Ingredientai:
- lašišos filė (kiekis priklausys nuo valgančiųjų skaičiaus);
- smidrai (vienam asmeniui skaičiuokite po 8–10. Arba tiek, kiek norisi);
- žalioji citrina (laimas);
- druskos;
- alyvuogių aliejaus;
- pipirų.
apelsinų padažui:
- 1 apelsinas;
- 2 valg. šaukšt. rudojo cukraus;
- 3 valg. šaukšt. sojų padažo;
- 3 valg. šaukšt. Vusterio (Vorčesterio) padažo;
- 2 česnako skiltelės;
- 4 valg. šaukšt. vandens.
Gaminimas:
1. Orkaitę įkaitiname iki 180 °C temperatūros. Lašišą ir smidrus pabarstome druska ir pipirais. Dedame į orkaitę ir kepame 20 min.
2. Kol lašiša ir smidrai kepa, gaminame padažą. Smulkiai supjaustome česnakus ir šiek tiek pakepiname keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Į tą pačią keptuvę išspaudžiame viso apelsino sultis, supilame vandenį, soją, Vusterio padažą, cukrų ir kaitiname, kol ištirpsta cukrus.
3. Iškeptą lašišą dedame į keptuvę su padažu, aplaistome juo ir leidžiame pastovėti kelias minutes.
4. Lašišą pateikiame su smidrais ir žaliosios citrinos riekele.
Kaip dažnai pavalgius norisi ko nors skanaus? O ką skanaus receptai – apie tokius skonius, po kurių nesinori daugiau nieko, nebent pakartot. Tikiu, kad geri skoniai prasideda nuo rinktinių produktų. Kartais užtenka kelių produktų ir skoniai jau sproginėja burnoje. Tačiau maistas man turi būti ne tik skanus, bet ir gražus. Todėl valgymas – ne vien išgyvenimui. Man tai nauji potyriai, galimybė pažinti skonius, kultūras ir, svarbiausia, bendravimas.