaitės ir prieš pjaustydami leiskite visiškai atvėsti.

Suskleisti
Morkų pyragas su kremu ir graikiniais riešutas
Receptas: Morkų pyragas su kremu ir graikiniais riešutais
12 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.1 / 8
Receptas
Ingredientai
Morkos: 3.00 st. (tarkuotų; tešlai)
Cukrus: 400.00 g (300 g tešlai ir 100 g užpilui)
Miltai: 230.00 g (tešlai)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Aliejus: 150.00 ml (tešlai)
Graikiniai riešutai: 90.00 g (40 g tešlai ir 50 g papuošimui)
Kreminis sūris: 100.00 g (kambario temperatūros; kremui)
Sviestas: 50.00 g (kambario temperatūros; kremui ir dar 1 valg. šaukšt. tirpinto užpilui)
Miltelinis cukrus: 200.00 g (kremui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (kremui)
Vanduo: 25.00 ml (užpilui)
Grietinėlė: 80.00 ml (užpilui)
Kaip gaminti

1. Iškepti pyragą: į tarkuotas morkas (galima tarkuoti bulvių tarkavimo mašina) suberti cukrų ir maišyti, kol neliks cukraus kristalėlių. Tada suberti miltus, persijotus su kepimo milteliais, įmušti kiaušinį, supilti aliejų, suberti susmulkintus graikinius riešutus ir gerai išmaišyti.

2. Tešlą supilti į 24 cm skersmens kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepti 180 °C temperatūros orkaitėje 40–50 minučių.

3. Pagaminti kremą: visus produktus sudėti į dubenį ir gerai išmaišyti.

4. Pagaminti užpilą: ant vidutinės kaitros pakaitinti vandenį su cukrumi. Maišyti, kol sirupas užvirs, o tada leisti virti nemaišant apie 6–8 minutes, kol jis taps gintarinės spalvos. Nukelti nuo kaitros ir lėtai, vis pamaišant, supilti grietinėlę ir sviestą. Išmaišyti ir atvėsinti.

5. Atvėsinto pyrago viršų padengti kremu, pabarstyti riešutais ir aplieti karameliniu užpilu.

Suskleisti
Morkų keksiukai be gliuteno
Receptas: Morkų keksiukai be gliuteno ir pieno produktų
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 10
Receptas
Ingredientai
Miltai: 0.65 puodelis (begliutenių miltų mišinio (po lygiai kokosų, baltųjų ryžių ir kukurūzų miltų))
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (vidutiniai)
Rudasis cukrus: 0.25 puodelis (nerafinuoto)
Aliejus: 0.25 puodelis (neutralaus skonio)
Graikiniai riešutai: 0.30 puodelis
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Soda: 1.00 arbat. š.
Citrinos: 0.50 vnt. (išspaustos sultys)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Morkos: 1.00 puodelis (tarkuotų)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 160°C (su vėjeliu) ar 180°C (be vėjelio). Į keksiukų formos duobutes įdėkite specialius popierinius krepšelius.

2. Dideliame dubenyje plakite kiaušinius su cukrumi, kol susimaišys, supilkite aliejų, cinamoną, muskatą ir vėl paplakite. Supilkite su citrinos sultimis sumaišytą sodą ir gerai išmaišykite.

3. Supilkite miltus, išmaišykite, tada galiausiai suberkite morkas ir smulkintus riešutus, išmaišykite, kad pasiskirstytų.

4. Krėskite gautą masę į paruoštas formeles, palikdami erdvės, kad jie galėtų iškilti. Kepkite apie 25 min., kol įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukus bus aplipęs ne tešla, o tik keliais drėgnais trupinėliais.

 

5. Leiskite atvėsti ir apliekite glajumi, kurį pagaminsite sumaišę citrinos sultis su cukraus pudra (kuo daugiau bus cukraus pudros, tuo tirštesnis išeis glajus), apibarstykite aguonomis.

Pastaba: prieš apliejant glajumi, keksiukus jūs galite subadyti, tuomet glajus labiau įsigers į jų vidų.

