Ingredientai (4 asm.):
- 4 didelės (po 200–250 g) bulvės, gerai nušveista odele;
- 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 4 minkštai virti (kai baltymas jau tvirtas, o trynys apyskystis) kiaušiniai;
- druskos.
padažui:
- 2 kiaušinio tryniai;
- 3 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- pluoštas petražolių, stambiai sukapotų;
- 120 g kokybiško aliejuje konservuoto tuno, nusunkto;
- 20 g kaparėlių;
- 2 sūdytų ančiuvių filė puselės, nusunktos ir nusausintos;
- 1 česnako skiltelė, stambiai sukapota;
- 180 ml alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių temperatūros (režimas – su vėjeliu);
2. Dėkite bulves ant nedidelės skardos, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir kepkite 50–55 min. arba kol odelė bus rusva, traški, o vidus įsmeigus medinį pagaliuką – minkštas.
3. Kol bulvės kepa, paruoškite padažą. Į nedidelį elektrinio smulkintuvo indą dėkite trynius, citrinos sultis, didžiąją dalį petražolių, tuną, pusę kaparėlių, ančiuvius ir česnaką. Smulkinkite apie minutę iki masės su nedideliais gabaliukais, o tada plona srovele pilkite alyvuogių aliejų, kol padažo konsistencija primins majonezą.
4. Kai būsite pasiruošę patiekalą tiekti, įpjaukite kiekvieną bulvę giliai, tačiau neperpjaudami pusiau, kiek suspauskite iš šonų, kad vidus suminkštėtų, pabarstykite druska, tada dėkite po šaukštą padažo, o ant viršaus dėkite perpus perpjautą kiaušinį. Pabarstykite likusiomis petražolėmis, kaparėliais, šlakeliu aliejaus ir tiekite.