Ingredientai:
- 200 g sviesto, minkšto;
- 100 g smulkaus rudojo cukraus;
- 2 valg. šaukšt. skysto medaus;
- 1 didelis kiaušinis, kambario temperatūros;
- 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto ar pastos;
- 170 g miltų;
- 50 g nesaldintų kokosų drožlių;
- 0,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 0,5 arbat. šaukšt. sodos;
- 50 g neskaldytų avižinių dribsnių;
- 50 g kukurūzų dribsnių (tinka ir saldinti, ir nesaldinti, ir traškūs su „medumi“ ir riešutais).
Gaminimas:
1. Nemažame dubenyje mediniu šaukštu arba elektrinio virtuvės kombaino inde išsukite sviestą su cukrumi, medumi, vanile ir druska. Turite gauti balsvą, purią masę. Įmuškite kiaušinį ir vėl išsukite.
2. Kukurūzų dribsnius suberkite į tvirtą maišelį ir padaužykite šį kočėlu, kol gausite stambius trupinius.
3. Į sviesto masę suberkite miltus, abejus dribsnius, kokoso drožles, kepimo miltelius ir sodą. Išmaišykite, kol neliks sausų ingredientų.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Plačią skardą išklokite kepimo popieriumi.
5. Iš pagamintos tešlos formuokite maždaug kaštono dydžio rutuliukus ir dėliokite juos ant skardos palikdami tarpus. Sudėlioję, kiekvieną jų kiek spustelkite lengvai paplokštindami.
6. Dėkite skardą į orkaitę ir kepkite nuo 12 iki 14 min. – kol krašteliai vos parus. Visiškai atvėsinkite, o tada galite ragauti – vėsdami jie dar ir sutvirtės bei taps traškesni.