Suskleisti
Morkų keksiukai
Receptas: Morkų keksiukai su pistacijomis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 25
Receptas
Ingredientai
Morkos: 150.00 g (tarkuotų)
Pistacijos: 100.00 g (nesūdytų gliaudytų)
Rudasis cukrus: 100.00 g
Aliejus: 120.00 ml
Miltai: 200.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių.

2. Maišytuve suplakite kiaušinius su cukrumi ir aliejumi, kol masė taps balsva. Tuomet suberkite miltus, kepimo miltelius ir druską. Išmaišykite ir sudėkite morkas bei pistacijas.

3. Viską gerai išmaišykite ir dėkite į keksiukų kepimo formeles.

4. Morkų keksiukus kepkite apie 20 minučių.

Suskleisti
Morkų keksiukai
Receptas: Morkų keksiukai
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 42
Receptas
Ingredientai
Morkos: 4.00 st. (smulkiai tarkuotų; tešlai)
Miltai: 2.00 st. (tešlai)
Cukrus: 300.00 g (tešlai)
Cinamonas: 2.00 arbat. š. (tešlai)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š. (tešlai)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (tešlai)
Sviestas: 150.00 g (tešlai ir 100 g kambario temperatūros kremui)
Graikiniai riešutai: 70.00 g (saujelė smulkiai kapotų; tešlai)
Maskarponės sūris: 300.00 g (kremui)
Miltelinis cukrus: 3.00 valg. š. (kremui)
Vanilės ekstraktas (kremui) 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Į gilų dubenį suberkite miltus, cukrų, cinamoną ir kepimo miltelius, gerai išmaišykite.

2. Kitame dubenyje elektriniu plakikliu iki vientisos masės suplakite kiaušinius, plona srovele įmaišykite tirpintą sviestą. Plaktus kiaušinius sumaišykite su miltais, sudėkite tarkuotas morkas, suberkite smulkintus riešutus, išmaišykite.

3. Sukrėskite masę į popierines keksiukų formeles, išdėliokite ant skardos ir pašaukite į 180°C temperatūros orkaitę. Kepkite maždaug 20 min., mediniu pagaliuku patikrinkite, ar jau iškepė, palikite atvėsti.

4. Paruoškite kremą. Gerai išsukite maskarponės sūrį, miltinį cukrų, vanilinį cukrų ir gabalėliais pjaustytą sviestą. Sukrėskite masę į konditerinį švirkštą ir užpurkškite ant atvėsusių keksiukų. 

Kulinaro patarimas. Keksiukams papuošti pasigaminkite marcipaninių morkų. Gerai išminkykite 200 g paruoštos marcipanų masės (kad masė neliptų prie rankų, mūvėkite vienkartines pirštines), šiek tiek masės atidėkite į šalį, į likusią įmaišykite oranžinių maistinių dažų. Minkykite, kol masė tolygiai nusidažys, padalykite vienodo dydžio gabalėliais ir suformuokite morkytes. Likusią marcipanų masę nudažykite žaliai, suformuokite lapelius. Papuoškite morkomis keksiukus.

Suskleisti
Morkų tortas
Receptas: Morkų tortas su kriaušėmis
12 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
4.2 / 10
Receptas
Ingredientai
Morkos: 400.00 g (morkų biskvitui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (morkų biskvitui)
Cukrus: 250.00 g (morkų biskvitui)
Aliejus: 200.00 ml (morkų biskvitui)
Miltai: 300.00 g (morkų biskvitui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (morkų biskvitui)
Soda: 0.50 arbat. š. (morkų biskvitui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (morkų biskvitui)
Želatina: 21.00 g (6 g kriaušių sluoksniui ir 15 g sūrio kremui)
Vanduo: 200.00 ml (120 ml kriaušių sluoksniui ir 80 ml sūrio kremui)
Kriaušės: 500.00 g (kriaušių sluoksniui)
Sviestas: 20.00 g (kriaušių sluoksniui)
Rudasis cukrus: 100.00 g (kriaušių sluoksniui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (kriaušių sluoksniui)
Vanilė: 1.00 žiupsnelis (kriaušių sluoksniui)
Grietinėlė: 600.00 ml (plakamosios; sūrio kremui)
Maskarponės sūris: 500.00 g (sūrio kremui)
Cukraus pudra: 150.00 g (sūrio kremui)
Įvairios uogos: 3.00 sauja (papuošimui)
Kaip gaminti

Pasigaminkite morkų biskvitą:

1. Apelsino žievelę nutarkuokite ir išspauskite sultis.

2. Morkas smulkiai sutarkuokite.

3. Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol gausiai suputos.

