Ingredientai:
- 3 bananai, gerai prinokę;
- 2 kiaušiniai;
- 150 g kokosų drožlių;
- 2 valg. šaukšt. avižų miltų;
- 7 šviežios figos;
- 3 valg. šaukšt. nesaldintos kakavos;
- 2 valg. šaukšt. riešutų sviesto;
- 40 g juodojo šokolado (su 82 proc. kakavos);
- 50 g lazdynų riešutų.
Gaminimas:
1. Bananus, riešutų sviestą ir kiaušinius sutrinkite elektriniu trintuvu.
2. Susmulkinkite peiliu lazdyno riešutus, juodąjį šokoladą. Supjaustykite griežinėliais figas.
3. Kokosų drožles, avižų miltus sumaišykite su kakava.
4. Visus ingredientus sumaišykite (pasilikite šiek tiek pjaustytų figų ir riešutų papuošimui).
5. Visą masę supilkite į pailgą kepimo formą ir kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 35 minutes.
Kaip dažnai pavalgius norisi ko nors skanaus? O ką skanaus receptai – apie tokius skonius, po kurių nesinori daugiau nieko, nebent pakartot. Tikiu, kad geri skoniai prasideda nuo rinktinių produktų. Kartais užtenka kelių produktų ir skoniai jau sproginėja burnoje. Tačiau maistas man turi būti ne tik skanus, bet ir gražus. Todėl valgymas – ne vien išgyvenimui. Man tai nauji potyriai, galimybė pažinti skonius, kultūras ir, svarbiausia, bendravimas.