Ingredientai:
- 300 g krevečių;
- 1 mangas;
- 1 avokadas;
- 1/2 geltonosios paprikos;
- 200 g vyšninių pomidorų;
- 0,25 poro;
- žaliosios citrinos (laimo);
- šviežios kalendros;
- čili pipirų;
- 1 skiltelė česnako;
- druskos;
- skrudintų sezamų aliejaus.
Gaminimas:
1. Pirmiausia supjaustome kubeliais mangą, avokadą, papriką, vyšninius pomidorus. Taip pat susmulkiname ir poro ketvirtadalį.
2. Viską suberiame į dubenį, pabarstome druska, pipirais, smulkinta kalendra, čili pipirais ir apšlakstome skrudintų sezamų aliejumi. Beje, labai rekomenduoju išmėginti šį aliejų, jo puikus kvapas ir skonis nepaprastai tinka salotoms.
3. Metas kepti krevetes. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir įspauskite skiltelę česnako. Šiek tiek paskrudus česnakui, į keptuvę sudėkite krevetes. Jeigu krevetės termiškai neapdorotos, pakepkite jas keptuvėje kol paraus, o jei jau virtos, kepkite trumpiau (svarbu neperkepti!).
4. Iškeptas krevetes dedame į dubenį ir sumaišome su mango salotomis bei apšlakstome žaliosios citrinos sultimis.
5. Galima patiekti su ryžiais, kaip karštą patiekalą arba valgyti šaltas salotas. Skanaus!
Kaip dažnai pavalgius norisi ko nors skanaus? O ką skanaus receptai – apie tokius skonius, po kurių nesinori daugiau nieko, nebent pakartot. Tikiu, kad geri skoniai prasideda nuo rinktinių produktų. Kartais užtenka kelių produktų ir skoniai jau sproginėja burnoje. Tačiau maistas man turi būti ne tik skanus, bet ir gražus. Todėl valgymas – ne vien išgyvenimui. Man tai nauji potyriai, galimybė pažinti skonius, kultūras ir, svarbiausia, bendravimas.