Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„O ką skanaus“ receptas: 2 gurmaniški užkandžiai, idealiai tiksiantys ir Velykoms

Daugelis mėgstame mocarelos sūrį. Todėl, jei dar neragavote buratos, gaminamos iš buivolių pieno, labai rekomenduoju. Šį sykį paruošiau 2 skirtingus, gurmaniškus sumuštinius su kremine burata, kurie yra pilni skonio. Abu variantai labai skirtingi, todėl tiks tiek smaližiams, tiek pikantiško maisto mėgėjams. Be jokios abejonės, jie pradžiugins ir ant šventinio stalo!
Gurmaniški sumuštiniai su buratta
Gurmaniški sumuštiniai su buratta / Tinklaraštininkės nuotr.

Sumuštinis su burata ir ančiuviais

Ingredientai:

  • Itališkos duonos (riekelių kiekis priklauso nuo valgytojų skaičiaus);
  • buratos sūrio (1 rutuliuko užtenka 4 sumuštiniams );
  • aliejuje konservuotų ančiuvių (ant sumuštinio dedu po 2, jie gana sūrūs, todėl pakanka);
  • 1 gerai prinokęs avokadas;
  • druskos;
  • pipirų;
  • alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

1. Itališkos duonos riekelės paskrudiname keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus.

2. Sutriname avokadą, pagal skonį įberiame druskos ir pipirų.

3. Ant šiltos duonelės tepame avokado masę, dedame buratos griežinėlį ir ančiuvius. Buratą galima pagardinti keliais lašais aliejaus iš ančiuvių indelio.

Sumuštinis su burata ir keptomis vynuogėmis

Ingredientai:

  • Itališkos duonos (riekelių kiekis priklauso nuo valgytojų skaičiaus);
  • buratos sūrio (1 rutuliuko užtenka 4 sumuštiniams);
  • raudonųjų vynuogių (1 sumuštiniui naudoju 3–4);
  • druskos;
  • žaliosios citrinos (laimo);
  • raudonėlio;
  • alyvuogių aliejus.
Tinklaraštininkės nuotr. /Gurmaniški sumuštiniai su buratta
Tinklaraštininkės nuotr. /Gurmaniški sumuštiniai su buratta

Gaminimas:

1. Vynuoges dedame į iki 180 °C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 20 min.

2. Itališkos duonos riekeles paskrudiname keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus.

3. Ant duonos dedame griežinėlį buratos, ją pabarstome druska. Tuomet dedame keptas vynuoges, pabarstome raudonėliais ir užtarkuojame žaliosios citrinos žievelės. Jei trūksta rūgštumo, galite ant vynuogių užspausti citrinos sulčių.

Skanaus!

Kaip dažnai pavalgius norisi ko nors skanaus? O ką skanaus receptai – apie tokius skonius, po kurių nesinori daugiau nieko, nebent pakartot. Tikiu, kad geri skoniai prasideda nuo rinktinių produktų. Kartais užtenka kelių produktų ir skoniai jau sproginėja burnoje. Tačiau maistas man turi būti ne tik skanus, bet ir gražus. Todėl valgymas – ne vien išgyvenimui. Man tai nauji potyriai, galimybė pažinti skonius, kultūras ir, svarbiausia, bendravimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais