Ingredientai:
- 80 g maltų lazdynų riešutų (rasite pirkti jau sumaltų arba galite sumalti patys elektriniu maisto smulkintuvu);
- 1 st. miltų;
- 300 g cukraus;
- 6 kiaušiniai;
- 200 g sviesto;
- 500 g kreminio sūrio;
- 1 arbat. šaukšt. vanilės esencijos ar vanilės pastos;
- 1 citrinos nutarkuota žievelė;
- 2 arbat. šaukšt. krakmolo;
- 400 g raudonųjų besėklių vynuogių;
- 2 valg. šaukšt. migdolų plokštelių;
- 1 šakelė šviežios mėtos (papuošimui).
Gaminimas:
1. Pirmiausiai gaminame pagrindą. Iš lazdynų riešutų, stiklinės miltų, 100 g cukraus, 1 kiaušinio, 150 g supjaustyto sviesto užminkykite tešlą. Įvyniokite į foliją ir 30 minučių laikykite šaldytuve.
2. Stalą pabarstykite miltais. Iš atšalusios tešlos iškočiokite maždaug 36 cm skersmens skritulį. Atsargiai paspausdami, juo išklokite sviestu pateptą torto formą.
3. Tešlą formoje subadykite šakute, užklokite sviestiniu popieriumi, ant viršaus užberkite žirnių ar pupelių, kad paplotis kepdamas neiškiltų. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Pagrindas iškeptas.
4. Gaminame sūrio sluoksnį. Ištirpinkite likusį sviestą ir palikite atvėsti. Sūrį sumalkite ar pertrinkite, o tada išsukite su 150 g cukraus, likusiais miltais, atskirtais tryniais, vaniliniu cukrumi, citrinų žievelėmis, krakmolu.
5. Likusį sviestą išlydykite ir atvėsinkite. Kiaušinių baltymus iki standumo išplakite atskirame dubenyje. Orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsnių temperatūros.
6. Į sūrio masę supilkite lydytą sviestą, sudėkite išplaktus kiaušinių baltymus, suberkite likusį cukrų. Atsargiai išmaišykite, kad nesukristų baltymai.
7. Pusę įdaro sukrėskite ant jau iškepto pagrindo, tuomet išdėliokite vynuoges. Supilkite likusią masę bei pabarstykite migdolais.
8. Dėkite kepimo formą į orkaitę ir kepkite 45 min. Iškepusį visiškai atvėsinkite kambario temperatūroje, o tada pridenkite ir dėkite subręsti į šaldytuvą. Tai užtruks mažiausiai 3 val., o galima palikti ir pernakt.
9. Prieš patiekdami papuoškite mėtų lapeliais ir šviežiomis vynuogėmis.