4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir kepimo soda.

5. Plakant kiaušinius supilkite aliejų ir dalimis įmaišykite miltus. Galiausiai sudėkite morkas, apelsinų žievelę ir sultis. Gerai išmaišykite ir iš šios tešlos iškepkite tris papločius tortui. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Atvėsinkite.

Pagaminkite kriaušių sluoksnį:

1. Želatiną išbrinkinkite vandenyje.

2. Kriaušes nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite kriaušes. Išmaišykite ir suberkite cukrų. Nuolat maišant troškinkite kriaušes, kol cukrus visiškai ištirps. Sudėkite cinamoną ir vanilę. Išmaišykite.

2. Supilkite ištirpintą želatiną, išmaišykite ir palikite atvėsti.

Paruoškite sūrio kremą:

1. Želatiną užpilkite vandeniu ir išbrinkinkite.

2. Išplakite grietinėlę ir padėkite šaltai.

3. Išplakite maskarponės sūrį su cukraus pudra ir į šį plakinį supilkite ištirpintą želatiną. Išmaišykite.

4. Į sūrį su želatina įmaišykite plaktą grietinėlę.

Surinkite tortą:

1. Ant morkų biskvito dėkite kriaušių drebučius, ant viršaus – sūrio kremą, tada biskvitą ir vėl viską pakartokite. Ant viršutinio biskvito dėkite tik sūrio kremą. Tortą palikite sustingti.

2. Puoškite uogomis ir gėlėmis.

Suskleisti
Morkų tortas
Receptas: Visiems patinkantis morkų tortas
12 asmenims
Pagaminsite per 4 val.
3.7 / 7
Receptas
Ingredientai
Miltai: 2.00 st. (biskvitui)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š. (biskvitui)
Soda: 2.00 arbat. š. (biskvitui)
Cinamonas: 2.00 arbat. š. (biskvitui)
Druska: 0.75 arbat. š. (biskvitui)
Morkos: 3.00 st. (tarkuotų (bendrai apie 0,5 kg); biskvitui)
Karijų riešutai: 1.00 puodelis (stambiai kapotų biskvitui ir dar šiek tiek nekapotų papuošimui)
Kokosų drožlės: 1.00 st. (biskvitui)
Džiovintos spanguolės: 0.50 st. (biskvitui)
Cukrus: 2.00 st. (biskvitui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (dideli; biskvitui)
Saulėgrąžų aliejus: 1.00 st. (biskvitui)
Varškė: 500.00 g (petrintos arba specialios pyragams; pertepimui)
Cukraus pudra: 100.00 g (pertepimui)
Grietinėlė: 400.00 ml (plakamosios; pertepimui)
Citrinos sultys: 2.00 valg. š. (pertepimui)
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite 160 laipsnių temperatūros, tris 24 cm pyrago formas ištepkite sviestu, įklokite formos dydžio kepimo popieriaus apskritimą.

2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną bei druską. Kitame dubenyje sumaišykite tarkuotas morkas, kapotus riešutus, kokosą ir džiovintas uogas.

3. Atskirai trečiame dubenyje iki vientisumo išplakite aliejų su cukrumi, po vieną įplakite kiaušinius. Lėtai įmaišykite sausuosius ingredientus ir galiausiai – morkas su riešutais.

4. Padalinkite tešlą į tris paruoštas kepimo formas ir kepkite 40-50 minučių. Kepimo viduryje sukeiskite skardas vietomis, kad visi biskvitai keptų vienodai. Jei neturite trijų kepimo formų arba orkaitė ne itin gerai dirba – padalinkite tešlą į tris dalis ir kepkite po vieną biskvitą. Kol biskvitas orkaitėje, likusią tešlą laikykite šaldytuve.

 

5. Iškepusius biskvitus atvėsinkite.

6. Kremui varškę išplakite su cukraus pudra ir citrinos sultimis. Atskirai iki standumo išplakite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į varškę. Paragaukite, ar pakanka saldumo/rūgštumo, jei norisi, papildomai įpilkite citrinos sulčių arba įberkite dar cukraus pudros.

7. Biskvitus pertepkite kremu ir puoškite riešutų puselėmis.

Riešutai: karijas galima keisti graikiškais arba lazdyno riešutais.

Džiovintos uogos: tinka kokios tik norite: razinos, vyšnios, šilauogės, mėlynės. Galima visai nedėti uogų, galima kepti su šviežiomis. Tuomet rinkites tvirtesnes uogas (šilauoges arba vyšnias) ir atitinkamai pareguliuokite cukraus ir citrinų sulčių kiekį kreme – vyšnios tortui suteiks papildomo rūgštumo.

Varškės kremas: tradiciškai morkų pyragai gaminami su riebesniu grietinėlės/maskarponės kremu. Čia toks kremas taip pat puikiausiai tiktų, bet jei norisi ne taip riebiai ir gaiviau – rinkitės varškę.

Suskleisti
Morkų ir sūrio pyragas
Receptas: Morkų keksas su graikiškais riešutais ir sūrio kremu
10 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
2.9 / 11
Receptas
Ingredientai
Aliejus: 450.00 ml (neutralaus skonio ir kvapo)
Miltai: 400.00 g
Soda: 2.00 arbat. š.
Cukrus: 700.00 g (550 g tešlai ir 150 g kremui)
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Druska: 0.50 arbat. š.
Cinamonas: 3.00 arbat. š.
Morkos: 550.00 g
Graikiniai riešutai: 150.00 g (kapotų)
Grietinėlės sūris: 200.00 g (tinka rikota, maskarponė; kremui)
Sviestas: 100.00 g (minkšto; kremui)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.

2. Sumaišykite visus tešlos ingredientus, išskyrus morkas ir riešutus.

3. Sutarkuokite morkas ir kartu su riešutais suberkite jas į tešlą bei viską išmaišykite.

4. Visą tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą. Keksą kepkite 1 valandą ir 15 minučių, iškepę palaukite, kol jis visiškai atvės.

5. Laukiant, kol pyragas atvės, atskirame dubenyje suplakite grietinėlės sūrį, cukrų ir sviestą.

6. Atvėsusį keksą aptepkite grietinėlės kremu.

Suskleisti
Morkų ir riešutų tortas su rikotos kremu
Receptas: Morkų ir riešutų tortas su rikotos kremu
12 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.6 / 5
Receptas
Ingredientai
Morkos: 500.00 g
Migdolų miltai: 400.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Rudasis cukrus: 1.00 st.
Alyvuogių aliejus: 120.00 ml
Razinos: 50.00 g
Apelsinai: 1.00 vnt.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Rikotos sūris: 400.00 g (kremui)
Vanilės ekstraktas: 2.00 arbat. š. (kremui)
Medus: 2.00 valg. š. (kremui)
Kaip gaminti

1. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite burokine tarka. Smulkiai nutarkuokite apelsino žievelę ir suberkite ją prie tarkuotų morkų.

2. Išspauskite apelsino sultis ir užpilkite ant nuplautų razinų. Palikite, kad pabrinktų.

3. Kiaušinius labai gerai išplakite su cukrumi, kol pabals. Į plaktus kiaušinius supilkite alyvuogių aliejų, suberkite smulkintus riešutus, išbrinkusias razinas, kokosų drožles, cinamoną, tarkuotas morkas.

4. Maltus migdolus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į skystąją tešlos dalį. Užmaišykite vidutinio tirštumo tešlą.

5. Torto formoje patieskite kepimo popierių, supilkite pusę paruoštos tešlos ir kepkite iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.

 

6. Iškepusį torto pagrindą guldykite ant grotelių, kad atauštų, o iš likusios tešlos iškepkite dar vieną torto pagrindą.

7. Paruoškite torto kremą. Rikotą gerai išsukite su skystu medumi ir vanilės ekstraktu.

8. Tortą pertepkite paruoštu kremu: vieną torto pagrindą aptepkite rikotos kremu ir pridenkite jį antruoju pagrindu. Rankomis torto viršų kiek paspauskite. Likusį kremą tepkite ant torto šonų ir viršaus.

Tortą galite puošti trafaretu, apibarstę cukraus ar kakavos milteliais arba rudeninėmis uogomis.

Suskleisti
Morkų tortas be glitimo
Receptas: Veganiškas morkų tortas be glitimo
10 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.9 / 7
Receptas
Ingredientai
Ryžių miltai: 1.00 puodelis (biskvitui)
Grikių miltai: 0.50 puodelis (biskvitui)
Avižiniai dribsniai: 0.30 puodelis (sumalkite iki miltų; biskvitui)
Kukurūzų krakmolas: 0.25 puodelis (biskvitui)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š. (biskvitui)
Soda: 0.50 arbat. š. (biskvitui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (biskvitui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (biskvitui)
Linų sėmenys: 2.00 valg. š. (maltų; biskvitui)
Vanduo: 1.00 puodelis (biskvitui (ir dar 8 šaukštai linų sėmenims išbrinkinti))
Obuolių actas: 1.00 arbat. š. (biskvitui)
Obuoliai: 3.00 vnt. (supjausčius turi išeiti apie 0,5 puodelio su kaupu; biskvitui)
Rudasis cukrus: 0.50 puodelis (arba kokosų cukraus; biskvitui)
Klevų sirupas: 0.25 puodelis (arba agavų; biskvitui ir dar 2-3 šaukštai kremui)
Saulėgrąžų aliejus: 0.25 puodelis (biskvitui)
Morkos: 3.00 vnt. (vidutinio dydžio (maždaug 2 1/2 puodelio smulkiai tarkuotų); biskvitui)
Razinos: 0.40 st. (biskvitui)
Graikiniai riešutai: 0.30 puodelis (biskvitui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (tik nutarkuota žievelė; biskvitui)
Tofu: 150.00 g ((arba 1 pakuotė) šilkinio; kremui)
Kokosų pienas: 2.00 vnt. (skardinė; tik kietosios dalies, kuri nusistovi viršuje; kremui)
Apelsinų sultys: 3.00 valg. š. (kremui)
Kaip gaminti

1. Dubenyje sumaišome sausus produktus (nuo miltų iki cinamono), atidedame į šalį.

2. Morkas nuskutame ir sutarkuojame smulkia tarka.

3. Linų sėmenis sumaišome su vandeniu ir paliekame išbrinkti.

4. Obuolius nulupame, išimame sėklas, obuolius sutriname rankiniu smulkintuvu.

5. Dubenyje sumaišome obuolių tyrę, actą, cukrų, sirupą, aliejų, linų sėmenis ir vandenį.

6. Razinas nuplauname ir šiek tiek susmulkiname peiliu, taip pat ir riešutus.

7. Nutarkuojame apelsino žievelę.

8. Į šlapią masę po truputį įmaišome sausus produktus, tuomet sudedame morkas, razinas, riešutus, apelsino žievelę ir išmaišome.

9. Tešlą padaliname į dvi lygias dalis ir dedame į dvi kepimo popieriumi išklotas ~16 cm kepimo formas (arba galima į dvi dideles, tada biskvitai bus plonesni ir reikės pareguliuoti kepimo laiką, arba vieną didelę, biskvitas bus storesnis).

10. Kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 37–40 min.

11. Iškepusius biskvitus paliekame visiškai atvėsti.

12. Kai jie atvėsta, pasigaminame kremą – visus jam skirtus ingredientus gerai sumalame maisto smulkintuvu.

13. Pusę kremo dedame ant pirmojo biskvito (palikus formą, kad kremas neišbėgtų), ant viršaus dedame kitą biskvitą ir likusią dalį kremo.

14. Tortą nakčiai paliekame šaldytuve, kad kremas sustingtų.

Pastaba: ingredientai apskaičiuoti dviems biskvitams (~16 cm skersmens)

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis